sâmbătă, 1 martie 2008

L-ati vazut cumva pe Zdreanta, cel cu ochii de faianta?:)


Vreau si eu ghiocei- toporasi- zambile. Ghiocei s-ar putea sa gasesc in vreun boschete din Central Park, dar sint inca racita-ragusita sa ma duc la "furat" ghiocei. Toata ziua tusesc si imi suflu nasu' care s-a facut mare si rosu ca un gogosar de atita frecat la el. La New York am avut frozen sunshine pina aseara, cind am jurat, ca, odata ce apare soarele veritabil al primaverii, arunc la gunoi fularul si caciula de care m-am saturat efectiv. Nu le mai suport. Februarie a fost o luna lunga si geroasa care m-a facut cu, capu' si alta nu, abia astept sa vina caldura sa umblu mai dezbracata, ca-n imaginea de mai sus, cu care ma consolez pe timp de iarna.*** Indragesc martisorul romanesc, am si eu unul, dar nu l-am pus in piept inca. Acus pe 9 Martie se fac sfintii,(cum se spune in Moldova) acei covrigi in forma de 8. Mi-e dor sa-i infulec si am stabilit cu mama sa-mi coaca niste sfinti la cuptorul din ograda si sa-mi trimita un mic pachetel cu mucenici-sfinti, cozonac si pasca cu brinza. Desigur ca avem si noi aici, dar mi-e dor sa maninc cozonac facut cu oua si lapte direct de la vaca si gaina. (se pune asa ceva la cozonaci, nu? gospodina lu' peste ce sint). Sper sa nu ajunga uscati in cele 7 zile cit probabil va face pachetul. Oare se vor tufli si farimitza? Dar ii voi minca oricum. Si i-am zis sa mai imi trimita niste faringosept (sau cum le zice la acele pastilute dulci de culoare cacanie, pe care le sugi cind te doare-n git), il maninc ca pe ciocolata. Oh, e fain sa mai primeasca si americanii pachete din Romania si nu numai invers si apropo-s, vreau sa fac reclamatie aici pe pagina mea personala, Postei Romane pe care am ajuns sa o urasc. Ultimile mele doua scrisori trimise in tara nu au ajuns, furaciosii si uritii. Iar odata mi-au furat 5 kg dintr-un colet de 30. Si de nenumarate ori nu au ajuns ravasele mele scrise cu drag celor dragi. Oare cum s-ar putea rezolva nesimtirea asta, a celor de la Vama Romana si Posta Romana? La un moment dat, devenisem paranoia, cind trimiteam scrisoare, scriam pe plic, pe spate, urmatorul anunt:" Pentru Posta Romana, va rog, nu mai furati plicul meu, contine doar poze si rinduri". Ce patetic!!! In US, Posta este una dintre cele mai sigure servicii, in cutia postala primesti pasaportul, taxele, cecuri, cartea verde, cele mai importante documente se trimit prin posta. Daca primesc un plic mai mare care nu incape in cutie si nu e trimis recomandat, il gasesc frumos in fata usii. In fine, mai bine nu mai zic nimic ca ma enervez si gata. Dar daca din senin, trece vreun postas sau postarita draguta pe blogul meu, as vrea sa-mi explice politicos, de ce postasii din Romania desfac si fura scrisorile oamenilor. Macar daca, dupa ce le-ar desface si ar descoperi continutul fara importanta ptr. ei, le-ar lipi inapoi cu niste saliva si le-ar trimite la destinatie mai departe si tot as fi recunoscatoare. Bine, ma opresc aici si va trimit o zambila parfumata de pe Coasta de Est si va imbratisez cu drag. Ina B
PS: My flickr AICI .

27 de comentarii:

Ovidiu SIMINA spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ina bixade spunea...

Eu am ce am cu Posta Romana, in sensul ca atunci cind pun o scrisoare simpla, ma astept sa ajunga simplu la destinatie.Ce o fi asa greu?:) Da! Soarele va veni el si pe strada mea:) Iar despre magnolii, nu ma pricep ce sa zic, dar cu siguranta exista si la Big Apple. Eu iubesc florile, dar nu ma pricep prea mult la ele. Te-am lamurit, cred:) Ciao!!!

Lola spunea...

