sâmbătă, 8 august 2009

Despre oameni de zapada...

Atrag atentia de la inceput, ca sa nu ma trezesc cu bombardamente, (unii sint ca niste insecte atunci cind se simt avizati) asupra faptului ca in acest post o sa ma leg de oamenii grasi, care, in viziunea mea, arata ca niste oameni de zapada, asa ca rog sa nu se ia personal, nu am intentia sa jignesc pe nimeni, doar ca am dreptul sa imi exprim parerea, fie ea acida. ***Da, dragii mei, din cind in cind (f. rar, mai bine zis) ma mai apuca pofta de hamburgers astfel incit ma duc la McDonald's sau Burger King, asta din urma preferindu-l, de fapt. Aici restaurantele Mcdonald's sint aiurea, alea din Ro stralucesc pe linga astea. Oricum, azi cind am intrat intr-un McDonald's Express (care inseamna deschis 24 de ore, asta mai lipsea, da) m-a izbit o imagine de multa dolofaneala, unul mai gras ca altul, era o femeie rotunda ca un bulgare, care minca la o masa, 2 hamburgers uriasi. Mi s-a implinit pofta doar uitindu-ma la ea. Jenanta treaba! Aici toata ziua se vorbeste de cura de slabire, toate femeile sint la diet si merg la gym. Nu am mai vazut o alta natie atit de obsedata de grasime (din pacate, pe buna dreptate). Eu am mai scris un post sau 2 pe tema asta, dupa atitia ani, inca, minunindu-ma de cele mai mari burduhane, busturi, posterioare, falci si gusi. Deci daca sinteti prea slabi si firavi si vreti sa puneti niste colacioi de carne adevarata pe voi, veniti in Haberica, in nici o luna, sinteti in forma "maxima". Sa stiti ca am momente cind pur si simplu ma incomodeaza ca ma invirt printre ei si aici nu intra cei care au probleme medicale). Adevarul ca nu sint usor de suportat, mai ales cind imi ocupa tot scaunul in metrou. O fesa de-a mea, de multe ori sta suspendata pe linga scaun, ca juma' din el e ocupata de gabaritul de linga mine. Si nu stiu cum se face, insa grasanii astia ochesc de multe ori locurile in metrou linga cei cu a petite frame, asa ca a mea, ca sa se lafaie ei pe ambele scaune. Au si ei micile lor bucurii, se pare... Nu e de mirare ca atunci cind ajung in alta tara, primul lucru care ma intreb este: unde sint oamenii grasi? Imediat sesizez absenta acestora.Sondaje s-au tot facut despre tarile cu oamenii cei mai grasi (America ia premiu intii cu coronita) dar oare exista vreun loc cu cei mai slabi oameni? Nu am auzit, dar mi-ar placea sa existe si asa ceva. Si acum sa lasam birfele astea de duzina si sa ne mai etalam un pic in poze diverse. Cita treaba au unii, nu?

PS: Voi ce faceti acum in August? Sinteti bine, indragostiti, nefericiti, ingindurati, plini de dor, curiosi? Cumva cei care ma cunoasteti personal, in carne si oase imi duceti dorul? Ce stare va acapareaza? ca pe mine ma apuca toate deodata...but humans are emotional creatures. Oh, sa nu uit, o prietena a sosit din Romania si ce credeti? mi-a adus pufuleti. Vedeti? Lucrurile simple conteaza in viata asta mare. Stiam eu!

LATER EDIT: Mereu am zis ca sint destule imperfectiuni si aici. In ultima luna, am deja 2 exemple care arata ca exista mari goluri in sistemul american (mai ales in cel medical) Mai intii, mi s-au pierdut rezultatele de laborator (a doua oara, in 5 ani), si apoi, cind m-am dus la o programare, doctorul era in vacanta hi hi hi. Da! Mi s-a dat un appointment cu un doctor care de fapt se afla in vacanta... Asta mi s-a parut f. tare. M-am intrebat in primele secunde: cumva am aterizat in Romania si nu stiu eu? But anyway, God bless America!!!

37 de comentarii:

Anonim spunea...

