joi, 7 august 2008

I love Art:)


Doar ca ...la Arta Culinara sint repetenta. As vrea sa fiu gospodina, sa am rabdare sa fierb niste oua care, ptr. salata orientala trebuie sa fie tari si nu moi cum mi-au iesit mie, de m-am trezit cu galbenusul in poala, sa nu mai scap in cosul de gunoi, cartoful pe care il curatz de coaja, (nu stiu ce s-a intimplat, mi-a alunecat printre degete si s-a dus direct in gunoi), sa am simtul masurii, ori pun prea mult ulei, ori prea putin... (oare oi apuca si eu vreodata sa fiu bucatareasa?)...Mi-ar placea sa fiu si domesticata, nu doar sofisticata hi hi hi Si vaaai, ce am facut o data. M-am dus la restaurantul romanesc si am cumparat ciorba de perisoare si am mintit musafirul ca eu am gatit-o. Dar, ATENTIE! Mi-am permis sa zic minciuna gogonata caci e adevarat, ma pricep sa fac ciorba delicioasa, de aceea musafirul cu pricina m-a si crezut. Dar pentru ca nu aveam dispozitia necesara sa fac ciorba, m-am dus sa o cumpar. Dar recunosc, subiectul despre mincare ma adoarme. Si sint femeia la 33 de ani!!! Ce daca nu am veleitati de gospodina? Deci eu pot fi asa: Ina balerina, Ina bubulina, Ina babuina, ina beduina, ina new-yorkina, ina bambina, ina trambulina, ina aspirina, numai Ina gospodina NU imi iese. Dar... cine ma-ndrageste, ma-ndrageste si asa: negospodina sau...gospodina dezastruoasa!!! O colega mi-a marturisit ca a cunoscut un barbat care i-a zis ca el vrea o femeie care sa stie sa gateasca. Ei, ce barbat mai e si asta care sa aiba o asemenea pretentie? Iar apoi eu stiam ca barbatii sint cei mai grozavi bucatari.(spre ex. cite femei-bucatar vedeti cind mergeti la un restaurant? ca eu nu am vazut). Da! Deci barbatul e cel ce trebuie sa gateasca, sa spele rufe, eventual sa croseteze la la la hi hi hi. Iar femeia sa mearga la salon sa se faca si mai frumoasa decit este, sa se plimbe cu prietenele, sa mearga la cinema, iar cind vine acasa, sa gaseasca totul aranjat si cu masa pusa de d-nul barbat!!! Da! Acesta este barbatul ideal!!! (stiam eu ca sint o idealista exagerata). Cumva aveti alt scenariu? Sa ma anuntati, atunci. In rest, eu sint bine, sanatoasa, universul meu se invirteste in jurul ...MEU (what else is new?:) Peste citeva zile voi merge in Philadelphia, insa pina cind ma voi click-click in niste fotografii pe strazile de acolo, imagini ce le voi atasa pe indragitul flickr, introduceti-va AICI
PS: Daca ajungeti in New York City, musai sa mergeti la Metropolitan Museum. It's a must!

35 de comentarii:

Anonim spunea...

DAr nici nu cred ca-ti faci griji prea mari.....cand vei fi nevoita sa gatesti o vei face si daca o faci cu suflet va iesi minune. Cand m-am maritat toate supele mele erau la fel. Imi amintesc ca am facut odata supa de varza (cu legume of course ceapa, morcovi etc ...hihihihi) , sotului meu nu-i placea supa de varza...dar pe aia a mancat-o, si i-a si placut.

ina bixade spunea...

Multumesc ptr. incurajare:) (adevarul este ca...nu ma ingrijorez, dar ma mai pling si eu asa din cind in cind:)

Anonim spunea...

Pozele sunt superbe!Imi place si noul tau look.
Sa stii ca nici eu nu le aveam cu gatitul,stiam sa fac doar cartofi prajiti. Si acum am descoperit ca e o pasiune.Gia.

Anda spunea...

Mie din nefericire nici nu imi place mancarea gatita, as manca numai fast-food si semi-preparate, asa s-a obisnuit stomacul meu. Trec prin piata printre bunatate de fructe si legume proaspete si colorate si eu imi cumpar pateuri cu branza sau gogosi cu ciocolata. Deci...deocamdata nu ma stimuleaza nimic sa invat ceva in acest domeniul.
Poti sa iti spui ce imi zic si eu: cumva, vor exista mereu femei care ne invidiaza...

ina bixade spunea...

Anda: bine de stiut teoria ta:)
Vara draga: nu cred ca voi fi pasionata vreodata de"cratitza":)

Anonim spunea...

Oh, superbi pantofi...de unde sa mi-i iau si eu? (please share!)

Tocmai ti-am descoperit blogul, nice job:)

Anonim spunea...

