sâmbătă, 6 iunie 2009

Abortion: pro sau contra?


Desigur ca cel mai sanatos ar fi sa nu se ajunga aici, insa "accidente" in timpul actului, sa-i zicem, erotic, se intimpla si ca atare sint de parere ca femeia trebuie sa aiba optiunea de a alege. Yes, it's cruel to destroy the human life, but it's more torture sa nasti un copil pe care nu l-ai dorit si "planificat".(si ma refer in special la acele situatii in care chiar NU se dorea un copil). It's a touchy subject, dar mi-a venit ideea sa scriu un PIC despre asta cind, stind de vorba cu o colega care are 4 copii, mi-a zis ca ea a ajuns la acest numar pentru ca nu crede in avort. Cind a aflat ca este insarcinata a 4-a oara a fost deprimata si panicata.(am intilnit o gramada de femei aici care au 2 copii, ambii facuti din "accident," nu din dorinta). Aici sint multe femei (in special black and hispanic ones) care au cite 2-3 copii cu barbati diferiti. It is very common in their culture. Ca sa nu mai zic ca nici nu sint casatoriti multi din acei care au copii.(nu accept deloc ideea asta, prima, nici atita). De aceea in tara asta se pune mare pret pe familie, tocmai ca este greu sa o construiesti. Femeia este independenta, powerful, are drepturi, este protejata, respectata. Oooo da, femeia este atit de independenta incit de multe ori ea este cea care intretine familia...(she's the provider)...numai eu am 2 colege care isi tin sotul acasa pe post de nanny, in timp ce ele muncesc. S-a intors lumea cu fundu'n sus. Daca as fi barbat, nu as accepta sa fiu intretinut de o femeie. (bine, mie nici ca femeie nu imi place sa fiu in grija unui barbat, ca doar cel mai intelept este sa te bazezi DOAR pe tine...dar nu ma mai leg iar de ei, ca cine stie, or crede ca am ceva impotriva lor...hi hi hi la la la, cind de fapt...eu ii indragesc, asa ca rasa).... However, statisticile arata ca in USA, populatia alba are sanse sa devina minoritara, in timp ce the black , hispanic and the asian population sint in crestere. Pai ce faceti oameni albi? Nu mai aveti chef de facut copii? Sau ne bazam pe evrei care se pare ca sint singurii albi care au chef de sex cu un scop precis: sa se inmulteasca considerabil.(noroc cu ei, nu?) Locuiesc in cartier evreiesc si mereu ma izbesc de imaginea asta: mama, tata si...copilul, pardon, 6 copii. Macar asa sa se mentina populatia alba! Aleluia! ***Am strabatut Brooklyn-ul asta pe jos (ca mersul pe jos e sanatos si este singurul exercitiu de care sint in stare) pina am ajuns prin niste tufisuri si balarii, asa ca am pornit la cules de iasomie. Ia sa ma vedeti AICI
Cum cred ca deja v-ati familiarizat pe blogul asta narcisist, titlurile posturilor nu au aproape niciodata vreo legatura cu subiectul din ele (hai sa zicem ca asta de azi e o mica exceptie) iar pozele, nici atita. Bine, la revedere si o vara fabuloasa!!!

PS: Dar cita vacanta are dom'le romanu'? Aici lumea se plinge ca europenii au vacante mai lungi decit americanii.(in jur de 2 saptamini, asta dupa vreo 2-3 ani de munca in aceeasi companie, ma rog, se mai adauga vreo 4 personal days, plus 8 sick days si deci se mai lungeste vacanta pina la vreo 3 saptamani asa trase de par). In Ro nu am lucrat decit 8 luni, dupa care mi-am luat vacanta...definitiva, insa cum? se da vacanta de o luna? Cineva drag m-a tot invitat in Romania anul asta.Eu la anul am de fapt in plan sa ajung sigur (dar nu ca ma da dorul natal pe dinafara, ci din motive personale), insa invitatia respectiva m-a cam provocat si nu stiu, ma mai gindesc. Voi ce ziceti? Se mai vind covrigi pe Lipscani? Ca pentru ei, as trage o fuga pina acolo. hai va pup, muahhhh
LATER EDIT: Buna Dimineata!!! De citeva zile, la New York ploua, e gri si ceata... aseara aveam impresia ca este Noiembrie! Dar va reveni zgircitul soare de miine! Intre timp, ma pregatesc de decolare. Ia sa vedem daca ghiciti ce am ales dintre urmatoarele destinatii: Disneyworld( Orlando-Florida), Bucuresti (Romania), Montreal (Canada). Pe curind!!!

