luni, 15 februarie 2010

Hola from Nueva York

A nins zilele trecute, prilej de bosumflare pentru mine. Dar azi dimineata cind m-am trezit si m-am uitat pe fereastra, un soare mi-a zimbit si un cer senin mi-a incintat ochiul, asa ca mi-am zis sa ies un pic la aer, sa salut soarele, mai ales ca in fata ferestrei auzeam ciripit de pasarele, (nu cred ca am auzit la patrat) numai ca, pina cind m-am foit eu si m-am urnit din casa, soarele s-a dus la mama naibii, iar seninul din cer a fost atacat de nori cenusii si grei si astfel ca am dat nas in nas cu aceeasi atmosfera apasatoare si greoaie a unui Februarie care astept cu nerabdare sa se incheie. Pentru ca a trecut o groaza de timp de cind nu am mai fost la cofetaria romaneasca, am zis ca ce ar fi sa ma duc azi sa imi iau niste prajituri. M-am dus cu o pofta de prajitura diplomat, numai ca mi-am pus pofta-n cui. Era inchis, dat fiind faptul ca azi este President's Day si cofetaresele si-au luat liber. Atunci mi-am zis ca daca tot am ajuns in zona cu localuri romanesti, sa ma opresc la restaurant romanesc sa ma tratez cu o ciorba de perisoare. Mi-am pus pofta-n cui si de la ea, deoarece nu aveau ciorba de perisoare. Si pentru ca nu am mai mincat ciorba de fasole de nu mai stiu cind, atunci am zis ca daca tot am ajuns pe vremea asta de balegareala pina in Sunnyside, (care numai sunny nu era), macar sa maninc ceva, fie ea si ciorba de fasole, care a fost delicioasa, cel putin. Macar asta mi-a placut azi: fasolea din ciorba. Acum sa vedem daca o sa tragem pirturi. Mi-e sila de iarna asta care parca te prosteste, te invita doar la mincat si la vegetat. Mda! Nu am un tonus bun. Am facut 4 poze azi, am revenit la breton.
*** Mi-am mai cumparat chestii pentru casa si am descoperit o noua pasiune, aceea sa cumpar farfurii, cani, si perne decorative.(parca-mi string zestrea). De cite ori ajung intr-un magazin cu accesorii de casa, hop, bag ba cite-o farfurie, ba cite-o perna. Dar pernele sint asa de dragute, umflate-n pene si colorate, sa tot dormi pe ele, ca nu tin doar de decor, sint si moi. Bine, una are o fundaloaie mare, nu cred ca mai incape capul cuiva acolo. Ceea ce nu imi place insa, sint ramele de fotografii. Imi place sa vad la altcineva, insa nu sa le am eu. Probabil ca s-ar crede ca am poze cu mine prin toata casa, ei, ma iubesc eu, dar inca nu sint indragostita de mine sa ma vad prin toata casa, in fiecare colt sau pe fiecare masa. Bineee, va las acum, ma duc... nu stiu unde ma duc, da' gasesc eu! Pe curind si mai scrieti si voi de una, de alta, sa nu am impresia ca vorbesc singura!

LATER EDIT: In pozele de ieri se vede ca era uscat, zapada aproape disparuse. Azi dimineata cind m-am trezit, iacata ce am descoperit dincolo de fereastra. Click AICI

37 de comentarii:

Anonim spunea...

Imi place mult de tot noul look! You're so pretty!

Lola spunea...

da, si la mezeluri a fost inchis azi. nu ma asteptam. si eu m-am saturat de iarna, rau-rau. incepe sa ma prost-dispuna semnificativ.

Anonim spunea...

Chiar de mult nu am mai mancat o ciorba de fasole,mi-ai dat o idee buna :).Sa stii ca imi place tare mult cum iti sta cu breton!!!
Vad ca ai spor la cumparat acesorii in casa :)) ai dat bine de gust!!!Te pup,Gia.

