miercuri, 18 noiembrie 2009

Good Bye, Brooklyn!!!

Acesta este ultimul post pe care il scriu din cartierul Brooklyn, unde am petrecut una din cele mai frumoase etape din viata mea din New York si totodata, una din cele mai urite. Una din cele mai frumoase, pentru ca aici am fost pentru prima oara independenta si aici am trait prima si marea mea dragoste. A fost una din cele mai urite, pentru ca tot aici am cunoscut prima si marea mea dezamagire si... 3 ani de solitudine pura. (singuratatea mi-a placut mereu, dar nu in cazul in care sa fiu dezamagita si sa tinjesc dupa o himera). Sa se inteleaga ca prima si marea mea dragoste este de fapt prima si marea mea dezamagire, ca doar nu? ele sint legate unele de altele si toate lucrurile frumoase ajung la un final. ( pe vremuri, cind eram infatuata si refuzam sa cedez in fata dragostei, credeam ca o sa scap de chinurile inimii hi hi hi) Oricum, am de gind ca prima si marea dezamagire sa fi fost si ultima, deoarece nu ma descurc deloc cu dezamagirile. Acesta este ultimul post scris aici, deoarece ma voi muta asa cum va povesteam. Am gasit un apartament dragut, cu 3 camere, pe gustul meu, in cartierul unde am mai stat, ca tot ma pricep eu sa ajung de unde am plecat. (numai ca de data asta, este in sensul frumos). Stiam ca sint atasata de locuinta asta si de cartierul frumos care m-au gazduit atita timp, dar nu ma asteptam sa mai si pling acuma, dar of, sensibila si nostalgica din mine si-au spus cuvintul. Apoi mai sint si oamenii minunati pe care i-am intilnit aici si de la care, dupa aproape 7 ani, imi iau ramas bun. Nu ca as pleca prea departe, insa cu siguranta nu ii voi mai vedea asa des. Nu voi mai locui aproape de plaja si Ocean, unde mergeam pe jos, ci aproape de electricul Manhattan. Ma simt mai bogata, mai puternica, mai implinita decit cea, care, acum 7 ani sosea in cartierul Brooklyn, pe care nu-l vazuse niciodata. Eram pentru prima oara single si pe cont propriu.( am stiut mereu ca o femeie trebuie mai intii sa invete sa traiasca singura, sa se descopere, sa afle, sa se cunoasca). In cei 7 ani de locuit singura, am dus la implinire un plan vechi de-al meu din Romania, anume, sa ma rasfat (ca un pic mai aveam si la sapa de lemn ajungeam ha ha ha) sa bintui prin lume, sa nu dau socoteala nimanui, sa fiu libera, sa fiu buna, sa fiu a dracului cind trebuie, sa ma apar de oameni uriti si rai, sa am grija de mine si lectia cea mai utila pe care am invatat-o este urmatoarea: -sa te bazezi doar pe TINE- Si daca ar fi sa o iau de la capat, fara indoiala, la fel as face, aceleasi greseli, aceleasi alegeri. Asadar, voi incheia o perioada cu interesante transformari si voi incepe alta intr-un loc nou and cozy. Imi va fi bine acolo. Nu are cum altfel! Si trebuie sa celebram, nu? Asa ca va astept la un pahar de sampanie! Dar sa lasam palavragelile si sa trecem la impachetat si despachetat!

PS: Poza de sus am pus-o in amintirea vremurilor brooklynete. Nu-mi pasa de frumosul Atlantic si astfel eram o navetista indragostita pe ruta New York -Bucuresti, caci va amintiti? Traiam prima si marea mea dragoste....Noapte Buna!

LATER EDIT: Imi place partea asta cu mutatul in casa noua, dar vai, uitasem ca trebuie sa organizez lucrurile si sa le mai si impachetez si transport. Nu stiu de ce sa ma apuc mai intii, imi vine sa ma bag si pe mine intr-o cutie sa fiu transportata laolalta cu toate lucrurile. Uhhh, acum am nevoie de mult spor la treaba!!! Iar asta e pentru TINE!

36 de comentarii:

Anonim spunea...

Ma bucur tare mult ca ai reusit sa gasesti locuinta dorita!3camerete rasfeti,nu gluma!Acum trebuie sa te vizitez!!!!Spor la impachetat si mult noroc in noua casa!!!!!Te pup,Gia!!!

Lola spunea...

Sa fie intr-un ceas bun! :)

Ionouka spunea...

Heheeeei, ce poveste frumoasa ai tu, ino balerino! Sa-ti fie de bine cei 7 ani si sa te bucuri de alti 7 si mai colorati in noul loc. Esti norocoasa, stii asta, da?

drstoica spunea...

Frumoasa trecerea in revista si placuta incapatanarea de a retrai fix la fel daca s-ar ivi ocazia.
Seamana a fragment dintr-o carte. Pune-l deoparte.

