vineri, 27 iunie 2008

Unsafe Sex and the City!!!


What? ce? cum? unde? cind?.........Rasfoind un ziar, mi-a atras atentia un articol in care se sublinia ingrijorator faptul ca 40% of new yorkers with multiple partners, didn't use condom. Si la fel de revoltator este ca nr. adolescentilor (ca sa nu le zic copii), care au sex protejat sau neprotejat, este in crestere. Daca la 14 ani faci sex, ce mai faci la 25? Daca la 16 ani ai copii, ce mai faci la 25? Mereu am considerat ca fiecare virsta are frumusetea, rostul si preocuparile ei. Ma depaseste cind aud cum fete la 15 ani sint insarcinate. Cum ramine cu frumoasa copilarie, adolescenta? E ca si cum un copil naste un copil. Nu mi se pare normal ca fete la 18 ani sa arate de 30, femei zdravene dpdv fizic, obosite si trecute mental. Uneori cind zaresc pe strada, in metrou, o fata de 15-16 ani calare pe un baiat, care emana o nonsalantza strigatoare la cer, facind schimb de saliva prin gurile imperecheate, fara sa fie stinjeniti de privirile celor din jur, ma-ntreb, daca se comporta asa in vazul lumii, ce se intimpla intre ei cind sint behind closed doors. Sau e normal ca un elev din clasa a 6-a sa vorbeasca de iubita lui pe care o cuprinde cu bratele, in asa hal incit bustul, nici macar dezvoltat, ii este atins? Da! Am vazut si asa ceva, elevi de scoala generala, incadrati intr-un very public display of affection. (si nu, nu in NY, ci in Romania, dar nu conteaza locatia, nu?). I'm not judgemental, imi exprim parerea si revolta si nu-mi pasa daca cineva se simte ofensat. Nu-mi place generatia tinerilor din ziua de azi. Nu-mi place! O prefer pe cea a mea, a anilor in care eram eleva, cind disciplina si bunul simt inca dominau, cind idilele dintre doi erau inca inocente si stinghere, cind fetele erau sfioase si roseau in obraji, cind baietii faceau timid curte celei preferate, cind cadoul cerut ptr. majorat erau blugii, patinele, si nu tatuajele, cerceii in buric si nas sau implanturile mamare si operatiile estetice. Da! Azi fete care ating virsta de 18 ani, cer cadou parintilor o pereche de sini noi, mai mici sau mai mari, dupa preferinta, sau un nou tatuaj pe...umar. Call me a grand-mamma!!! Nu-mi pasa!
PS: Si pentru ca am fost atit de serioasa in rindurile de mai sus, aproape incruntata, sa inchei prin a spune ca iubesc sa-mi petrec verile in New York, adica AICI

36 de comentarii:

Lola spunea...

Draga mea, in vremurile noastre cand fetele au ciclu la 6-7 ani (mai rar la 8) indopate cu hormonii din lapte si carne, nu ma mai mira nimic.
M-am uitat la un moment dat pe hi5 la prietenii nepotului meu (care are 13 ani) si fete de 10-13-14 ani pozeaza sexoase (si ridicole, trebuie sa adaug)de parca e sfarsitul lumii si trebuie sa se reproduca. E o vorba, cand cateaua ridica (ahem!) coada, cainele miroase. si da, cred ca si asta are de-a face cu hormonii.
Nu le caut scuze, dar incerc sa-mi explic de ce se intampla ce se intampla.

Mame la 14 ani (la 18 nu mai e asa socant) sunt o multime. Daca ai rabdare citeste aici: http://wiki.answers.com/Q/Should_a_14-year-old_mother_keep_her_baby
Asta e si sa fie la ele :)

In alta ordine de idei, referitor la sexul neprotejat: zilele trecute a fost mediatizat procentajul de cazuri de herpes genital in NYC - 25%. Adica 1 din 4. Numai asta si m-ar face sa mi-o tin bine in pantaloni.

ina bixade spunea...

Si EU! Sigil as pune, hi hi hi.

Mikidos spunea...

Tocmai este un scandal in Romanica - o fetita de 11 ani e gravida, in umra unui viol din partea lui unchi'su - alt copil de 19 ani. Vorba lui Lola, nu mai sunt fete daca au ciclu de la 8 ani, ci sunt femei caci voila..se pot reproduce..Eh, ce vremuri trairam noi fetelor..Cu primul sarut care aparea de obicei dupa ce aveam ciclu, adica 14-15 ani. Nu mai vb de sex care pe vremea mea se facea dupa 18 ani, ca sa poti fi considerat "major" si deci responsabil..Despre chestia cu herpesul - cred ca este urmatoarea boala a secolului caci a devenit deja o problema world wide..Deci: LACATE! Sigilii si parteneri condomizati cu totul:))

ina bixade spunea...