Eii,Inuca,si eu sunt confruntata cu problema fesei zdrobite de catre colegul meu de scaun obez din transporturile in comun..Ma enervez caci nu se scuza,pt.ei e ceva normal,si ma tot trag intr-o parte,ma foiesc, cand am parte de un supraponderal langa mine.Uneori mi-e mila de ei,altadata ma intreb de ce nu fac ceva sa scape de aceste kg.Aici,obezii sunt in general persoane cu venituri mici,care mananca produse ieftine,de proasta calitate,tip paste fainoase cu sosuri uleioase si hamburgeri super calorici..Mai sunt si cei care se nasc asa,astia chiar sunt de compatimit..Voila,te pup,frumoase poze,mai ales cea cu fundu'in sus,preferata mea.E.

ina bixade spunea...

eugenia: cind am fost la tine pe coasta de azur,pe cuvint daca imi amintesc sa fi vazut vreun gras...dar oricum, aici si cei care au venituri decente pot fi grasi...insa mcdonald's-urile sint, e adevarat, pline mai mult cu cei din lower class, sa le zicem elegant!

Flavius Ţerbea spunea...

Ina, sa stii ca anul trecut, pe vremea asta, Australia detronase USA in clasamentul procentului de oameni obezi la suta de locuitori! Da' nu stiu sigur daca e asa, ca eu nu am fost inca in Australia...
Dar, parca, de cand am ochi noi parca vad tot mai mutla lume grasa grasa. Si cand zic grasa tu stii ce spun, dar cineva din Romania, de exemplu, nu-si poate imagina ce inseamna cu adevarat aici un om gras: 2 tone, 12 tone, basculante si mai multe nu. Dar ii si compatimesc pe multi, ca-s simpatici dar nici nu le pasa de stadiul la care au ajuns, din pacate!
Masini mari, portii de mancare mari, case mari, sosele mari, tara mare, totul mare, oameni mari...
Bucura-te ca nu esti ca multi americani cu greutate! Dimpotriva. :)

ina bixade spunea...

Flavius: m-ai distrat cu faza ca un roman din tara nu isi poate imagina cam ce inseamna un om gras aici...sa-si imagineze atunci, o balena! curios cu australia, am acolo o prietena si nu am auzit-o niciodata plingindu-se de asta. dar nu stiu, tot tind sa cred ca america e cea mai grasanca!

Anonim spunea...

Hai c-ai nimerit-o,imi place ce subiect ai abordat.Sunt in asentiment cu tine,evident.Si mie-mi displac ''umflatii'',sunt de compatimit unii(cica au dereglata glanda),dar crede-ma,daca nu mananci,slabesti.Are Mircea Badea o vorba..''mananci cat o vaca,arati ca o vaca".Cam malitios tipul,dar inclin sa cred ca are dreptate.In Spania am vazut multi copii obezi,asta m-a cam oripilat,de femei balene,nici nu-ti mai spun.Cand le vezi pe plaja in toata splendoarea lor,atarnandu-le suncile si infulecand intr-una,mie una mi se cam facea sila.Am fost si eu dolofana,dar am fost motivata intr-un fel..eram graviduta si mancam pt.doi.Dar am dat jos destul de repede,nu ma-ncapeau hainele si bani de altele nu prea aveam.Si ce m-a determinat cel mai tare sa slabesc a fost faptul c-am primit observatii de la my lover.Mi-a zis ca el s-a insurat c-o caprioara nu c-o ursoaica.Am sot pretentios,draga.Pozele tale...iti ies la perfectie.Stii sa pozezi,nu gluma,si esti fotogenica,norocoasoo.Pup,Miha

ina bixade spunea...

Miha: Badea e mai din topor, de fel, iar faza cu ursoaica m-a distrat, Marian stie sa faca observatii. Si da,copiii grasi ma ingrijoreaza, parintii sint de vina aici ca ii duc toata ziua la fast-food restaurants.

ovi spunea...

ina... pot sa-tzi duc dorul... si daca nu te cunosc in carne si oase???

ina bixade spunea...

eu stiu mai ovi? ma mai gindesc:)

d spunea...

vreau si eu pufu !

ina bixade spunea...

dan: nu mai sint:) si am avut si Poiana, dar nu-mi mai place ca pe vremurile cind traiam acolo...se pare ca mi s-au schimbat gusturile pina si in materie de ciocolata:)

Dalia Pușcă Solon spunea...

cand o sa vin eu, iti aduc covrigi de pe lipscani :) pup!

ina bixade spunea...

dalia: neaparat!

flavius spunea...

servus...
fain stilul tău frust de a spune lucrurilor pe nume. cît despre stări... pe aici pe la noi sunt semne de... toamnă.
toate cele bune!

