luni, 20 iulie 2009

It's no good!!!


Tocmai am vizionat filmul Tarzan (1932-alb negru, desigur). V-am zis ca ador filmele vechi.Nu cred ca mi-ar placea sa fiu rapita de Tarzan, tipatura-urlatura lui m-ar irita. Cit despre intepatura lui, nu stiu, nu ma bag hi hi hi Dar recunosc, m-ar cuceri cind m-ar apara de gura unei fiare fioroase.Cineva, mai demult m-a certat asa: "draga mea, esti tentata de stralucire si cacaturi, priveste in esenta, nu la suprafata". Din pacate, cred ca sint superficiala in multe lucruri si totusi, profunzimea trairilor si simtirilor mele, nu este mereu bine receptata si inteleasa. Cred ca trebuie sa merg intr-un loc anume, diferit, special, care sa ma ajute sa-mi schimb cumva perceptia despre viata, sa o apreciez mai mult, sa nu mai risipesc lucruri si emotii, sa fiu mai intelegatoare si mai docila. Culmea, inainte imi placea sa fiu supusa, acum sint o razvratita , inainte cu greu ma plictiseam, acum multe mi se par deja banale. Obisnuiam sa fiu cu usurinta, atasata emotional de lucruri si oameni. Acum m-am transformat intr-o risipitoare, arunc lucruri in general, sau la care cindva tineam si credeam ca au semnificatie sentimentala, ( tot spun ca intr-o zi o sa ma arunc si pe mine, sa-mi iau de-o grija), inainte aveam incredere in oameni, acum asta e de fapt o piedica, cu greu am incredere in cineva, si asta fara sa fi fost dezamagita de cineva sau ceva anume, ba dimpotriva. S-a intimplat gradual si sigur aceasta tendinta de lipsa de incredere. Poate ca vine dintr-un reflex de aparare, sint gata sa ma apar, inainte sa fiu atacata, de fapt. Curind voi celebra 11 ani de America!!! aaaa, deci asta e explicatia...dupa 11 ani de America ti se urca la cap, nu prea iti mai convine regimul, incepi sa te plingi de chestii pe care doreai sa le ai, dar iata, odata pusa mina pe ele, nu le mai apreciezi, nu le mai consideri de valoare. Urit din partea naturii umane!!! Mda, m-am cam lamentat in articolul asta. Dar e firesc sa ne mai plingem, o stare continua de bucurie ar dauna si obosi. Nu prea mi-e bine acum, nu-mi convine ceva, nu-mi convine si gata si imi este si ciuda pe deasupra, deci va imaginati ca sint o involburata acum, dar totusi hai sa cintam un pic, (iubesc versul asta:" I have all the time in the world to make you mine")si sa cascam ochii la niste poze facute aiurea prin oras si cu mine sooo out of it. AICI

PS: Mai nou mi s-a pus pata pe Costa Rica.Un coleg tocmai a sosit de acolo si m-a incintat tot ce a povestit despre calatoria lui. Costa Rica e de fapt in traducere rich coast si apropos de asta, un consatean de acolo(povestea acest coleg al meu) a exclamat: "nu stiu de ce i se zice rich, we don't have shit here"! Nu mai vreau civilizatie, urbanisme, vreau la vulcani, la rainforests, la jungla. Sint 4 ore cu avionul din New York in Costa Rica...Prin urmare, cine vrea sa alerge cu mine prin jungla lu' Costa Rica? Sa ne balacim cu frumosii crocodili, sa ne sisiim cu serpii, sa ne biziim cu insectele, sa ne tragem de urechi cu elefantii, sa mincam all day long orez si fasole...(cam asta este meniul in Costa Rica) Anyone? let me know!!!

28 de comentarii:

Antoaneta spunea...

Elefanti nu sunt. Cauta blogul Pitikului Jenika (e si la mine pe pagina), el vietuieste in San José, Costa Rica, poate-ti da vreun sfat.

ina bixade spunea...

:) stiu ca nu sint elefanti, insa ma refeream la jungla in general, aia cu Tarzan...anyway, my doctor mi-a zis ca imi va da itinerariul in cazul in care o sa-mi iau zborul spre Costa Rica. Te anunt...pina atunci ne vedem next week in NYC!!!

ovi spunea...

ah... ina... ce ai patzit??? ma surprinde postul tau... pai unde ai disparut cu fotografii cu tot? de ce nu ai poze din alea frumoase???? asa cum ne obisnuisem cu tine... hai... adauga un nou PS
si... da... daca vrei sa schimbi ceva la tine... nu alerga la costa rica... unde vei trai ca o bogatasa... ci undeva mai in africa... sa vezi acolo saracie ce te indemna multumire in suflet si la opere de binefacere... apoi.. cine stie... poate intlanesti si un tarzan...
:P)

ina bixade spunea...

pai da, ovi, asta a fost si intentia, sa surprind, ca doar nu asta sint eu, o surprinzatoare?:) africa e in gindurile mele demult...

d spunea...

dap..buna alegere si sper sa te intorci matale de acolo cu alt "feeling"...
hm..eu daca as fi in locul tau cred ca m-as deplasa olecuta in Monaco sau la Ibiza ..asa ca sa ma incarc cu energie ...da nu sunt asa ca astept sa imi spui cum e Costa Rica:))
Ps. la multi ani cu aia 11 !

Anonim spunea...

Ina, ma boceam zilele trecute mamei de niste treburi de la facultate, la care ea mi-a zis ca n-am aprecia la adevarata valoare lucrurile bune daca nu le-am avea pe alea rele ca termen de comparatie.
Si totusi, Costa Rica suna tentant!

Ionouka spunea...