Da! lacate cit mai puternice:)
PS: Doamne Fereste, la 11 ani-insarcinata? mor de frica si alta nu...cind aud asa ceva...

Florin O. spunea...

Eu zic sa renuntam la sex de tot ca e prea periculos. Plus ca se mai pierde si timp cu preludiul. Eu cred ca America ar fi fost descoperita cu multa vreme inaintea lui Columb daca barbatii nu ar fi pierdut timp cu preludiul asta. Si cred ca si criza asta financiara e cumva legata tot de sex. Ca uite e pentru prima data cand Playboy-ul scade asa de tare la bursa.

Eu zic asa: Cand iubesti o fata/un baiat o/il pupi nene si aia e. Dar o/il pupi pe frunte! Nu nas, nu gura! Ca cine stie ce alte bube mai iei. Mergem cu o sticluta de gel dezinfectant la noi (sau spirt daca nu aveti timp sa treceti pe la magazin), aplicam repede pe locul care va fi pupat (frunte, obraz) si pupam in secundele imediat urmatoare, evitand in acest fel pericolul ca alti microbi sa se aseze pe locul proaspat dezinfectat.

Daca cumva iubita/iubitul simte nevoia unor trairi mai intense si evoca lipsa orgasmelor se poate inlocui dupa caz cu o ruleta in las vegas unde se vor paria toate economiile de o viata pe rosu (succesiv pana pierzi tot) sau o scurta iesire cu yachtul pe mediterana pe furtuna (una mai mare).

ina bixade spunea...

D'accord:) S-a gasit solutia:)

Mikidos spunea...

Sexul e periculos daca il faci cu cineva:)) Eu asa am auzit..desi sunt niste stiri in ziare. Mai Ina uite ce discutii se isca! O sa iti raporteze astia blogul la "continut neadecvat" , hihihihi! Exista geluri de asta care ucid microbii inainte de pupat pe frunte?! Poate la voi..Of, noi in Romanica nu mai avem nicio sansa:))

ina bixade spunea...

vaaai, continut neadecvat zici? si eu ma gindeam ca e cu scop educativ:) un semnal de alarma ptr. "copiii care practica sex inainte devreme":) Nu mai inteleg nimic:)

Florin O. spunea...

Exista gel de asta si in Romania. Au la orice carrefour la casa. Sunt niste sticlutze mici cu gel de asta cu diferite arome. Si la farmacii au.

Astia zic ca se da pe maini dar eu sunt sigur ca l-au facut pentru cand te pupi ca sa dezinfectezi locul inainte. Altfel ce rost avea sa miroasa in diverse feluri?

Si nu va pacaliti. Sexul e periculos oricum. Si cand il faci cu cineva si cand il faci singur. Singurul avantaj la facutu singur e ca nu mai pierzi timp cu preludiul si cu convinsul celuilalt sa iti faca chestiile pe care le vrei tu. :)

ina bixade spunea...

Esti f. informat, Mr. Florin O.:)

Florin O. spunea...

Da, si in toamna ma duc in Croatia sa imi iau permis de yacht ca sa pot oferi o alternativa viabila la lipsa de sex. De la anul m-am scos si sper sa nu mai aud niciodata de sex! Anul asta o sa mai am de trudit insa... :)

ina bixade spunea...

bine, bine...deja e too much info:)

Anonim spunea...

Draga mea Inuca,ce subiect interesant!!Mi se face rau cand aud ca exista atatia oameni care ,,si-o pun"fara prezervativ.Ajutooor!!Au uitat ca exista SIDA???Si aici este aceeasi problema,unii confund tri-terapiile(care iti permit sa traiesti un pic mai mult cu aceasta boala oribila)cu un tratament miracol care i-ar vindeca de SIDA..si sar peste faza cu protectia..Bref,sunt scandalizata!!!In alta ordine de idei,noi eram pure,cumintzele in bancile noastre de liceu,era deja un sacrilegiu cand veneam la scoala cu unghiile date cu oja..Si eu prefer generatia noastra,lucrurile se faceau la timpul lor,aveau savoarea lor,sarutul cu limba avea ,,puterea 1000",vedeam steluze colorate,ha-ha-ha!!Hai,gata ca m-apuca nostalgia si imi cant singura pe aici,,ani de liceu,la-la-la!"si deviez de la subiect...Te pup,Eugenia.

ina bixade spunea...

Aha! Si nu cred ca am imbatrinit, deoarece, stii, eu mereu am avut ideile astea...am fost un copil matur, in stare sa discerne ce e bine si ce e rau...e important sa stii ce-ti dauneaza si ce nu! te pup, draga mea Eugenia!

Anonim spunea...

