miercuri, 17 martie 2010

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu stiu ce sa mai scriu pe blog, decit ca e multa liniste pe Coasta de Est. O sa fac prajituri zilele astea. Pentru prima oara in viata mea o sa imi testez my baking skills. Daca simtiti miros de ars si fum, sa stiti, asadar, de unde vine: din cuptorul meu! De ce oare subiectul despre mincaruri ma plictiseste monstruos? Stiu ca unei femei ii sade bine la bucatarie, chiar mi-ar placea, insa este o antipatie reciproca intre mine si locul respectiv. Gatitul ar trebui sa fie relaxant, pentru mine este un chin. In fine, mi-amintesc cind eram in caminul studentesc din Regie with my then lover. Ne pregateam sa mincam cartofi prajiti, facuti de el. Din cauza unei certuri ivite chiar in timpul prepararii cartofilor, a pus in tigaie benzina in loc de ulei. Ce a urmat, va imaginati! Ce vreau sa spun cu asta este ca eu nu numai ca nu ma pricep in d-ale bucatariei, dar mai stresez si bucatarul!!! Bine, ma duc sa ma culc! Voiam doar sa va salut! Aici sint niste poze recente!

PS: In postul asta, reiese cit de "priceputa" sint cind dau nas in nas cu bucataria!

LATER EDIT: Intimpin probleme tehnice pe platforma blogspot.com Nu stiu ce se intimpla, insa nu-mi arata numarul corect de comentarii si, de asemenea, mi-a dat hard time la publicat. In cazul in care lasati comentariu si nu il vedeti afisat imediat, sa stiti ca e din cauza asta si o sa public mesajele indata ce rezolv dilema. Va imbratisez cu drag!!!

24 de comentarii:

Monica spunea...

parca vad bucatariile din regie cu miros de ulei de la atatia cartofi prajiti. oh, bleah,. aveam o prietena care se retragea acolo sa invete, cica era mai liniste pe acolo.
in alta ordine de idei dar tot in bucataria aia: ce naiba facea acolo o sticla cu benzina?

ina bixade spunea...

draga mea monica, banuiam ca va aparea intrebarea despre benzina, doar ca mi-a fost lene sa elaborez in post:) iubitul meu lucra la o inventie legata de bicicleta,(nu ride, chiar are brevet de inventator) astfel ca in dulapul in care era sticla cu ulei, s-a ratacit si sticla cu benzina, camerele studentesti, dupa cum bine se stie, pe vremurile alea, erau mici, incomode, toate la gramada.Eu am stat in cel mai curat si linistit camin, oricum, era P11 si coboram la Semanatoarea:) in orice caz, preferam Regie decit Grozavesti!

Roxana spunea...

Inaaaaaaaaa, ce ma bucur ca ai scris.
intru zilnic pe blog sa vad dc ai postat ceva nou:)..mi-ar placea sa fie mai des.

mii de pup

Anonim spunea...

Ina,gospodina...daca nu stii sa faci o adevarata vitrina de prezentare a gastronomiei, macar sa faci ceva comestibil! hi,hi,hi.Totul e sa stii cum sa inciti papilele,sa se exalte simturile, punind anumite condimente si multa,multa,DRAGOSTE!Dar pina la urma,foamea-i cel mai bun bucatar!La nevoie invatam sa facem lucruri pe care pina atunci,nu stiam ca le putem face! Ce zici tu?:"Nu-mi mai dati sfaturi,ca stiu sa gresesc si singura"hi,hi,hi! Hai, ca tu esti f. agera la minte si nu ai nevoie de f. multe explicatii! Spor la treaba! Frumoase incaltari!Esti o sadica...stii ca ne plac papuceii tai ...si ne faci inima rea!Cind i-ti ramin mici,stii...trimiti la nevoiasi!hi,hi,hi!TE PUPA CLAUDIA!!!

Anonim spunea...

Cum adica unei femei ii sta bine in bucatarie???ntz!nu-s de acord!!Nu e obligatoriu,tie de exemplu,,iti sta bine" oriunde,eu cred ca nu e nevoie sa fii bucatareasa iscusita ca sa te simti femeie...Mie imi place sa gatesc dar cu prajiturile nu prea le am,din pacate..Sunt in admiratie in fata blogului Lolei,ea e o adevarata ,,Chef"..Hai te pup,frumoase poze,comme toujours!E.

ina bixade spunea...

roxana: e adevarat, nu scriu chiar des, dar mai bine un pic decit deloc.Te pup si eu

claudia: ca bine zici, macar sa fie comestibil:)

eugenia: asa cred eu, o femeie e frumoasa la bucatarie. Zilele trecute am vazut intr-un magazin un sort dragut, m-am gindit sa il iau si apoi mi-am zis ca la ce-mi trebuie?:)

yankeu spunea...

ma bucur ca ai scris din nou. in legatura cu bucataria; asa se spune ca ca femeia este facuta sa stea in bucatarie, sa faca curatenie, sa spele, sa aiba grija de copii. dar nimeni nu se gandeste ca femeia in majoritatea cazurilor munceste cot la cot cu barbatii, putine femei mai exista in ziua de azi care sunt casnice. De aceea eu consider, pe cat este posibil, femeia sa fie ajutata in gospodarie de catre barbat. vreau sa iti spun ca eu sunt un foarte iscusit bucatar amator, stiu sa fac aproape orice de mancare; de la supe la ciorbe, tocanite, fripturi, sarmale, chiar si clatite sau prajituri. pana acum nu mi s-a intamplat nimic grav in bucatarie, doar ca sare uleiul din tigaie de te stropeste pe tine si tot in jurul tau. la noi uleiul este facut cu apa, nu stiu cum este la tine. O intamplare hazlie in bucatarie povestita de varul meu: s-a pus si el sa faca clatite pe soba cu lemne, soba care avea deasupra o ata pentru uscat rufele;
clatita trebuia intoarsa in tigaie, a aruncat clatita in sus, dar nu s-a mai intors... intrebare: unde a ramas clatita?
asteptam raspunsul...hi hi hi
te pup, yankeu

Anonim spunea...