36 de comentarii:

Anca spunea...

Ina, daca vad eu bine, ai cules salcam! :)

Pe Lipscani nu prea mai sunt covrigi buni, dar te ducem la Violeta... si n-o sa mai vrei sa pleci!

ina bixade spunea...

ah, anca, mi-am pierdut simturile vietii la tara...pe cuvint ca imi mirosea a iasomie...dar totusi arata ca salcimul...cu siguranta cind vin in Bucuresti, trebuie sa merg la Violeta, am salivat destul pe blog la tine si la sutu cu reclamele bucatelor!

altu' spunea...

pro, clar.
Fiecare face ce vrea cu sine insusi/insasi.
Oricum, negrii au relativ o populatie constanta, albii sunt in descrestere, mexicanii or sa creasca.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_United_States#Projections

despre evrei, numai de bine :)

Anonim spunea...

Daca ceri parerea unui preot,cu siguranta iti va spune ca-i crima curata.Dar oare nu-i tot crima sa-i faci(copiii)si sa n-ai ce sa le oferi?Aici,in Romanica noastra,in curand ne vor domina rommii,se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie.Beneficiaza de ajutoare sociale,si cu cat au puradei mai multi,cu atat venitul e mai consistent.Asta e,cu munca nu se prea impaca..si atunci,presteaza la domiciliu,din 9 in 9 luni.Eu am o colega care-a nascut doi copii in acelasi an.O fetita pe 1 ian si-un baietal pe 29 dec.Mai,rar,dar uite ca se poate.Te pup si sa ma anunti daca ajungi aici,Miha

Strumful spunea...

Ina, iasomnia ta seamna cu salcamul nostru romanesc!

ina bixade spunea...

altu': mexicanii astia scunzi de 1 metru, nu au alta treaba decit sa stea pe aparate si sa se inmulteasca:)
miha: popii astia, nu am mare incredere in ei...numai cind mi-amintesc de oribilitatile cu care au fost prinsi unii, ma refer desigur la cei care abuzau sexual copiii. Ma depaseste!
Sofia: cum ziceam, se pare ca traind printre betoane si cimenturi, am uitat naibii esenta si parfumul naturii...

Anonim spunea...

Eu sunt pro choice, hardcore pro choice.
Insa cand vezi cat sunt de prosti unii parca-mi vine sa zic ca-si merita soarta (pacat de copiii nevinovati la faza asta) . Hai frate ca ai avut un "accident", hai doua, dar al treilea "accident" e deja prostie curata (desi si al doilea mi se pare cam trasa de par, dar am zis sa fiu ingaduitoare). Din greseli se mai si invata. Contraceptive, prezervative, pastila de dupa (in caz de se rupe prezervativul sau de le-o venit cheful si nu aveau unul la indemana), mirena, si cate si mai cate minuni nu se gasesc pe piata farmaceutica. Nu au bani, nicio o problema, sunt organizatii care dau pe gratis produse de genul. Numai sa vrea, ca solutii sunt. De regula astia cu satra de copii dupa ei sunt needucati si atat au invata de la parintii lor: dati din fund fratilor, ca restul vine de la sine.

ina bixade spunea...