Draga verisoara,vremurile de odinioara erau tare frumoase.Pe zi ce trece parca e tot mai rau.Oamenii devin tot mai iresponsabili si nu gandesc la cosecinte.Te pup,Gia!

Anonim spunea...

evindet traim in lumea care fiecare doreste ce nu are... si mai ales cand nu are nevoie de ce isi doreste... si mai ales cand ii este interzis chiar printr-o forma minora sau aluzie (vorbind la modul general)
doresc copii sa aibe copii?? evindet nu.. doar exersarea de a-i concepe...
doresc copiii sa aibe ce idolii lor au... si din pacate isi fac idoli mereu nepotrivitzi dupa exemplul televizorului... societatzii chiar... iar familia... nu mai are nici o valoare pentru ei... si aici este durerea...
cand cei maturi se falesc indepartarea de dumenzeu... cu familii formate din perechi de acelasi sex... cand minciuna nu mai este urata de nimeni ci pusa la mare arta in oratoria pentru obtzinerea de avantaje... cand se fac demersuri si contraditzii pentru cele zece porunci sa fie sau nu afisate... cand nu mai ai voie sa folosesti anumite cuvinte ca sa nu se simta deranjata o anume categorie sociala... cand... cand... cand...
ce pretentzie avem atunci la copii crescutzi fara prezentza parinteasca???
orice situatzie existenta are niste motivatzii... un proces pentru care noi cei maturi avem partea noastra de vina...
asa zic eu... fara sa incerc sa scuz... sau sa acuz... dar evident pot fi si contrazis...
cu respect,
ovi

simonacratel spunea...

intimplator am avut o discutie in contradictoriu cu cineva pe tema asta! :) Cu un barbat, care se pare ca face parte din categoria care ti-au pus si tie posturi aici ironice.

M-am enervat cumplit. Nu i-am zis, ca sa nu sara pe mine, desi am incercat sa expun exact parerea care ai scris-o tu in postul acesta. Mi se pare gretos. Iar sexualizarea copiilor e cea mai gretoasa chestie posibila. Si urasc Sex an the City, care creaza o imagine falsa femeilor, ce pot sa spun mai mult de atit?!

ina bixade spunea...

Ai dreptate. Cit despre ironii, nu imi pasa, ma lasa rece. N-au decit:)

Anonim spunea...

Hi, Ina! Nu o cunoşti cumva pe Ghighi Maliţa? Te întreb pentru că strada care începe în dreapta duce spre building-ul unde era odată job-ul ei. Echo Design...10 E 40th St # 16. Nu mai ştiu nimic de multă vreme de ea. Mă rog, dacă n-o şti las-o baltă! În orice caz, vorba cântecului lui Andrieş: Ce oraş frumos! Fabrici şi uzine... Pe bune! Mă bucur de blog-ul tău şi fotografiile pe care le pui. Poate ne plimbi odată şi prin Greenwich...
Roxana

ina bixade spunea...

Nu o cunosc pe Ghighi Maliţa:)Greenwich-unul din locurile mele preferate...multumesc ptr. vizita!

Anonim spunea...

Comment-ul meu lung a disparut ?

ina bixade spunea...

Nu am primit nimic de la tine, sa stii.Daca il ai salvat, mai trimite-l o data...se pare ca nu l-ai trimis, sau din greseala s-a pierdut, deoarece nu a ajuns nici un comentariu lung sau scurt de la tine...(inafara de asta)...hmmm

Zuzu spunea...

nu ma mira foarte tare ce am citit... insa ma intreb, naiva, DE CE, Doamne Iarta-ma, se intampla asta?
eu sunt conservatoare de felul meu in ceea ce priveste o viata safe si fara adrenalina inutila cu graqd mare de risc... si de asta ma intreb stupefiata pe ce temei se bazeaza acea incredere oarba care intervine in momentul deciziei "cu sau fara"... sau alegeri de genul "am 15 ani si fac ce vreau..."
Bine, dar oare stii ce faci?...

miki spunea...

hai ma, ca si colegele mele de liceu faceau treaba aia rusinoasa in clasa a 9-a. e drept, unele au inceput chiar intr-a zecea. eu mereu am zis ca ii ai asa cum ii cresti, deci inca mai cred in fete cuminti :) ma rog, eu as putea sa ma fac reprezentant al junilor, ca prea gasesc argumente in favoarea lor. si de un lucru sunt sigura: si generatia noastra a parut depravata pentru parintii sau bunicii nostri. deci ganditi0-va ce o sa fie peste inca 10-20 de ani de aici inainte :)

ina bixade spunea...

Si eu cred ca educatia si mediul in care cresti, joaca un rol important, dar depinde si de individ...sint atitia tinuti din scurt cu parinti stricti si exigenti si tocmai ei sint cei cu "probleme"...peste 15 ani incolo, eu o sa fiu ca o baba cloantza-cotoroantza cu gura pe noua generatie:)

Anonim spunea...