Carmen spunea...

hai nu te mai plange atata....mai sunt cateva zile si vine primavara...bine...recunosc...are si ea partile ei rele...mai si ploua....dar sti vorba aceea...dupa ploaie va iesi soarele...asa ca..bine c anu esti racita...sa te multumesti cu atat :)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Ina, si eu sunt innebunita dupa tot felul de mici decoratii de pus prin casa, dar mai mult imi place sa le vad in magazin. Acasa mi se pare ca se pune prea mult praf pe ele :D. Pernutele insa le-as vrea peste tot. Toate formele si culoriile, si mi se pare ca o casa fara perne nu e casa!

Si la Brno e tot mohorat, noi nu am vazut niciun pic de soare de nu stiu cate zile, zici ca am fi la Polul Nord.

Esti draguta in poze ca intotdeauna, si iti multumesc inca o data ca ne arati de fiecare care data o mica bucatica din NY. Nici eu nu am mai mancat ciorba de perisoare de o vesnicie (si imi place la nebunie), iar acasa mai incerc din cand in cand experiementele culinare romanesti. Insa mi-e tare dor de mancarea si ciorbele bunicii de acasa. Hai ca am fugit, vad ca pisicuta a dat casa cu susul in jos:D. Te-am pupat!

flory spunea...

Iti sta foarte bine cu breton!

Anonim spunea...

Bunaaa!!! esti f. frumoasa cu breton!Parca esti in clasa a-opta!hi,hi,hi,super!Referitor la locatiile romanesti,gasite inchise...e tipic romanesc,faptul ca atunci cind se iveste ceva care le-ar facilita un pic liber,de la serviciu;;Traiasca motivul" si poti sa mori de foame...lejer!Ai uitat programele de pe usile restaorantelor din Romanica? Aici si unde scrie "non stop" ,alaturi ,la doi centimetri,o alta hartiuta a-ti sugereaza ca e inchis intre orele si orele...noi ne-am obisnuit! Hai,ca te pup si vorbim...pe net! MUAH de la CLAUDIA.

Anonim spunea...

Inuca,iti sta bine cu breton,i love it!!Sa stii ca si aici e iarna,la naiba,chiar a nins zilele trecute de am crezut ca fac infarct cand am vazut ditamai fulgii,un adevarat scandal,auzi,sa ninga in sud!!!In plus,am fost bolnava,obiecte neindentificate imi curg din nas,tusesc si toate alea,am avut o forma mai buna...Insa pentru un motiv anume,soarele e cat casa in inima mea,deci viata e frumoasa si iarna!!Hai te pup!!!

Ionouka spunea...

Ina dear, ce sa mai zicem, ca ne-a inecat de tot iarna asta, eu cu greu ma dau jos din pat dimineata, urasc aerul, lumina asta gri, frigul, balteala... ORIBIL!
Bine ca tu esti la adapost de perne si farfurii... :)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Ionouka, tare mi-a placut comentariul tau, e comic rau!! Cred ca ne-am saturat de iarna atata de mult, incat nici nu mai stim ce sa facem ca sa vina odata primavara asta! Am inceput sa visez numai vacante la soare :D. Nici nu stiu ce o sa fac cand o sa vad din nou soarele pe cer, de-adevaratelea!

ina bixade spunea...

Ionela: oh, multumesc! Tu esti draguta mereu.

Lola: ca in fiecare an in aceasta perioada, nu facem altceva decit sa fim indispuse din cauza atmosferei:) am inregistrat un mic video in dimineata asta, banuiesc ca stii de ce, se incarca greu, insa, odata incarcat il adaug in Later Edit, se numeste:buna dimineata, iarna!

gia: spor la gatit!

carmen: stiu vorba aia, de asta astept soarele acum.

gabriela: da, e adevarat si cu decoratiile astea, trebuie sa le stergi de praf, poate ca asta este unul din motive pentru care nu prefer ramele cu poze, s-ar depune praful prea des pe ele si mi-ar da de munca:)

flory: am purtat multi ani breton, acum am de gind sa il pastrez.

claudia: m-am mirat ca era inchisa cofetaria, restaurantele au fost deschise.
eugenia: sa-mi spui(privately) de ce soarele e cit casa in inima ta:)

ionouka: da, mi-e sila si mie, ma trezesc usor, dar cind trebuie sa ies pe usa afara, parca mai bine as sta in casa. Un lucru bun aici este ca aastia curata rapid zapada si nu e mizerie sau noaroaie. va puuup dragele mele si sa reveniti ca o sa pun un mic video.

drstoica spunea...