Ionela: si eu cred ca problematica asta tine de educatie.

ovi spunea...

atata cerneala a fost jertfita pe tema libertatzii de alegere a femeii... si sunt intru catva de acord sa aleaga ce vrea ea... si in general avortul...
pe mine insa ma deranjeaza ca noi... barbatzii... suntem neglijatzi din dialog... pai pe noi de ce nu ne intrebatzi ce alegem... ca doar femeia nu a ramas gravida singura... nu???
pana la urma eu zic ca nu doar femeia sa aleaga... ci cuplul care a facut asa zisa eroare de dragoste... si da... femeia sa aibe mai mult procentaj in alegere... dar in nici un caz sa nu ignore pe cel ce este vinovat in aceiasi masura cu ea de... sa-i spun eveniment...
ina... itzi sta f bine la bara...a sa sa stii..
ovi

altu' spunea...

ina, da, ce-i drept, in NYC e cam multa mexicanie:).

pai cum o sa ridicam problema natalitatii in randul albilor? cine se ofera sa faca o campanie? :)

John boy spunea...

.. eu consider ca e crima !ce e oare de preferat in lumea asta :o crima(omori o fiinta ) pe care o provoci constient SAU o "greseala" !
Intr-adevar sunt voci care sustin ca e de preferat avortul in conditiile in care nu poti sa oferi o viata normala !Dar cine oare ne da dreptul sa curmam o viata si de a decide in locul altcuiva ?
In opinia mea avortul e ca si cum ai da cu masina peste cineva (Doamne fereste !)il nenorocesti si apoi te gandesti ca poate e mai bine sa moara pentru ca oricum nu poate avea o viata normala ...Asta nu pot accepta ..si ce oare s-ar intampla daca mereu cand am face greseli am pune gunoiul sub pres si am merge mai departe ..nu am mai fi OAMENI !!!!
Ai "marcat" din offsaid ,asta e!Asuma-ti greseala si fii demn ....
Cat despre faptul ca unii barbati sunt "nanny" ma abtin !Am vazut destule situatii cu susul in jos aIci in State incat nu mai vreau sa-i judec..Pentru mine insa un barbat de genul asta ,care sta pe spatele unei femei (nu ma refer la pozitie !:)) ) e cam degeaba pe lumea asta !
Cum se zice pe la noi E CA FANUL ! :)

to-morrow spunea...

Cred ca fiecare are dreptul de a alege cati copii sa aiba. Unii nu au deloc, altii au vreo 2-3-4 etc... E complicat sa dai un verdict dar important este sa nu ajungi in faza in care sa privesti cu groaza faptul ca esti insarcinata.
PS: eu am venit pe lume cand mama avea 20 de ani. E clar ca nu planuise asta, era la facultate atunci si vorbesc de vremurile ante-89.
Si totusi, mi-a permis sa exist. Altfel nu mai scriam acum pe blog :)

Strumful spunea...

Oricum eu nu stiu cum arata iasomnia, dar stiu cum arata salcamul, cand eram mica imi placea sa mananc flori de salcam!

ina bixade spunea...

ovi: alegerea apartine in totalitate femeii, deoarece ea este cea care poarta copilul. In general, barbatii sint parca mai visatori si naivi cind e vorba de copil, asta pentru ca lor le este mai usor sa plece atunci cind dau de greu, de marea responsabilitate care apare odata cu venirea unui nou membru in familie. Si atunci, cine este cea care va ramine cu toata raspunderea daca nu, FEMEIA. Am cunoscut un caz, copilul a fost nascut cu o conditie medicala dificila, astfel incit, sotul, satul si speriat de situatie(LAS as zice) si-a facut bagajul si a plecat...femeia raminind singura si crescind un copil, atentie, planificat si facut din dragoste...deci sa nu mai vorbim de situatia in care copilul nu a fost dorit...
altu': ma abtin de la o astfel de campanie, nu ma pricep.
dan: avind in vedere natura ta de teolog, iti inteleg punctul de vedere si de ce nu, il respect!
to-morrow: absolut, fiecare decide daca vrea copii si citi…nu am fost insa niciodata de accord ca un copil te completeaza sau ca iti da un rost…sau ca trebuie sa faci un copil deoarece ceasul biologic ticaie sau pentru ca trebuie, doar pentru ca cei mai multi oameni urmeaza acest sablon social. Sint multi care nu au copii, fericiti si bine merci.
Sofia: si eu mincam salcim cind eram mica.