Ce poza frumoasa, Ina-balerina :)
Vine primavara, ce sa mai. Avem babele acum, o sa avem 9 zile cu vreme nebuna (mi-am ales baba mea pe 3 martie, a ta cand e?) si dupa aceea vor fi pomi in floare. Magnoliile vor inflori primele, probabil in urmatoarele 2 saptamani max.
Posta Romana sucks si eu m-am tavalit de ras la faza cu scrisul pe spatele plicului :)) grozava idee indeed :))

Anonim spunea...

Draga mea Inuca,iti doresc o primavara minunata,cu mult soare si multe flori!Sa uiti ce e aia caciula si raceala!!Cat despre Posta Rom.,stii care e parerea mea de pagubita,fara comentarii..Sper sa iti ajunga cozonacii intregi,si mai ales,sper sa nu strambe din nas ,,Unchiul Sam"si sa ii trimita inapoi in Romanica,pup,Eugenia.

Andreea spunea...

hey...o primavara frumoasa! la noi deja s-a cam instalat sper sa nu mai fie frig. cat despre ghiocei, zambile si narcise...acum sunt din abundenta, la fiecare colt de strada. anul asta mai mult ca niciodata parca mi s-a parut o intreaga nebunie cu martisorul, era full peste tot...ar trebui sa faca o pelicula goana dupa martisor.

Mikidos spunea...

Pupaturi de martisor dragi fete frumoase! Ce frumoasa poza ta! Si galbiorii Crocsi!!Hihihi! Ei bine cu Posta Romana noi avem deja istorie - a facut plicul tau o luna pana a ajuns la mine, partea buna este ca TOTUL era in regula, conform cu inventarul:) Nu avem ce le face..mitocania inca exista. Dar mai sunt si oameni draguti care nu fura din pachete..Sper ca mai sunt!! Va pup cu drag si am aliez cu voi in intampinarea primaverii! Sa aruncam cismele si hainele de iarna si sa ne scoatem degetelele la soare!

ina bixade spunea...

Ooo, merci, merci ptr. urarile de primavara!!! Uitasem de babele astea, o sa ma uit la Meteo si in functie de asta o sa-mi alega baba:) (cheater:)!!!! Va pup!!! muahhh

Anda spunea...

O primavara cu raze calde de soare care sa iti mangaie sufletul si nasucul iti doresc! Vezi tu, eu am toate lucrurile astea acasa si acum imi dau seama ca poate nu stiu sa ma bucur cu adevarat de ele sau de primavara care a venit deja! O sa "smell the flowers" si pentru tine data viitoare! Pupici!
P.S. Cat despre servicii in Romania...ma abtin...si e greu sa te reobisnuiesti dupa ce ai fost in alta parte...

ina bixade spunea...

Multumesc, draga mea Anda!!!

Anonim spunea...

hehe.. Posta Romana care imi sorteaza felicitarile pe care le trimit de sarbatori.. unele ajung, altele nu. de ex. de Craciun au ajuns dar sunt sigur ca e o capcana, pentru ca sunt mai interesati de alea de Paste si acum ma asteapta la cotitura ;).
Pachet nici prin cap nu mi-a trecut sa trimit pentru ca pe linga Posta mai intervine si Vama.. Oricum nu m-am gindit la faza cu trimisul din RO in US care e o idee buna (ca sa nu mai car carti cind vin din RO) mai ales ca 7-10 zile pina in US nici nu mi se pare mult(sunt sigur ca un pachet face mai mult pe teritoriul RO, am sa-mi intreb niste colegi care au facut facultate in Timisoara si primeau pachete din Moldova).

Martisoare se gasesc si pe aici, pentru cei interesati pot sa postez o adresa de website, vedeti modelul si le primiti direct din Chicago.anul asta nu am mai comandat pentru ca inca mai am de anul trecut si sunt aceleasi modele.

Cit despre babe.. normal ar fi sa aleg o anumita zi in care mai adaug si un an in coada..dar deja stiu cum va fi vremea pentru ca imi apare prognoza pe desktop, asa ca renunt (in ziua respectiva sunt anuntate ice pellets si oricum mai avem o luna de iarna anul asta in MI)

bucura-te de primavara, soare si ocean si pentru noi, astia cu o luna in plus de iarna!mi-e dor de ocean dar macar l-am vazut un pic acum citeva luni, in Maine.

ina bixade spunea...