Anonim spunea...

Inuca,pregateste-te,aterizez la NY!!!!Pai cum,ce,nu aud bine?Nu ai sampanie la rece?...da-mi un Martini,stii ca-mi place!
Imi veni doru' de duca cand auzii ca te rasfeti in trei camere,eu, cea care traieste ingramadita..(ti-aduci aminte c-am dormit in acelasi pat?)
Ma bucur pentru tine,astept poze musai din noul tau cartier,te pup cu drag!E.
PS-aterizarea Eugenicai a fost anulata in ultimul moment din cauze misterioase-obscure-secrete,pfiuu..hihihi!

Elena spunea...

Hei, cum facem cu sampania?:) Noi aici si tu acolo?:)))) Bine, te vei revansa cu poze din noul cuib!;) Si poate ajung la tine si cu un cadou de casa noua;)

Anonim spunea...

Ina,draga...de azi dimineata ma chinui sa-ti scriu vreo doua randuri...si in sfarsit,m-am asezat s-o fac.Ma bucur ca in final ai gasit casa mult visata!Ce nu inteleg eu...e ,ca ce ti-o fi trebuind trei camere? E mult pt. tine...S-au e spatiul de care o femeie independenta,are nevoie? Sau te mariti si faci vreo doi copii? Sau....hai ca nu te mai necajesc,sincer ma bucur pt. tine si poate ne chemi de casa noua...hi,hi,hi.Am vrea noi! Poza e bestiala...pari ,personajul perfect din Brooklyn! Asteptam o poza din noua locuinta cu povestea aferenta...trebuie sa stim tot!Nu? TE PUPA CLAUDIA...

Anonim spunea...

La trei camere care le ai,trebuie sa le si populezi,desigur.Mi-ar placea sa aud ca am un stranepot sau stranepoata..))La ce bun atata spatiu?!Apuca-te de treaba,ai copilarit destul.Iti doresc ca in noua casa sa ai parte de multa liniste sufleteasca,sa fii iubita si implinita.Succes,pup,Miha

Flavius Ţerbea spunea...

Multa bafta in noul cartier! :)

ina bixade spunea...

gia: vreau sa vad si eu ziua aia in care te astept la jfk, ca ma "ameninti" de ceva vreme:)

lola: multumesc si ti-am scris in detalii peripetia with the nasty broker care m-a jefuit:)

ionouka: multumesc de incurajari, mai ales ca ele vin de la o optimista ca tine:)

catalin: esti dragut ca de obicei. Nu stiam ca baietii de la PRO FM sint asa misto:)

eugenia: mi-amintesc cind am dormit amindoua in pat, am dormit f. bine iar locuinta ta de pe coasta de azur mi-a oferit un comfort frumos.Thank you!

elena: problematica treaba cu sampania, insa am decis ca distanta sa nu se mai bage intre mine si cei dragi:)

claudia: funny, ca de obicei. Initial cautam 2 camere, insa daca am gasit ceva convenabil cu 3, am zis ca de ce nu? Nu am de gind sa fac copil. Mi-e bine asa:)

mihaela: se vede treaba ca esti din aceeasi tabara cu claudia ha ha ha, nu degeaba sinteti bune prietene si ma stresati amindoua cu reproducerea:) Nu mai poate omu' sa se mute la casa mai spatioasa, ca musai trebuie sa o umplem cu niste copii:)

flavius: multumesc! astoria e un cartier fain si practic.

ovi spunea...

ce nota aparte ofera precizarea de ultima postare... de parca ar fi venit o catastrofa si nu mai este timp de nimic altceva decat de supravietuit...
dar la tine nu de catastrofa e vorba... ci de eveniment frumos... de un nou incept... o noua desfasurare de timp in care itzi doresc sa te simti minunat, sa ai experinte innaltatoare
are si nunata de roman postarea ta... cu prima dragoste prima deceptie... ambele mari... sa mai fie dragoste sa nu mai fie deceptie...
ina draga... sa iti fie bine in noua casa... asa iti doresc... sa prosperi in tot ce e bun... in tot ce e valoros si frumos...
astept poze cu noul aranjament...
ovi

ina bixade spunea...

ovidiu: ai intuit bine titlul si postul in sine. Asta mi-a fost intentia cind le-am gindit. Multumesc ptr. urari!

Anonim spunea...

TU ESTI ORTODOXA,CATOLICA SAU PROTESTANTA?SAU ESTI DOAR INDIFERENTA?BARBATII AMERICANI SUNT MAI CHIPESI DECAT ROMANII?

ina bixade spunea...

anonim:sint ortodoxa si indiferenta in acelasi timp:) la a doua intrebare, m-ai cam pus in ceata. cred, totusi, ca barbatii americani sint mai chipesi ca cei romani! (ouch:)

Carmen spunea...

pregateste-te ca vin...dar sa ai totul despachetat..sa nu ma pui la treaba...ca dupa un drum asa de lung..tare obosita voi fi :)
Sa-ti fie bine acolo unde te-ai mutat!

ina bixade spunea...

carmen: te astept!