Draga mea Inuca,te-ai dat,,la breton"?Iti sade tare bine!!Cat despre bucatarit and CO,dragostea barbatului NU mai trece prin stomac in zilele noastre...Suntem mult prea deosebite noi,femeile,pentru a fi reduse la ,,personajul de la cratita",nu?Insa eu nu as putea trai cu un barbat care mi-ar spala chiloteii,mi-ar face de mancare si toate alea prin casa,as avea impresia ca traiesc cu un babalau,un fel de Ken al lui Barbie,na,sunt pentru impartirea sarcinilor,nu imi place dictatura,fie ea macista sau feminista..Imi place sa gatesc pentru ca sunt gurmanda,ador sa mananc...Deci,vive la cuisine!Si libertatea de a face ce vrem!!!Te pup,Eugenia.

ina bixade spunea...

Carmen: Lord& Taylor(39th street with 5th Ave)2nd floor:) Multumesc ptr. vizita...pe blogul asta ma distrez si eu, dupa cum se observa:)
Eugenia: ai dreptate si tu...nu as vrea sa imi spele nimeni chiloteii,(nu se cade) dar...mi-ar placea un sot bucatar:) ca asa, imi place sa fac curatenie, sa spal rufe, doar la bucatarie ma ratacesc:)...te puuup

Anonim spunea...

si designerul?:) am incercat sa-i detectez online insa lord&taylor n-au un site prea user friendly.

si da, vivat barbatii bucatari!:) tare bine le mai shade gatind, si-s si talentati ai naibii (unii dintre ei, fireste).

oricum, frunzarindu-ti pozele astazi am observat ca ai o groaza de pantofi foarte foarte frumosi. o sa te numesc aceasta carrie bradshaw romanca hehe

ina bixade spunea...

Carmen: asa este, L&T au un site aiurea, dar eu de regula nu sint fan cumparaturi online sau catalog, imi place sa merg la fatza locului:) Pantofii astia sint BCBGGirls, aia de mai de jos de la postul cu -Welcome to Haberica- sint BCBGMAXAZRIA de la magazinul cu acelasi nume, chiar linga New York Public Library...in general imi place BCBG asta, Calvin Klein, Charles David etc:) Si 99% din papucaria mea:) o am de la Lord & Taylor, ador sa merg acolo, imi plac ambianta, decorul, serviciul furnizat...da, cam asta ar fi si... cumparaturi placute:)

Mikidos spunea...

draga mea frumoasa, unele femei nu au ce cauta in bucatarie! exista femei care au "cratitza" in sange, ei bine, ele sa gateasca. si exista femei care nu au de ce sa doreasca asta. alea sunt printesele. nu e musai sa stii sa gatesti, sa faci sarmale sau cine stie ce briz brizuri. cine te iubeste nu o sa dea doi bani pe o ciorba. desi..eu zic ca ai arata fuarteeeeee sexy cu un sortz de bucatarie:)) pana una alta tu esti INA BALERINA! ce balerina ai vazut tu la oala?! eu te pup tare, ma bag sa vad poze si sa recuperez ce nu am citit!

simonacratel spunea...

subscriu total la barbatul tau ideal. daca il gasesti sper sa fii de acord sa-l impartim. noi doua si celalalt milion de femei care-l asteapta. hahahahah

dar ti-am mai si zis ca am vazut la televizor un documentar despre o familie, iar el era exact acest barbat care gatea si facea de toate si sotia doar se facea frumoasa si se odihnea. :)

Ce pacat ca in realitate eu sint nevoita sa fiu sclava Izaura... lol

ina bixade spunea...

Just a girl: o sa-mi iau un sortz(decoltat:)acum ca mi-ai dat idei de astea:)
Simona: mi-amintesc ca mi-ai zis de acel documentar si recunosc ca totusi, unei femei ii sta bine la bucatarie.(n-am incotro, trebuie sa recunosc). va puuup

Elena spunea...

Forte bine iti sta cu breton... si eu nu te vad in bucatarie, chiar nu se merita sa stai acolo cand ai atatea de vazut (ca sa ne arati si noua dupa, nu?):)

ina bixade spunea...

Elena: m-am tuns ca ma saturasem de coada. Bretonul mi-a placut mereu si l-am purtat o lunga perioada, doar ca e mai pretentios si cind o sa ma satur sa-l tot scurtez ca imi intra in ochi, o sa renunt la el si o sa revin la coada...si tot asa:)

Anonim spunea...

Bine, că nu-ţi place să găteşti e Ok. Dar n-am înţeles cine ţi-a făcut pozele.

Anonim spunea...

pentru a reveni la arta:la care dintre... arte :) nu esti repetenta, adica la care esti maestra, daca la arta culinara nu te descurci? :)
ne dai detalii?

Anonim spunea...

