luni, 30 noiembrie 2009

Hello! is it me you are looking for?

I love Astoria! The surprise factor: autobuzul ma ia din fata casei si ma lasa fix in pix in fata cladirii in care lucrez. Timpul efectuat: 20 de minute! In New York nu prea ai asa ceva, distantele fiind mari, unii fac chiar si mai mult de o ora pina la serviciu.(inainte faceam o ora, ceea ce nu ma deranja, atita timp cit metroul era express, dupa ce nu a mai fost, am vrut sa ma mut, unul din motive asta a fost). The fun factor: merg la acelasi supermarket la care mergeam cu ani in urma cind locuiam aici. There is a very high chance to bump into my ex... Uhhh, I love my life! Acum ma confrunt cu o dilema interesanta cum ar fi: imi place mult sa locuiesc singura, dar in acelasi timp gasesc draguta si coabitarea.(cum? draguta? asa descriu eu actul de a trai cu cineva? ca fiind doar dragut?) Oare cum sa fac sa le am pe amindoua? Ma tem ca it's complicated, cum povesteam AICI. Cred ca am nevoie de-un castel hi hi hi.

PS: De ce toate femeile maritate si cu copii, imi aplica in ultima vreme intrebarea daca am de gind sa ma marit si sa fac copil, de parca asta ar fi menirea femeii in lume, sa faca un barbat fericit si sa reproduca. E vreo problema?

LATER EDIT: maritatelor,(cele pe care le stiu si pe care le iubesc, de altfel) sa nu sariti cu gura pe mine, va rog!

44 de comentarii:

Anonim spunea...

Draga mea,ma bucur ca m-ai invitat pe blog la aceasta ora mica din noapte...e unu stii? Ei...afla ,ca ai reusit sa-mi schimbi starea de spirit!Azi am fost cam bosumflata nu stiu de ce.M-am amuzat insa copios,intorcindu-ma la povestioara ta, postata in luna Mai.Hi,hi,hi Mare dreptate ai...pentru mine e tirziu sa mai fac modificari in ce priveste concubinajul...dar tu...n-ai voie sa gresesti!!!INTELEGI???daca simti nevoia sa respiri....RESPIRA,fata!!!Una peste alta,esti o nebunica.Mai vreau poze din frumoasa ta locuinta! Multi pupici de la CLAUDIA!

ina bixade spunea...

Claudia: eu respir de vreo 6 ani si ceva:) multumesc ptr. sfat! te-am pupat cu drag!

ovi spunea...

wow... 20 de minute pana la servici... superb... eu... sa ajung la servici sofez tot vreo 20 de minute... dar mai caut juma' de ora parcare... deh... avantaj tu... cu autobusul...

ina bixade spunea...

ovidiu: da, parcarea va omoara pe voi, soferii din nyc!

Liana spunea...

Oh, Ina. Eu sunt si maritata si am si un copil frumos si destept.Te asigur ca nu regret ca am un copil, caci e minunat (ai citit pe blogul meu), insa in ceea ce priveste mariajul ... e complicat.M-as intoarce in urma cu 16 ani si as alege altceva: sa respir. Asa ca respira, draga mea, nu iti crea pijamale cu dungi.

Anonim spunea...

Draga Inuca,imi place fotografia!cat despre maritis si copii,mai ales copii-cunosti punctul meu de vedere,nu ma voi etala aici caci imi voi atrage toate undele negative ale populatiei ce viziteaza blogul tau..20minute pana la munca?e super!!!pup!!!E.

Zuzu spunea...

Draga mea, tu stii ca eu nu sunt de acord cu chestia aia "sa faci un barbat fericit si sa faci, musai, un copil".
Eu cred in ideea ca un barbat sa ma faca atat de fericita incat sa vreau sa fac un copil cu el, dar nu pentru el sau pentru gura lumii...
Si apropo de mutare, te admir ca nu iti e urat sa stai singura si nu cauti sa te muti cu cineva ca sa astupi golul ala din noapte, linistea prea mare,etc...
Stii sa te bucuri de compania ta si asta mi se pare genial

Si-n plus, am citit recent undeva ca exista, mai nou, conceptul de LAT (Living Apart Together), uite aici mai multe date

http://en.wikipedia.org/wiki/Living_apart_together

ca sa nu o mai lungesc, muta-te sau gusta din nou coabitarea abia atunci cand chiar iti doresti asta.

te pup

ina bixade spunea...

zuzu: ooo da, ce ma mai bucur de compania mea, parca nu ma mai satur:) chiar discutam azi cu pediatru de la office, cu cit stai mai mult timp singur, cu atit iti va fi mai greu sa primesti pe cineva in spatiul tau si uite asa ajung la vorba initiala: it's complicated!

liana: imi plac dungile, insa in contextul asta ba, merci ptr. sfat!Nu cred ca exista mama care sa regrete copilul ce il are. (ma rog, mai sint unele care nu merita statutul asta, dar ele sint o cateogorie aparte).

eugenia: m-ai amuzat cu undele tale negative!