ina bixade spunea...

flavius: drept sa zic si aici au inceput sa apara semnele de toamna, motiv ptr care ma apuca toate starile nasoale.

ovi spunea...

pai da... ina draga... insemna ca nu aveai nevoie de rezultatele ale, de analiza... erau perfecte... si la ce sa le mai pastreze???
cat despre appoitment... poate ca tu nu ai intzeles... era sa mergi in concediu cu medicul... de ce nu te-ai dus???
acum... lasa... data viitoare...
evident ca... peste tot sunt minunatzii... fara ele viatza ar fi mai trista... si daca ar fi prea multe... ar deveni infecta...
zambeste... maine va fi o alta... noua zi...
seara frumoasa itzi doresc...

ina bixade spunea...

ovi: very funny!!!

Alia spunea...

intra pe thisiswhyyourefat.com si sa vezi acolo ce baga unii in ei...
problema cu unii grasi e si ca dezvolta o agresivitate fata de cei din jur din cauza complexelor.
tara cu cei mai slabi... cred ca pe undeva prin africa

ina bixade spunea...

Alia: da, am uitat sa spun faza cu agresivitatea si chiar lipsa de politete fata de cei din jur, a celor mari in greutate...si eu ma gindeam la africa...

d spunea...

deci ..aicisa unde sunt toata lumea e pe "slim" sau incearca sa fie ...rarrrr vad cate un mastodont ambulant si ala venit in vacanta..tre sa fi tare complexat cand te uiti in jur si vezi numa oameni faini si tu esti cat ...oricum asta conteaza foarte mult zic eu..aflandu-te intre oameni slabi sau care se straduiesc sa fie mai devreme sau mai tarziu incerci sa faci si tu la fel...iar ca ideea cu Mac-ul aici am vazut numa muncitori care isi iau lunchul ca e cel mai "cheap "loc...
ps. exemplu..ma duc la mac odata si acolo un coleg de servici ..isi inchiria omul un "movie"!Cand ma vede zice "salut"si ma intreaba ce fac?! eu zic "uite pe aici" la care el zice plin de ingrijorare..vezi sa nu mananci de aici ca doar stii cum e cu mancarea asta :)nah,poftim cultura!

ina bixade spunea...

dan: ma bucur sa aflu ca in Aspen oamenii au grija de ei, ca doar, deh, e Aspen,nu?

Anonim spunea...

Mi-a placut fotografia,intr-o luna e trista aniversare a Gemenilor,ce a trecut timpul...Apropo de sistemul de sanatate american,m-ai facut sa rad..Nu cred ca exista un sistem perfect,aici se face risipa,am fost acum ceva timp la Urgente cu sportivul meu sot care se ranise lejer si ne-au dat o sacosa de medicamente impotriva durerii,se face o risipa enorma..Pup,E.

ina bixade spunea...

eugenia: din ce stiu eu, Franta are unul din cele mai bune sisteme medicale din lume. Daca stiu gresit, sa ma corectezi. Te puuuup si pe curind.

gabidospi spunea...

Servus Ina,
Uite vin si eu sa postez un comentariu pe postul tau. In ceea ce priveste remarcile tale, ai dreptate. Dar nu trebuie lasat de o parte faptul ca, in ciuda tuturor mesajelor culpabilizatoare de la TV referitor la practicile alimentare, eu cred ca e o viitoarele generatii de oameni vor fi cele ale superponderalilor. Societatea s-a transformat intr-o asemenea maniera incat parintii "trebuie" sa lucreze amandoi pentru a asigura necesarul familiei si in consecinta timpul acordat celorlalti membri diminueaza. Asa ca in loc sa pregatim mancaruri "normale", preferam sa iesim la fast food-uri (obligati fiind si de preturile afisate la restaurante). E drept, ca in tarile din est (inca) se mai practica taliile normale (desi trebuie sa recunoastem ca din ce in ce mai des sunt duse la cealalta extrema - limita anorexie). Dar intrebarea mea este: pentru cata vreme inca?
Anecdota: intr-unul din concediile petrecute in tara, intr-una din statiunile montane, am inchiriat o vila - circuit agroturism. Nu mare mi-a fost minunea cand am vazut copilul gazdelor (banuiesc pentru a arata nivelul social la care au ajuns) band de dimineata pana seara bauturi energizante in loc de sucuri sau (ideal) fructe. Cand vezi un copil de 7 ani care (deja durduliu) se "racoreste" de la ora 8 cu RedBull.... ma intreb daca pe la 30 de ani o sa mai poata alerga 50m fara sa faca stop cardiac.
Si acum in tara, daca ne uitam, standardul barbatului "reusit" e cel cu burta!!! Si sa nu uitam nici faptul ca meniul barbatului care a reusit in viata este "cotletul de porc cu cartofi prajiti" si vreo cateva sticle de bere!!!!
Ei da, cam asta am avut de adaugat si eu!!!
Multumesc pentru timpul rapit si pe mai tarziu...
Bisous, Gabi

ina bixade spunea...