Unknown spunea...

asi zice pro...

Carmen spunea...

off...chiar sensibil subiectul tau...e f adevarat ca un copil trebuie facut pt ca il vrei...nu din accident...dar nici cu avortul nu sunt de acord. sa nu ma intelegi gresit...cine vrea sa=l faca...sa-l faca...eu nu cred ca l-as face.

E frumos pe acolo pe la tine...mai stiu eu pe cineva care ar da bir cu fugitii pentru state :)

te-am pupat

miki spunea...

hehe, in vremurile mele bune de angajat la mogul, aveam o groaza de libere. o luna intreaga vara, pentru ca si emisiunea la care lucram intra in concediu. si eram platita cu norma intreaga. imi taiau doar bonurile de masa. apoi inca 2-3 saptamani in perioada sarbatorilor de iarna. inca o saptamana in perioada sarbatorilor pascale PLUS libertatea de a-mi lua concediu de odihna oricand. pentru ca, vezi tu, concediile astea enumerate mai sus nu imi taiau niciun din cele 21 de zile de concediu de odihna legal. so... nice life, huh?

yeah, let the bygons be bygons. acum am 2 ani de concediu pt copil, ceea ce stiu ca te-a mai socat o data, cand imi spuneai ca la voi se dau doar vreo 3 luni, si alea pentru cezariana.

dar nu cu concediile mele vroiam sa ma laud. vroiam sa spun ceva la subiect. la titlu adica. numai ca nu mai stiu ce. dar in principiu, sunt complet de acord. a. ziceam ca daca prinzi sarcina intr-un stadiu incipient, elimini o celula, nu un copil. anyway, e traumatizant pt femeie. chiar daca nu si l-a dorit. totusi, hai sa folosim metode contraceptive eficiente :)

...zise femeia care sta sa nasca. un copil facut din dorinta, nu din intamplare. si se retrage.

ina bixade spunea...

Carmen: si eu zic ca asta e un subiect nu tocmai usor de dezbatut, de aceea am vrut doar un pic sa amintesc de el...
Miki: azi este 8 Iunie, ma gindeam la tine si Mara...si eu zic ca sa astepti un copil cu atita nerabdare, pe care l-ai "conceput" voit si din dorinta, este cel mai minunat. Asta e varianta ideala pe care mi-ar placea sa o am, daca va fi vreodata sa fie...si asa este, e vorba de o celula la urma urmei, insa desigur, multi nu vad asa si mi se pare normal sa existe pareri diferite. hai va pup

miki spunea...

yeah, well... mara se lasa asteptata, ca orice VIP :)

ina bixade spunea...

miki: mara is already picky...but adorable, of course!!! (oare cui sa semene:)

ovi spunea...