Pozele, ca intotdeauna, super ! Postul, ca intotdeauna, haios si pe gustul meu ! Bretonul, sa stii ca te invidiez pentru el ! Vreau si eu un breton perfect ! Chiar daca ador sa fiu bucatareasa, sa stii ca nu dedic foarte mult timp bucatariei si asta datorita job-ului meu. Si slava Domnului, am un sot care face curatenie, pune rufele la spalat, face piata, dar si mananca delicatesele facute de mine. However, I love art, too.

ina bixade spunea...

Anonim: am placerea sa nu-ti satisfac curiozitatea:)
Motanes: Pozele din seria:)- I love art- sint facute de un prieten care a venit in vacanta la NY!
Liana C: Imi place sotul tau:) Daca are un frate, trimite-l incoa' hi hi hi

Anonim spunea...

tu draga, nici la mine nu are intotdeauna mancarea gatita un aspect supersetetic, insa cica e foarte buna, din ce zice garbati-miu (macar atat)!n-ai vrea sa vezi cum arata masa de "lucru" unde cutarz cartofi si sparg oua, ca ai sa zici ca a fost un razboi cel putzin acolo pe masa!totusi imi place sa gatesc,fiindca sunt foarte gurmanda!asa, la 33 de ani,cum sunt , sper sa getting better and better in the kitchen!mai ales ca bucataria romaneasca e asa apreciata aici!pofta buna!azi imi fac ciorba de perisoare ca mi-ai facut pofta!va fii o premiera!

Zuzele spunea...

Daca stii sa faci ciorba de perisoare cu siguranta ai putea sa gatesti orice fel de mancare. Dar doar daca ai vrea cu adevarat! Dar, totusi, de ce ai vrea sa gatesti? Cand domnii bucatari din restaurante despre care vorbeai gatesc atat de bine?!?! Nici de bucatarii de la firmele de catering nu ma plang atunci cand trebuie sa pregatesc cina :) Plus de asta, barbatii sa se decida o data ce vor: femei de cariera, sexy, destepte, talentate sau o gospondina bubulina?

ina bixade spunea...

Luminitza: spor la gatit!
Otilia: asa este, barbatii sa se decida ce vor:)

Anonim spunea...

Pai, makes sense !!!
De-aia esti singura la 33 de ani.

ina bixade spunea...

Pardaillan: cine a zis ca sint singura?:) (dar nu-ti mai bate capu':)

Amalia spunea...

Da, da, da, asta da artă. Nu ce au pus ai mei la Chicago în centru, în parc, într-un loc unde mă simt de obicei bine şi unde acum se moleşesc la soare nişte fiare.

Cu bucătăria nu ştiu ce să zic, eu am răbufniri de o după-masă în care fac mâncare, după care alte trei-patru zile mâncăm de la chinezu, de la thailandezu, de la polonezu şi tot aşa până vine iar răbufnirea.

ina bixade spunea...

Amallia: te anunt cind o sa ma rabufnesc si eu la bucatarie:)

Anonim spunea...

si totusi... arta culinara face parte din intregul pe care il numim cu mandrie, arta de a trai...
nu... nu ma pricep la preparat macare... dar ca o slaba compensare nu sunt deloc pretentzios la ce este pe masa...
arta de a trai... o desprind nu doar din Metropolitan Museum... (care de altfel este superb) ci si din privirea celui ce trece pe langa mine, lacrima ascunsa intr-o intoarcere a capului ca si cand dincolo ar fi ceva unic si musai de privit chiar acum... din frunza ca planeaza spre a imbogatzi stratul de alte frunze moarte ca si ea... din val lovit zadarnic in mal... din... din... din... tot ce este si se vede sau nu...
si... revenind la masa... de pranz care se apropie... iarasi zic... nu conteaza ce este la felul intai sau doi... ci... dragostea cu care este servita...
pofta buna...

ina bixade spunea...

Ovi (romanticule:) asa, forget about food and cooking:)...facem ce facem si tot la dragoste ajungem:)

Anonim spunea...

And I love your shoes!!
Te mai astept pe www.josephine.ro! :)

ina bixade spunea...

Josephine: Bineee, o sa mai vin:)

Dan spunea...

Nu stiu cati suntem, dar in general suntem deja luati :))

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=y2pxBPBNCJo

Anonim spunea...

Inutza, tare faza despre cupmparatul ciorbii. Si barbatii au unele apucaturii dintr-astea, de obicei cand se duc la pescuit; cumpara pestele si cica l-au prins ei. Dar nu sunt asa de vinovati, la fel ca si tine care n-aveai dispozitie, se intampla ca al dracu peste sa nu taga deloc...s-atuci se apeleaza la situatia de urgenta :)
Apropo, mi-a plact mult fraza asta: "Mi-ar placea sa fiu si domesticata, nu doar sofisticata".

ina bixade spunea...

Iulian: cei care se dau pescari sint mai vinovati decit mine:) Eu asa ii vad:)

ClaudelGFX spunea...

vrea si ioooo :( art-a-hoolicos :))