gabi: eu zic ca e vina parintilor, in cazul acelui copil care bea redbull. De asemenea, tot vina parintilor este cind isi duc frecvent copiii la mcdonald's. Deseori vad copii de 4 ani mincind cartofi prajiti de acolo.whatever, discutia ar mai contina, dar deja ma simt grasanca tot vorbind despre mincare:) te puup si eu si ma bucur ca ne-am regasit!

gabidospi spunea...

Ca tot vorbeai intr-unul din posturile tale despre limba franceza.... daca vrei sa te mai antrenezi putin:

www.gabidospi-au-gabon.blogspot.com

Bisous, Gabi

to-morrow spunea...

Eu din cate am auzit, in America nu exista oameni grasi ci "horizontally challenged". Daca e o problema de sanatate, e o treaba serioasa. Dar daca e de stat pe canapea cu chipsuri si hamburgeri, atunci e din comoditate si nu e bine deloc.
Oricum, tu nu o sa ai asemenea probleme niciodata, la cat alergi prin oras si pe diverse meridiane :)

ina bixade spunea...

to-morrow: americanca ce ma dau, uite, nu stiam faza cu -horizontally challenged-. Bine, o sa le transmit americanilor...e ca un compliment mai subtil asa:)

Anonim spunea...

exista vreo diferenta intre un tip gras,si o namila de culturist cu o ceafa,care-i creaza probleme de auz,cu vene albastre dilatate si proeminente?

Zuzele spunea...

ce sandale frumoaseeeeee ai!!!!!!! :) nici cu bluzita nu mi-e frica! am si eu ceva asemanator de la zara! u sexy girl! ;)

ina bixade spunea...

anonim: chiar nu ma pricep sa raspund la intrebarea ta.
zuzele: si mie imi place Zara, in special bluzele de acolo imi plac. E un magazin european dragut, de calitate si preturi accesibile!

Anonim spunea...

Pot sa ma laud ca nu prea avem grasi.Daca iti amintesti cand ai fost la mine ma intrebai "da voi nu aveti grasi aici?" :))
Te pup,Gia!

ina bixade spunea...

Gia: olandezii mi s-au parut draguti, slabi dar cei mai inalti oameni pe care i-am vazut vreodata! oricum, preferam inaltimea decit grasimea:)

miki spunea...

auzi, dar ei te vad ca pe o ciudata? fiind cat un sfert de-al lor. te invidiaza? te venereaza? te pun in vistrina drept model? :)

ina bixade spunea...

hei miki, sa zicem ca ptr. ei sint cam slaba, mi se intimpla adesea sa mi se spuna ceva de genul ca daca nu ma ingras un pic, o sa ma ia vintul sau ca voi disparea, pur si simplu:)te puuup, draga mea!

Nadina Campean spunea...

hello :) eu nu inteleg de ce oamenii aia nu se uita in oglinda inainte sa intre la mc, burger king sau kfc? cred ca sunt foarte putini cei care au probleme medicale si ca unii sunt cat casa poporului pentru ca nu stiu cand sa se opreasca. eu sunt fan junk food, dar metabolismul nu-mi permite asa ca imi fac moftul o data pe luna... si de multe ori, ajung acolo, vad cum au ajuns unii de la prea multi hamburgeri si renunt :D

Mikidos spunea...

m-am uitat la poze si am regasit o ina-balerina cu un par lung si frumos, si frumoasaaa si ea:) te pup tare!

d. spunea...

poti sa vii la mine... pe blog - apropo de aterizarea din Later edit.

mie la NYC nu-mi aduc aminte sa-mi fi atras atentia persoanele grase... mai degraba afro-americanii ce citeau Biblia in metrou... dar e fain ca-ncepi sa-ti dezvolti fobii :P