Vezi ca vine masina! :)

ina bixade spunea...

drstoica: Nu-i nimic. I can still stop the traffic:)

Diana spunea...

Ina clipul este super. Mi-a adus aminte de iernile din copilaria mea. Ce-ar fi sa schimbam pentru 2-3 zile locatiile?Tu sa vii la cele 30 de grade Celsius de aici..si eu sa inspir aerul rece de iarna si sa ma joc cu bulgari de zapada in NY? Dar retine...doar 2-3 zile!!!!:))
Take care!
Diana

ina bixade spunea...

diana: ooo, ce mai clip si la mine, dar ma bucur ca pina la urma s-a inregistrat, nu le am cu filmarile astea video. Stii, oricit de mult iubesc vara si primavara, parca totusi prefer cele 4 anotimpuri, dar bine, hai sa schimbam ptr. 3 zile locatiile:) saluta LA sin partea mea. Te pup.

Omuldelamunte spunea...

Nu prea ai accent de niuiorkeză. Bine c-ai păstrat nealterată limba de la Comăneşti,nu aşa:
Dear mamă,

My cat este suferind de a week. Eu, tu stiu, iubesc my cat si administrat medicine de la vet.
Now este mai well si eu sunt glad ca cat manânc mai mult.

ina bixade spunea...

omul de la munte: cum sa am accent daca vorbesc pe romaneste. Nu am inteles niciodata chestia asta. Cind am fost in Ro mi s-a zis ca vorbesc cu accent, ceea ce ma distra f tare, cred ca era in capul lor, personal, vorbesc cu aceeasi tonalitate romaneasca ca pe vremea cind traiam acolo. In rest, nu imi plac pisicile. Le gasesc viclene si lasa par peste tot:)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Frumoasa straduta ai, cred ca e placut vara acolo. Acum cu atata zapada, ma bucur si eu macar ca si la NY e ca la Brno :)) te-am pupat

Antoaneta spunea...

Depun marturie ca nu ai accent. Cât despre pisici, nu toate lasa mult par, depinde si de perioada anului. Noi din octombrie o avem pe Toshka, care-i o dragalasenie de mâtza, sunt foarte încântata ca am luat-o. E drept, cine doarme acum la mine in salon trebuie sa iubeasca pisicile:)

ina bixade spunea...

gabriela: da la primavara si vara va fi fain pe strada mea, vor inflori copacii, imi place ca nu e zona comerciala, ci linistita.

antoaneta: drept sa spun, mai bine ca nu ti-am cunoscut-o pe Toshka, nu cred ca ne-am fi inteles prea bine, ne-am fi mieunat reciproc ha ha ha

Anonim spunea...

Draga,da' frumos canti!Mi-ai amintit de Scarlett O'Harra,ea fredona ca si tine intr-o buna dimineata...Ai veleitati artistice,imi place.Si eu astept primavara,mi s-a luat de-atata alb,vreau verde,verde crud si ciripit de pasarele.Aaa,mi-am amintit..vezi cate pernute si rahatisuri mai cumperi,nu-ti impopotona casa inutil,devine apasatoare,se poarta simplu,de fapt stii tu ce si cum se poarta.Imi place cum iti sade cu bretonel,cica bretonul intinereste fizionomia,hi,hi.Avem nevoie?!Te pup,Miha

Mariuka spunea...

pfui, aia e zapada la tine? Glumesti...sa vezi ce nameti am eu in fata blocului!:-)

Mikidos spunea...

ce frumu esti cu breton! bravo ina balerina:)

ina bixade spunea...

mihaela: amindoua stim ca nu am nici o calitate artistica, dar na, a trebuit sa introduc coloana sonora:) cica nu e regula ca bretonul intinereste, sau ca parul scurt intinereste, depinde de fizionomie, asa spun expertii in chestii de astea:)

mariuka: americanii sint de vina...cum da un pic de zapada, cum ne agitam ca vai ce fenomen natural neobisnuit s-a mai intimplat:)

mikidos: te pup si eu!!!

drstoica spunea...