Anonim spunea...

Esti perseverenta,inainte te rugam sa mai postezi cate ceva..acum n-au trecut decat cateva zile si iaca-ta..articolul.Eu sfaturi nu sunt in masura sa-ti dau si oricum tu faci tot cum iti trece tie prin cap'sor.Pe mine m-a amuzat teribil articolul din luna mai.Esti bestiala:))Ce sa zic..referitor la viata-n cuplu..e un teren minat.Tre sa stii sa pasesti cu grija,sa ai tactica buna si rabdare multa.Copii..stii vorba..cine-i are sa-i traiasca,cine nu,sa nu-i doreasca.Hai,pa,Miha

ina bixade spunea...

miha: imi place de tine: prompta si la subiect!

to-morrow spunea...

Bine te-ai mutat in casa noua! Iti doresc sa te simti minunat acolo! Si am gasit ca argument "Top 7 Reasons To Live in Astoria, Queens"
http://queens.about.com/od/astoriainqueensnewyork/tp/astoria.htm

ina bixade spunea...

to-morrow: stiam motivele enumerate acolo, de aceea am si revenit aici! Si mi-am amintit, am magazine romanesti prin zona, uitasem de ele, in Brooklyn nu aveam! O sa-mi fie din ce in ce mai bine aici! pe curind!

ovi spunea...

gata... m-am decis... de maine ma abonez la metrou....
faci cuparaturi si la magazinul grecesc titan? esti departe de el??

ina bixade spunea...

ovidiu: nu stiu magazinul titan, nu am auzit de el. Stiu un magazin mare grecesc, ma duceam pe vremuri sa iau masline si brinza de acolo, bine ca mi-am amintit acum de el, dar nu stiu daca e Titan.

ovi spunea...

titan este pe strada care are metroul deasupra, cred ca este 21st, dar nu sunt sigur... foarte aprope de astoria bulevard... si da... are toate soiurile de branza... halva... masline... muraturi... si toate minunile bune pe masa in bucatarie...
cel mai mult de acolo imi place branza foarte proaspta... se vinde in zer...

Anonim spunea...

Draguta verisoara,imi imaginez cat de fericita esti in Astoria!!!!!Si doar 20 de minute cu bus-ul pana la servici,super tare!!!Te pup,Gia.

ina bixade spunea...

ovidiu: Eu stau pe 33rd street. Linga mine este Staples.

gia: da, vara draga, m-am scos:)

ina bixade spunea...

ovidiu: acum am venit de pe-afara. M-am dus la magazinul ala grecesc pe care il stiam eu.Nu este Titatn, ci ii spune -Mediterranean Food-, deci vorbim de magazine diferite. Ce-mi mai place acolo pe B-way, atita varietate de magazine cu mincare europeana. Acum imi dau seama ce mi-au lipsit...si tot hoinarind prin noul si vechiul cartier am numai flashback-uri:)

Anonim spunea...

Buna Ina,

Bine te-ai mutat in casa noua si sa te adpataze rapid in noua zona, sa te distrezi si sa te bucuri de tot ce este in jurul tau! Viata poate fi frumoasa atit single dar si cu partenerul potrivit e doar o chestie de viziune..... e bine ca in N America nu este presiunea sociala atit de mare cum e intr-o societate traditionala.E minunat
sa poti face doar 20 min pina la job, la fel de norocoasa sunt si eu. Citesc postarile tale si iti admir pozele. Eu locuiesc in Toronto dar am observat multe asemanari in stilul de viata intre cele 2 metropole. cu drag, Laura

ina bixade spunea...

laura: multumesc pt. urari si o iarna usoara in friguroasa Canada:)!!!

Albert spunea...

hei what's up ?:) cum e la NYC?

