duminică, 2 septembrie 2007

Iubirea fata de aproapele-Pascal Bruckner

Pe 28 August 2007 s-au implinit 9 ani de cind locuiesc in orasul New York. De cum am pasit pe american soil, am fost coplesita de dimensiunile de aici: strazile largi-spatioase, masinile late- mari, cladirile colosale, oamenii -unii mai grasi si mai imensi ca altii: cele mai mari burti, cele mai mari guri-nasuri, cele mai babane funduri si picioare, cele mai umflate busturi, cele mai ciudate chipuri, chiar cei mai hidosi oameni, "proveniti"din amestecul de rase si natii, aici mi-a fost dat sa vad. Dar nu m-am gindit niciodata ca pina si dejectiile-excrementele-fecalele "evacuate si produse" de anusul american, au o "greutate" aparte. Pascal Bruckner m-a lamurit insa in cartea pe care am savurat-o pe deplin" Iubirea fata de aproapele", in care l-am descoperit la fel de socant-surprinzator-pervers.( as vrea sa-l cunosc ). Am extras pasajul in care facea referire la acel "aluat maroniu-toxic" si care m-a amuzat de-a binelea: " Cunoasteti principala diferenta dintre Franta si Statele Unite? Marimea cacatilor facuti in fiecare din aceste tari. Oricine apreciaza bucataria americana incepe dupa citeva zile sa cace adevarate maciuci de care nu se credea in stare. Asta-i este miracolul yankeu:gigantismul pina si in matze. Serpii lungi, care-ti aluneca intre fese si se pravalesc in closet, sint nici mai mult nici mai putin, actul tau de naturalizare ". I love Pascal Bruckner no matter what si recomand cu drag, cartea "Iubirea fata de aproapele".Lectura placuta!

PS: Nu va speriati, cartea nu dezbate marimea cacatilor americani,(asta e doar o mica si neinsemnata frintura la care m-am oprit eu, pentru efectul comic, asa cum numai Bruckner il poate reda in stilul lui inconfundabil-original). Sper ca v-am linistit:)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place viziuna ta de ansamblu asupra Americii... P.B. scrie bine...mai are la colectie carti de aceeeasi dimensiune...by Vop

Anonim spunea...

Misto:)

Anonim spunea...

:)))))
deci, sa ma explic:)))am ajuns pe blogul tau citindu-ti comentariile de pe alt blog(Lola, care imi place de mor)

am citit ultimele insemnari dar nu ma pot abtine sa nu rasfoiesc si arhiva:)imi place cum scrii si imi place f tare cum arati, cum te imbraci, atitudinea, etc.esti f tare:))
o sa revin cu placere, promise.si as vrea sa pov in ce imprejurari ai aj sa te stabilesti la NY, asta dak nu cumva ai facut-o..ti-am zis, abia am inceput sa rasfoiesc arhiva:)
pup