Vin eu, ia-ma pe mine e roooog, sa nu mai aud de fundite si danteluri si meniuri si toate cele... Sa dorm sub o frunza si sa maninc o radacina ceva... Ah ce bine mi-ar prinde...

Carmen spunea...

cu elefantii n-as avea nimic impotriva...dar de serpi si crocodili....iac...poate daca schimbi meniul ma incumet :)

ina bixade spunea...

dan: am fost in Monaco, energie am, dar cam negativa:)
ionela: mama ta are dreptate, stiu.
ionouka: cred ca ti-ar sta misto sub o frunza:)
carmen: no bine, s-a facut:)

Alia spunea...

oh si eu visez la o costa rica, un zanzibar... pana acolo incerc sa supravietuiesc in Buc.

ina bixade spunea...

alia: n-ai gusturi rele nici tu:)

light play spunea...

Costa Rica e f frumoasa si ce e si mai frumos e ca e suficient de safe sa te duci pe cont propriu (ma rog, ar fi bine cu cineva), nu in excursie organizata. daca vrei doar sa te relaxezi, Montezuma e o idee buna http://travel.puravida.com/costa-rica-montezuma.html.

eu am fost acum cativa ani in costa rica, doar montezuma si san jose, dar am traversat-o cu masina si cu un feribot si autobuze locale, si as vrea sa ma intorc sa vad toata tara. e mica si superba.

Zuzu spunea...

stralucirea aia iscoditoare mari batai de cap mai da, uneori....
I know...

:-* :-* :-* :-* Muuak!

to-morrow spunea...

Eu as vrea sa vad de ce tara asta, care nu e mare, sta foarte bine la capitulul biodiversitate: are foarte multe specii de pasari si plante.
Promiti sa pui poze pe blog, daca te duci pe acolo?

ina bixade spunea...

light play, am uitat sa spun chestia asta, cum ca e safe sa mergi singur in Costa Rica. Colegul asta imi zicea ca o gramada de femei singure erau acolo, fiind in tour organizat, gasesti oameni cu care te imprietenesti usor...si totusi, parca nu imi vine sa ma duc de una singura, trebuie sa vorbesc cu cineva, pina apuc sa ma imprietenesc cu straini:)
anna: stii tu ce stii
to-morrow: chiar crezi ca trebuie sa fac promisiuni de astea? e de la sine inteles ca in toate pozele cu crocodili si gindaci, mi se va zari chipul...pai se poate? :) va puuup

Anda spunea...

Un loc unde e safe sa mergi singur si mai esti si privilegiat, yupi-yee! Asa da, m-am plictisit sa fie mereu invers.
Cat despre schimbarile tale din ultimul timp, iti calc serios pe urme. Magia varstei cu 3 :)

ina bixade spunea...

anda, mai intii sa-ti spun ca ai uitat sa imi trimiti email cu pozele din Londra...si da, ma bucur ca te simti magic acum ca virsta ta are in fata cifra 3...bucura-te acum, ca odata ce creste numaru' din spatele lu' 3 nu o sa mai fie asa magic hi hi hi

miki spunea...

uf, ce aproape e de tine! eu as vrea, insa de aici sunt mult prea multe ore cu avionul si deci si foarte costisitoare toata nebunia :)

have fun si fa poze cum stii tu sa faci,astfel incat sa ne dumirim cu totii despre costa ricpupam!

Lucian spunea...

daca nu mai vrei civilizatie, te poti intoarce oricand in romanica, aici avem jungla peste tot :).

ina bixade spunea...

miki: si mie mi se pare super ca e asa distanta mica, mi s-a cam urit de calarit avioanele pe distante lungi.
lucian: jungla romaneasca e ceva greu de suportat, cu crocodilii din Costa Rica m-as intelege mai bine:)

Dalia Pușcă Solon spunea...

ina, ina, ina bubulinaaaa :)) pup!

Anca spunea...

Costa Rica? Ma bag! :))

Anonim spunea...

Am citit si articolul anterior,cel cu impresii din Canada,se pare c-ai venit cam dezamagita de-acolo,in fine,deja vad ca ti-ai facut alt itinerariu..Circuli,nu gluma.Pe mine ma cam obosesc plecarile si revenirile,varsta..dehh.M-am obisnuit in barlogul meu.Si-am constatat ca atunci cand plec de-acasa,ma dau peste cap cu totul,metabolismul stagneaza,mananc mult,dorm putin,tu tre sa fii fericita ca te adaptezi in orice imprejurare.Se vede ca esti tanara,nelinistita si insetata de nou,te admir pt.asta.Pozele sunt faineee.Puup,Miha

ina bixade spunea...

daliucaaa: love you back si inca ma chinui sa iti trimit un email, nu am apucat.
anca: stiam eu ca te bagi
miha: desigur, sint inca tinara si nelinistita...

Anonim spunea...

draga Inuca,si mie mi-e drag Tarzan..hmmm,m-ai pus pe ganduri cu postul despre Montreal,gasesc ca ai fost un pic dezamagita,ma intreb daca mi-ar placea..Astept pozze din Costa Rica,pup,E.

ina bixade spunea...

Eugenia: eu zic ca ti-ar placea Montreal, mai ales la franceza care o vorbesti tu. Deocamdata nu ma lansez catre Costa Rica, dar am o alta destinatie spre care voi porni sigur, un pic mai incolo. Toata lumea zice ca imi va placea mult si tind sa cred ca asa va fi.Bine ai revenit din Mioritica!

Alter Ego Blog spunea...

Nu stiu ce sa zic... :) Mai bine tac :)

Matei Enric spunea...

Ceea ce conteaza este ca esti foarte profunda, in superficialitatea ta :)))