Anonim spunea...

hey cf?:)

ALBERT

ovi spunea...

hello inutza... stiu magazinul de care zici tu... am fost pe acolo de mai multe ori... cunosc destul de bine zona...
da... acolo imi place si cofetaria omonia... nu e prea departe de tine... mai ales seara cand se canta la pian...
imi mai placea si mancarea de la restaurantul unchiul george... dar nu lam vizitat demult...
titan... este de la tine pe sub metrou, spre astoria bulevard... pe partea stanga, nu prea departe... sunt convins ca vei fi incantat cand il vei vizita...
zi frumoasa iti doresc... desi e soare cu dinti afara...

ina bixade spunea...

ovidiu: acum astept o prietena la mine sa mergem sa mincam ceva. Cred ca o sa mergem la greci, ptr. ca am pofta de clatite...zici ca afara e frig? astia dau o caldura de ma moleseste si ma face sa dorm ca o ursoaica. Am inchis un calorifer! O sa incerc magazinele de care zici tu.

albert: hai noroc sa traiesti:)

Zuzele spunea...

Hmmm, eu sunt maritata si uite ca nu sar cu gura pe tine. Este foarte dragut coabitatul, dar parca tot mi-ar placea sa am DOUA CASTELE!! Fiecare cu castelul lui :)))
Otilia

ina bixade spunea...

otilia: eu ziceam un castel, dar 2 suna si mai bine:)

Ile spunea...

Eu sunt ultima venita, ultima sosita pe aici si iti urez zile grozave in noua ta locuinta si sa ai parte de exact ceea ce iti doresti :D Ti-am citit toate blogurile pe nerasuflate :D

Mikidos spunea...

:)) si maritatele mele ma intrebau ce am de gand. pana am ramas gravida si s-au schimbat toate. deci draga mea, viata este minunata! si desi e greu sa fi singur, e minunat sa ai castelul tau!! te pup si te imbratisez cu drag de acasa! iubesc asa de tare ca esti pozitiva mereu:))

ina bixade spunea...

ile: bine ai venit...cred ca ai vrut sa spui ca ai citit posturile, nu blogurile, ca asta este singurul meu blog) asta-mi mai lipsea sa mai am citeva, sa intoxic lumea:)

mikidos: pai daca esti singura cum ai ramas gravida?(glumesc:) te pup si eu si o asteptam pe kate care te inspira sa scrii niste posturi profunde si de substanta...(daca nu am comentat, nu inseamna ca nu te-am mai citit)...ai grija de tine!

Ile spunea...

daaaa... posturile (Craciunului si Pastelui, mai ales... :)) ), pe ele le-am citit, pe toate, toate... nimica nu mi-a scapat :D

sofia spunea...

Ina, la inceput cand m-am mutat cu Sot, cred ca acum 6 ani, nu mai stiu sigur....aveam momente in care vroiam sa fiu singura(eu cu gandurile mele si cu piticii don cap), asa ca Sot era dat afara din propria lui casa pe motiv ca vreau sa fiu singura!
Statea la iubita lui mama, sau pleca la munte.....nu-mi pasa, nu vroiam sa-l vad(iar el intelegea).
Deci te inteleg atunci cand zici ca iubesti singuratatea, dar parca iubesti si traiul in 2! Gasesti tu un echilibru...sunt sigura!

ina bixade spunea...

ile: imi place, esti agera la citit!!!

sofia: da, stau cam slab la capitolul echilibru, sint mai priceputa cu extremele, calea de mijloc nu-mi prea iese(deocamdata)...trebuie doar sa VREAU:)

drstoica spunea...

Vezi? Intr-un castel, ai putea face partitzii ca pe hardul unui calcuilator. Aici, in C, te instalezi doar tu si programele tale, fara virusi, fara alte alea. Dincolo, inviti intrusii. Arhivezi frumos tot ce implica viata in 2, cu bune si cu rele. Intr-un castel ai loc pentru casting, cazari-test, un fel de big brother cu flacai... Iar la final, tragi linie si acorzi premiul cel mare. :))

ina bixade spunea...

dr.stoica: am impresia ca tu locuiesti deja intr-un castel, de stii toate amanuntele astea:)

drstoica spunea...

Da, in Castelul Bran. Nimeni nu stie, shhh... :)

ina bixade spunea...

drstoica: inseamna ca am trecut si eu prin castelul tau, acum citiva ani, n-arata rau:)

Marius Mina spunea...

I love Astoria too..;-))
Asa ca, nu esti singura.

gabidospi spunea...

Back again....