Multe accidente s-au intamplat cat timp aratai fundul celor care-ti veneau din spate? :)

ina bixade spunea...

drstoica: nu-mi aratam fundul, era acoperit cu geaca lunga:)

Elena spunea...

Sper ca, pana ajung martisoarele, sa fuga zapada cu totul: si de la mine si de la tine, hihi:)
Te pup si sa stii ca iti sta bine cu breton! Tunsa scurt-scurt ai fost vreodata?

ina bixade spunea...

elena: te anunt indata ce primesc martisorul. Multumesc! Ca ai adus vorba, m-am tuns scurt-scurt acum vreo 8 ani. Never again:) O sa caut poza in care eram cu parul scurt, sa o scanez, sa vezi ce moaca aveam! parul lung e frumos la femei, asta e parerea mea. te pup

ovi spunea...

priveam nisoarea cu sentimentul ca cerul ma umple de frumos... desi la un moment dat era viscol in totat puterea cuvantului... ma bucuram cu ochii pe jumatate inchisi...
mai apoi, am plecat in parc sa admir albul... acolo am fost uimit de obrajii rosii ai copiilor pe derdelus...
imi pare rau ca... eu ma bucur cand tu ai motive sa fii bosumflici...
mai e putin... si vine scurta primavara... atunci ne vom bucura impreuna...

ina bixade spunea...

ovidiu: s-a marit ziua, mai e un pic si vine Martie, am primit deja un martisor:)

Strumful spunea...

Ina, frumoasa ca de obicei!
Iarna ta e firava fata de ce am avut noi!
Pupam!

Stefan Herbst spunea...

hmmm si ma fandeam ca ai atatea poze, zeci, sute chiar si esti singura in toate!! Cum asa ?? (YM: herbst_ct ) foarte tari pozele oricum! Apropo ma numesc Stefan si sunt din Constanta!

Stefan Herbst spunea...

si ... inca ceva! esti norocoasa ca traiesti in NY ! bye ( poate mai vorbim )

Stefan Herbst spunea...

La ora asta iti verifici comenturile de pe blog??? Nu ai somn??:D

Stefan Herbst spunea...

nu imi vine sa cred! cand am adaugat primele comenturi pe blogul tau, nu facusem decat sa ma uit pe poze. Dar acum sincer iti spun. stau de aproximativ 3 ore, si citesc tot ce ai postat doar pana in 2008 (inclusiv 2008), nu credeam ca nu o sa ma plictisesc. oricum esti foarte ok, putin dificila, putin ciudata, putin funny, putin nebuna, dar esti foarte independenta,libera esti exact cum as vrea sa fiu si eu. UN newyokez !!!

Stefan Herbst spunea...

mai ina balerina, sa sti ca am reusit !!!! te intrebi ce? am reusit sa citesc tot blogul tau, de la prima postare pana la ultima. Am impresia ca te stiu de o viata :), e ciudata tehnologia asta iti creeaza impresii false iti da impresia ca, cunosti o persoana atat de bine! Eu am impresia ca te cunosc de o viata dar nu stiu cati ani ai, si practic nu stiu mai nimic despre tine :)) super tare! oricum merit un premiu ca am citit tot blogul tau in 7 sau 8 ore !!!! :D

ina bixade spunea...

sofia: o arata firava iarna aici, insa azi a nins cu niste fulgi mari cit un cartof(exagerez, desigur:)

stefan: curios, in general gagicile pierd timpul pe blogul asta, dar iata ca se mai ratacesc si barbatii pe el:) Azi m-am trezit la 6 si cred ca atunci ti-am publicat comentariile, da, sint matinala de cind ma stiu!