Of, Ina, cu toate ca dispozitia mea nu e aceeasi pe care am avut-o atunci cand ti-am scris ... cand ma intorc de la mare, iti las un comment asemanator celui scris atunci. Imi pare rau .

ina bixade spunea...

da, draga mea Liana, si eu sint ofticata ca nu am primit mesajul tau. Nu inteleg ce s-a intimplat. Sper sa il scrii din nou cind ai chef si inspiratie...pina atunci, vacanta frumoasa. Te pup!

Lola spunea...

in clasa a 9-a au deja 14-15 ani si fac treaba rusinoasa, nu copii. aici la 11-12 ani au copii iar parintii/viitori bunici nu se opun, din cauza principiilor alora crestine la care fac unii aluzie.
cum spuneam, se intampla pentru ca fetele devin nubile la varste extrem de fragede, pentru ca baietii/barbatii nu au nici o greata (ba din contra, se pare ca e o deviatie sexuala foarte des intalnita) sa o puna cu fetite carora nici parul pubian nu le-a rasarit, si pentru ca, in lipsa atentiei parintilor, fetitele iau orice atentie capata.

as vrea sa pot spune ca saracele de ele nu stiu ce e ala sex, ce inseamna sa ramai gravida - dar nu pot pentru ca sunt educati in scoala de mici.

Anonim spunea...

cred ca e nevoie si de o interventie a unei fete de 18 ani aici :P
nu iau apararea nimanui. nici mie nu imi place generatia mea..ma uit la fete de clasa a IIa sau a IIIa si ma minunez. E de la sine inteles ca daca mie mi se pare aiurea ce vad..voua vi se pare cu atat mai mult. Au uitat complet sa fie copii. Lasand la o parte pozele deocheate postate pe net, comportamentul de mahala afisat peste tot...sunt copii "abandonati" de parinti. Stiti la ce ma refer.. "ia tati 100lei si cumpara-ti ce vrei si lasa-ma..ca tati are treaba acum" si alte exemple de genu'.
Nu e vina lor..atata timp cat nu au o educatie..ei NU stiu sa se poarte altfel. Prefera jocuri porno pe net in loc de "elastic". Cine sa le explice ce e bine si ce rau? Au informatia la un click distanta..dar sunt prea mici sa deosebeasca binele de rau.

Sa nu generalizam totusi. Mai sunt cateva exceptii in generatia mea (eu cred ca ma numar si eu printre ele). La un moment dat insa, cand parintii realizeaza ce se intampla cu "pruncii" lor (desi se intampla foarte rar) nu stiu cum sa abordeze problema.. Si uite aici..prapastia dintre generatii care se adanceste de la an la an..

ina bixade spunea...

ce frumos era, jucam sotronul, saream coarda, elasticul...jucam jocul ala " nu te supara frate" sau "flori, fete , baieti etc:)

Anonim spunea...

s-au dus vremurile alea...
pana si mie mi se par indepartate..

Anonim spunea...

Am 17 ani.indraznesc totusi sa-ti scriu,simtindu-ma destul de penibil.Ca tot veni vorba de veri in NYC,imi voi petrece urmatoarele doua luni in buricul manhattanului pt a asista si participa la niste cursuri de pian(yeah,that's my job).vroiam sa te intreb,ce imi recomanzi,in calitate de american citizen,sa vad/vizitez/miros/fotografiez/etc?am mai fost de 3 ori in NY,dar de fiecare data cu treaba si pe fuga deci iti dai seama ca m-am simtit ca o musca ametzita intr-o mare de insecte la fel de ametzite:))acum,ca am mai mult timp sa-mi organizez programul,mi-ar prinde f bine niste indrumari.De asemenea,daca stii niste magazine (besides the popular H&M,Zara,Macy's&CO)care merita salutate,zi-mi si mie:)
all the best,jux

ina bixade spunea...

De ce sa te simti penibil?:) Cum ajungi la NY, da-mi de stire sa ne intilnim si te voi indruma si ne vom plimba impreuna, eu am un orar lejer asa ca...mi-ar placea sa o fac pe ghidul turistic:) adresa mea este ibixade@yahoo.com deci tinem legatura. Pe curind, my darling!!!

Anonim spunea...

Hei guys, we are human people and we have sexual behavior in our life.

ina bixade spunea...

Ce bazaconii mai zici si tu mai anonimule (noroc ca te cunosc:)aha:)

matzishor spunea...

Eu m-am cam ingrozit cand am vazut la stiri ce fac copiii la 10-11 ani prin toaletele scolilor... si cat sunt de dezvoltati vor sa para de la o varsta destul de precoce...uita sa fie copii din pacate.