ina... evindet ca exceptziile nu formeaza regula... poate o intareste de cele mai multe ori...
si eu stiu un tata care a crescut singur doi copii... doar pentru faptul ca mama lor a gasit pe altul de care i-a placut mai mult... si a mers cu el...
in comentariul anterior ma refeream la cuplurile... sotz si sotzie... nu la cei care fac sex in afara casatoriei sau a unei relatzii stabile... sau anapoda si neporotejat...
oricum... in conceptiza mea de viatza... cand cei doi aleg sa traiasca impreuna, insemna ca aleg si bucurii si necazuri ei responsabilitatzi... totul pe din doua... deci... necazurile mamei sunt si ale tatalui si invers...
daca ma refer la cel ce... face si fuge... sau cea ce face... si fuge... asta ar trebui sa se stie mai dinainte de placeri sau alte acte... pentru ca... atunci cand colega de servici merge cu seful sau poratrul... si amandoi sunt casatoritzi pe undeva pe acasa... asta e clar ca buna ziua ca nu este de dorit un copill... ci doar o partida de sex... in asa caz da... fata a are intreaga responsabilitate pentru prostie... desi... chiar si in astfel de cazuri poate fi o discutzie anterioara despre o eventualitate "intampalre"... si sa se stie pozitziile pe care fiecare este aseazat...
revenind insa la sotz si sotzie... eu cred ca si sotzul trebuie sa isi spuna cuvantul... si am zis... procente mai multe in hotarare apartzin ei... pentru ca ea poate vedea purtarea sarcii mai exact decat el si din afara si din interior... pe cand el... o priveste doar din afara...
daca ei... fetei... femeii respective... ii e teama ca el va fugi de responsabilitatea de tata... ma intreb de ce nu ii e tema si sa traiasca cu el... pentru ca riscurile sunt aceleasi... de ce nu???

acum... mult se poate dialoga pe tema... asa ca noi.. din afara... pacat ca nu se dialogheaza despre de cei ce pot fi in cauza... si evindet... inainte sa se petreaca evenimentul...
cu sitma...
ovi

Strumful spunea...

Informarea despre avort, despre protectie, impartirea prezervativelor ar pica tare bine si in Romania!

Mikidos spunea...

ehe..pe vremea mea aveam vacanta 14 zile lucratoare..zaceam pe plaja cu muzica in urechi si niciun telefon nu suna..acum vacanta sau nu o sa fie sau o sa fie de 2 sapt trase de par:(
despre inmultirea la specia umana..fata, cine are, sa-i traiasca. in romania a scazut rata intreruprilor de sarcina, de cand cu criza cred ca romanca a inceput sa se fereasca, e mai scumpa o intrerupere de sarcina decat o pauza binemeritata de sex. vb desigur de populatia rurala, caci de acolo e sursa mea de inf.
pupam ina balerina

Elena spunea...

Eu spun de poze:) Frumoase poze si creeaza dependenta!;) La mine in cartier salcamul s-a scuturat, cand eram mici mancam flori de salcam... sunt tare dulci si buneeee!
Despre avort.. prefer sa le spun la toti de protectie. De fapt, chiar ma ocup cu asta:D Si impart si prezervative... nu oricui, caci nu pot sa fortez omul sa le ia. Insa am succes destul cu ele, ca-s "habericane", vorba ta:)

ina bixade spunea...

ovi: din pacate, exista si mame denaturate, insa barbatii sint mai multi la numar cind e vorba de iresponsabilitate fata de un copil.Sint multi care nici nu stiu ca au copii prin lume:)
sofia: si eu credca educatia sexuala e benefica, mai ales in vremurile astea superficiale...
mikidos: asa zic si eu, cine are sa-i traiasca...restul il stim:)
Elena: ia te uita cu ce te ocupi tu:)

Anonim spunea...

Draga Inuca,pana la urma te-ai lansat cu postul acesta polemic.Eu sunt pro ,dupa cum stii..Cat despre bunatatile culinare cu care ma voi delecta acasa,am de gand sa fac o overdose de ciorbe:de burta,potroace,perisoare,verze,toate!!!!Te pup,pe curand!Eugenia.

Amalia spunea...

Nu cred ca mai pot sa existe in ziua de azi legi care sa interzica avortul. Doar daca nu cumva vrem inca o palma de aur la Cannes :))

A fost interesant cazul recent al tipului care din prea mult zel "pro life" a luat viata unui facator de avorturi.

Anonim spunea...

Sunt total de acord cu avortul!De ce sa se nasca un copil care ar putea fi chinuit,nefericit si nedorit?
Pozele sunt superbe!Te pup,Gia!