Eu tot astept sa ma bucur de primavara asta, dar tare asteptata se mai lasa...dar si cind o veni...:) Maine trebuie sa fie tare frumos...martisoare parca am vazut si pe aici in localurile romanesti, dar nu avem tarabe pline cu flori si martisoare ca in Bucuresti...

Anonim spunea...

Dragutza mea verisoara,iti doresc o primavara frumoasa cu mult soare si sa fii iubita.Sper sa-ti ajunga "sfintii" si cozonacii intregi si sa te gandesti si la mine cand mananci :)).
Faina poza!Pupici,Gia.

Anonim spunea...

da, Maine e frumos chiar daca e un pic mai rural si salbatic (plus ca am avut parte si de ceva turbulente in unul din cele mai mici avioane ale Delta airlines)
citeva poze facute pe acolo (cam multe,pentru ca nu le-am mai ales inainte de ale incarca):
http://picasaweb.google.com/travel.americancity/Maine

Laura Cătuneanu spunea...

Ina draga, nu l-am vazut pe Zdreanta, da' stiu sigur ca mi-e dor de el!:) si eu am avut experiente de neuitat cu angajatii de la posta. la scrisori nu, doar la pachete, care erau rascolite pana in cele mai intunecate colturi. si culmea, erau tot din USA. dar macar la mine au ajuns pachetele intregi la destinatie, chiar daca erau complet ravasite si toate nelalocul lor. stupid people!
lasa ca vine ea vara. abia astept sa fug la mare. oriunde. numai apa sa fie. si mult soare:) sa vina soareleeeeeeee!!! pupici de primavara:)

ina bixade spunea...

Te pup si eu, draga mea sibianca:)si sa ai o primavara cit mai infloritoare, asa ca noi:)

Anonim spunea...

O primavara minunata iti doresc Ina, astfel incat fiecare zi sa-ti fie ca o floare deschisa!

ina bixade spunea...

Thanks, Oana!!!

Ovidiu SIMINA spunea...

Vrei cumva povesti cu soare? Sper sa iti placa, te astept cu comentarii :)

Aura spunea...

hey, dear! sper ca la tine e cald, ca sa poti purta tinuta din poza. mie una mi-a inghetat fundul azi de dimineata. si cand te gandesti ca ieri a fost al naibii de cald, iar azi te spulbera vantul!!! uuuffff!!!

ina bixade spunea...

Aici s-a mai domolit temperatura, dar inca nu pot purta tinuta din poza:)

Stefan spunea...

deci ziceai de mucenici?

sylvie spunea...

Este incredibil cum atunci cand esti departe de casa ti se face dor de lucruri care, aici , in urbea noastra, te fac sa te urci pe pereti. 1 martie, de pilda, nu mai este aprope deloc un moment frumos, emotionant. e deja stresant. si e trist sa iti dai seama ca trebuie sa te duci hat departe ca sa pretuiesti asa ceva... but you, NY girl, you already knew that, didn't you? :) sylvie.

ina bixade spunea...

Sylvie, nu am mai mincat demult sfinti si m-a apucat acum pofta de ei, mai ales ca mama mi-a zis ca daca vreau, ea imi trimite, deci am fost provocata cum ar veni:) dar nu ca mi-e dor neaparat de traditiile romanesti, ci ptr. ca mie imi plac dulciurile, iar mucenicii astia sint f. gustosi. Iar martisorul mi-a fost mereu drag, dar pot trai fara el bine merci:) te pup.

Anonim spunea...

Eu voiam sa raspund la postul anterior. Doar ca sa iti zic ca you really really look very very sleazy :) Dunno about the easy.. :)

A, si mananc un mucenic. D'ala moldovenesc. Mai sunt unii care seamana cu un fel de ciorba si aia nu imi plac.

Si cam atat si numa de bine. :)

ina bixade spunea...

Nici eu nu prefer mucenicii aia in zeama asa, dar daca ma serveste cineva, nu refuz:) Pofta buna!!!

Anna spunea...

Un martisor de la mine, un la multi ani de 8 martie.... tot de la mine, si o primavara frumoasa... ghici de la cine!

ina bixade spunea...

Merci, draga mea Anna!!!! Si eu iti doresc o primavara frumoasa ca tine!!!!!!!!!