Imi pare rau draga Inuta ca am fost cam absent in ultima vreme, dar asa cum stii si tu, o sa reintegrez categoria burlacilor (pentru o vreme). In plus muncesc destul de mult ca sa pot sa-i platesc pe avocat si pe notar (da, costa la fel de scump ca peste tot) asa ca timp sa ma mai plimb pe blogurile prietenilor mei nu prea am mai avut (de altfel nici ep al meu nu am mai fost de mult, sper sa nu mi-l inchida - hihihi).
Ma bucur ca ti-ai gasit in sfarsit ceea ce iti doreai (perseverenta este mama reusitelor)....
Cat despre burlacie combinata cu coabitare..... merge, cu conditia sa aveti fiecare vietile voastre dar sa puteti sa v-o "puneti" din cand in cand :)) Asta e secretul reusitei:) Aici in Franta au scos o chestie minunata (la care voi adera si eu, data viitoare, si anume PACS-ul. E un fel de surogat de casatorie, doar ca daca vrei sa pui punct nu mai trebuie sa treci prin filiera avocatilor si notarilor, asa ca esti ca si cum ai fi liber, in schimb in caz de nevoie, beneficiezi de statutul de "concubin legal".
Asa ca o coabitare ar fi posibila.
Cat depre copii, ce sa-ti spun, nu am, dar imi doresc.. macar unul... Dar din nefericire, singur nu pot sa-l fac :)) Nici macar cu inseminare (in plus m-am operat si de apendicita, deci nici o sansa sa se mai prinda ceva de mine :))
Asa ca trebuie sa-mi gasesc o consoarta dornica sa aiba si ea acelasi lucru... (aviz amatoarelor :)) )

Asa ca il astept pe Mos Craciun (sau mai degraba pe Mary Christmas) poate imi aduc ei pe cineva :)

A propos de asta, tin sa-ti multumesc pe cale oficiala pentru ceea ce ai facut tu pentru mine! Nici nu-ti poti da seama! Si in plus intr-un moment in care aveam atata nevoie!! MERCI!!

Si cu asta te pup si sa ne revedem cu bine!

ina bixade spunea...

marius: nu sintem singurii...chiar ieri vorbeam cu o tipa din venezuela care exclama acelasi lucru: -i love astoria-! , ea locuind aici de o perioada...si am doua prietene care au zis motivul ptr. care le place zona, anume ca e activ, multi tineri, multe localuri, iar vara sint terase multe, unde poti lincezi sub soare!

gabi: tu nu ai mai scris de o vreme, dar cind te-ai apucat, ai uitat sa te mai opresti(cam asa fac si eu, deci te inteleg). In US sau cel putin in NY, se recunoaste concubinajul in sensul ca daca locuiesti de 6 luni cu partenerul, el poate avea dreptul la asigurarea ta medicala, nu trebuie sa fii casatorit sa beneficieze de acest lucru, trebuie sa dovedesti ca stati sub acelasi acoperis, chiar daca nu oficial...nu stiam chestia asta, dar eu cred ca sint totusi de moda veche si prefer relatia oficiala, traditionala, nu stiu, nu imi place termenul asta de concubin...ma rog, aici ar fi domestic partner...ai grija de tine si vorbim. Te-am pupat

drstoica spunea...

Sa mai treci, ca l-am varuit proaspat si mi-am luat mobila noua de bucatarie. :)

Anonim spunea...

Ina draga,
LA MULTI ANI! Fie ca Noul An sa iti aduca tot ce iti doresti.

Intresant subiectul asta a fi single sau in cuplu, familie etc ..... Dumnezeu stie cum e mai bine ptr fiecare si trebuie incercat, oficial sau nu. La mine nu prea a functionat coabitatul cu cineva si singura am reusit multe in cariera si in plan spiritual ca eu sunt mult prea preocupata cu jobul in finante ,hiking, clubul de outdoor, pictat,citit calatorii , yoga, meditatie etc .... Dar vorba mamei,eu ii cam sperii pe barbati si poate ca ar trebui sa invatam meseria de zina. Te pup si mi-ar face placere sa mai vorbim. Laura
PS Eu nu am blog, hmmm...

ina bixade spunea...

laura: la multi ani! zina zici? nuuu, prefer sa fiu o baba cloanta hi hi hi, nu le am cu zinele si printesele, ipostazele astea nu ma prind:) vorbim pe email, daca vrei... te puuup

lawr spunea...

Chiar te-ai mutat pentru ca nu ai mai avut metrou direct catre munca?
Nu era mai simplu cu un taxi? Sau poate o masina personala? :P
Success.

ina bixade spunea...

lawr: motivul principal ptr. care m-am mutat a fost ca voiam spatiu mai mare, apoi voiam sa schimb cartierul sa fiu mai aproape de oras si prieteni. Eu nu conduc, sint fricoasa, noroc ca in NY nu am nevoie de masina, asta ar fi si cauza ptr. care nu m-as descurca sa traiesc la oras mic, unde masina ar fi o necesitate.