Zuzu spunea...

nu stiu ce efect trebuia sa aiba postul asta, dar cert e ca te-ai trezit cu o lista plina de musafiri dornici hihihi
oricum, mie mi se pare mai frumos sa umpli casa de musafiri decat de copii hihihi

Iti doresc mutare lina si usoara.
Abia astept noi povesti din apropierea buricului electrizant al lui Big Apple, muuaah!!!

ina bixade spunea...

zuzu: de acord! preferam musafirii decit copiii:)

Lucian spunea...

ma bucur pentru tine :)
razi tu razi, dar sa te vedem ca faci cand te pomenesti cu noi in fata casei :)

ina bixade spunea...

lucian: tot acolo esti?(ca tu de cind tot ameninti ca o tai din catunul ala de ro ha ha ha) vezi ca se incheie loteria vizelor luna asta, parca.

Antoaneta spunea...

Sa-ti priasca noua casa...cât despre US citizens (americani sunt toti de la inuiti pâna la mapuches), au atâtea origini diferite ca e greu sa nu gasesti si chipesi, de ce nu marturisesti cinstit ca preferi totusi românii?:)

ina bixade spunea...

antoaneta: am fost intrebata pe cine cred mai chipes, nu pe cine prefer. Se stie ca prefer roman, cind e vorba de personal level.(asta este printre putinele chestii la care nu am reusit sa ma americanizez:)

d spunea...

acus era sa fierb in suc propriu :
) cand am vazut pe cine apreciezi ..dar pe urma m-am calmat cand am vazut pe cine preferi :)
una peste alta multa bafta in noua locuinta :)

ina bixade spunea...

dan: pai se poate? credeam ca ti-am zis deja ca nu stiu sa iubesc pe alta limba decit pe cea romaneasca:)

Otilia spunea...

De curiozitate, cat costa inchirierea unui apartament de trei camere in NY?

Acum, poate in noua casa te vei duce cu o iubirea si mai mare decat cea mai mare iubire avietii tale!!! :P

Otilia spunea...

Scuze, nu citisem postul anterior in care ai scris cat costa chiria :)

Liana C spunea...

Iti urez un inceput minunat, deosebit, incitant ... cand e altceva inseamna ca e altceva ...asa ca traieste asa cum doresti, draga Ina.

ina bixade spunea...

otilia: s-ar putea:)
liana: multumesc! i'm sooo ready for a new, fresh start!

Anonim spunea...

Hmm...Trei camere in Astoria, la pret convenabil? Te-ai angajat la Trump? :))
Felicitari...
Pot sa-ti cer gazduire cand vin la NY?
Anonim :D

ina bixade spunea...

anonim: da' cum? numai cei care lucreaza la Trump sint smecheri?:) cu privire la gazduire, mai intii trebuie sa vad cine este musafiru', sub masca anonimatului, nu gazduiesc:)

drstoica spunea...

Pare atat de frumusel noul tau domiciliu, incat ar tinde sa devina loc de pelerinaj, ai grija! :)

ovi spunea...

ina draga, sa-ti fie sarbatoare de multumire plina cu farmec, zambet si voie buna... asa iti doresc... ba... chiar mai mult...
totusi... zi-mi si mie... cine este "TINE" de la later edit?

ina bixade spunea...

catalin: am grija! (sa vina pe rind, nu toti deodata:)

ovidiu: este strict confidential:)

happy thanksgiving!!!

Anonim spunea...

M-ai mai gazduit tu, dar nu peste noapte...Ba mai aveai de reinstalat un messenger, ba nu stiu ce de facut pe la calculator, ba aveai chef sa tratezi pe cineva cu iaurt :):):)
Anonim :P

ina bixade spunea...

"anonim": ahaaa, te-am prins, texas! ai uitat sa spui ca te-am gazduit cind aveam nevoie si de masina ta sa ma duci la atlas shipping sa trimit colet in Ro, hi hi hi . da! am gasit un apart. fain si intr-o zona buna a astoriei, nu comerciala, sint tare incintata.bine, sa-mi trimiti poze de la nunta ta din fabulosul las vegas!!! happy thanksgiving!

ovi spunea...

imi amintesc de vremea cand eram militar... era unul care zicea el, ca stie la chitara... si la un moment dat ne canta ceva... si trece comandantul... intreaba... ce faceti??? si tipul raspunde... le fac un solo... la care seful cu umerii grei... bine... inteleg.. solo... dar de ce nu cantati cu totii???
asa si eu... confidential.. dar de ce nu stim si noi???
sa ai zi frumoasa.. si chiar mai mult...