Andreea spunea...

inainte sa vad niste poze pe net cu felul in care arata copii avortati, poze care mi-au facut pielea de gaina, as fi zis pro. cert este ca nu inteleg cum in secolul 21, intr-o societate care se vrea civilizata, avortul este atat de des intalnit. si nu vorbesc aici de accidente sau de femei din mediul rural.cred ca un selfawarness legat de protectie nu ar lasa lucrurile sa ajunga atat de departe. sunt de acord ca mai bine eviti sa faci copii daca nu ai ce sa le oferi, dar totusi cum te mai uiti la tine in oglinda cand stii ca ai facut asta. pe mine una m-ar cam urmari gestul...totul se rezuma clar la educatie!

ina bixade spunea...

Eugenia: drum bun spre RO!
Amalia: cred ca te referi la acel film romanesc. Trista realitatea femeii romance de atunci.Personal, nu am "imbratisat" acest film.
Gia: 99% din cei care au comentat la postul asta, sint pro.
Andreea: tu ai vazut doar poze, eu am vazut in realitate, cind am fost la o exhibitie de trupuri umane si stiu ca m-a socat imaginea acelor fetusi expusi, in diferite stagii...aici e postul ala in care mi-am exprimat parerea si uimirea http://inabixade.blogspot.com/2008/02/i-might-look-sleazy-but-im-not-easy.html

ovi spunea...

asa lipsa de vara este la NY incat sunt tentat sa cred ca ai ales florida...
oriune ai zbura insa... itzi doresc calatorie placuta... si sa revii cu bine... te astept...
ovi

d spunea...

eu zic ca te duci pana la Bucarest !Ca ziceai ceva de covrigi intr-un post anterior ! :)
Eu ma duc la Denver asa ca daca vrei magnet sa imi dai o "sarma" -ca la moldoveni !:)

Elena spunea...

Cumva e... Florida? Daca intr-acolo mergi, noi vrem poze muuulte, in special cu tine si... Mickey Mouse, preferatul lor:) Te pupaaaaam!

Flavius Ţerbea spunea...

Sunt pro, dar cu pareri de rau cand se intampla! Eu sper ca tipele/doamnele care-l fac se gandesc tare tare tare bine inainte de a lua decizia. N-ar fi, zic si eu, rau sa dicute problema si cu partenerul. Ocazional sau nu... Eu cred ca asa ar fi intelept, ca-i prea mareata decizia.
Daca cineva m-ar fi intrebat acum cativa ani daca sunt pro sau contra nu as fi clipit cand as fi zis PRO! Dar cand (poate?) cineva a facut un avort si dupa aia si-a dorit mult copii si nu s-a mai putut m-am mai temperat. Dar nici nu condamn pe nimeni daca asta alege (avortul). Doar ca, asa cum ziceam, sa gandeasca bine problema ...
Si da, ii condamn pe aia care propavaduiesc cu Biblia in mana antiavortul din orice pozitie...

Oarecum in context...zilele trecute o tanti de la job imi povestea despre copiii ei...5 bucati...mai toti mai mult sau mai putin nedoriti! Faza tragi-comica a fost la nasterea ultimilor doi (gemeni)...ii venise femeii mintea la cap dupa trei prunci si a mers la nenea doctoru' ginecolog ca sa-i lege trompele (stiu, suna naspa expresia asta)! Si in cabinetul in care era chitita sa si le lege a aflat ca o sa le poata lega...dar nu inainte sa-i nasca pe gemenii cu care era gravida si de care aflase atunci!!!
Tanti este catolica si toti copiii sunt facuti cu acelasi barbat, lucru destul de neobisnuit prin America asta...

ina bixade spunea...

Flavius: ironica povestea acelei tanti! Cum ziceam si eu, cam neobisnuit aici sa ai toti copiii cu acelasi barbat:)

Cristian VADUVA spunea...

Pro!

Mai bine un avort, decat un copil nedorit/chinuit ...