Nu degeaba-mi esti nepoata..stangacia in bucatarie s-a transmis,observ bine.Nici mie nu-mi place sa gatesc si de aceea nici nu-mi iese..Adevarul e ca nici nu-mi place sa mananc,nu-s gurmanda,mananc cand mi-aduc aminte si deja s-a instaurat anemia,cred.Cu dulciurile in schimb,bat recordul.Si ma si pricep la copt prajituri ,hi,hi,ce modesta sunt.Ti-am vazut pozele,esti beton cu breton,pup,Miha

Carmen spunea...

mai ai o sansa...e ultima da?...nu o rata...si daca o ratezi...nu te stresa...mai sunt si alte meserii inafara de cea de bucatar...si e mereu varianta cu masa in oras :)

Stefan Herbst spunea...

imi parea rau ca nu vrei sa ma gazduiesti dar .... ma cam bucur acum ca asta ar fi insemanat sa ma intorc mai slab cu cateva Kg :D (stiu ca am fi iesit in oras dar ... am vrut sa te tachinez):). Unei femei ii sta bine in bucatarie in aceeasi masura in care ii sta si unui barbat! Si, eu cred ca orice om poate invata multe lucuri la nevoie, dar ... cum in ziua de astazi trebuie sa scoatem lumea din recesiune, de ce sa nu mancam la restaurant nu? eu zic ca ar fi trebuit sa ai si tu brevet de inventaor, pentru ca mancare cu benzina nu am mai auzit nicaieri:)), cred ca esti unica !!! eu te-as denumii BUCATAREASA EXPLOSIVA !!!!! :D

ina bixade spunea...

yankeu: I totally agree with you: femeia sa fie ajutata de barbat!!!

mihaela: lasa-ma, fata, tu si cu georgiana m-ati intrecut, eu o sa fiu mereu o codasa: georgiana gateste f bine, tu faci ciocolata de casa excelenta, in timp ce eu fac...ce?voiam sa zic omleta, dar poti crede? o data si la ea am dat gres, cind am vrut sa fac omleta vegetariana si am pus prea multe legume de nu se mai vedeau ouale, astfel incit am sfirsit prin a adauga vreo 9 oua, asa ca mi-a iesit o omleta monstruoasa din care se putea minca vreo 2 zile! Mda!

carmen: da, ai si tu dreptate...

bine stefan, daca zici tu...ma rog, exploziva mai sint, dar bucatareasa ba:)

Anonim spunea...

tu prajitura?
pai tu locuiesti in zona greceasca, unde esti rafatata cu cele mai bune prajituri de pe coasta de est... si sa mentionez numai cofetaria omonia... pentru ca aici, muzica de la pian implineste ambianta...
asa-i ca-i minunat acum la new york?? cald... primavara minunata... deja a inceput purtatul maieurilor si minifutitelor... si uit sa zic ceva despre ciripitul pasarelelor dimineata in zori... Ovi

ina bixade spunea...

ovidiu: -omonia- imi suna f. cunoscut, cred ca am fost acolo. Ei, vreau sa fac prajituri ca sa-mi miroase a dulce in casa:)

Anonim spunea...

Ina,cum ai ajuns in America? Prin Loteria Vizelor sau cum? Astept un raspuns la adresa Luccy_LOVE_Music@yahoo.com. daca ai timp. Multumesc enorm si multa bafta in tot ceea ce-ti propui sa realizezi.

Luci

Anonim spunea...

Draga verisoara,cu siguranta locul tau nu e in bucatarie :) ,dar cand voi veni la tine iti voi aduce cateva retete usoare sa mai experimentezi.
Faine poze!!!!!Gia.

ina bixade spunea...

draga verisoara, te rog sa nu-mi aduci retete:)

Lola spunea...

Bine, si-ai facut prajituri pana la urma? :D vreau poze ca dovada :P

Gia, Ina are nevoie de vointa, nu de retete. Sau ambitie? ceva de gen :))

tatiana spunea...

Esti foarte schimbata in poze. E asa sau nu? Mi se pare ca ai cu totul alt look? Pup

ina bixade spunea...

olaaa: nu simt nici o atractie pentru gatit, ai dreptate, nici vointa nu este. Daca-ti spun ce prajituri o sa fac o sa razi de mine:) shhhh

PS: Azi le fac. Daca ies scofilcite, ma mai gindesc daca sa le pozez:)

tatiana: se pare ca bretonul imi schimba infatisarea, altceva nu imi dau seama ce ar putea fi, sau poate ca am mai intinerit?:)

Anonim spunea...

Parerea mea: Esti o Exhibitionista Frustrata... din TOATE punctele de vedere! (nu le enumar, ca E prea multe!... si tu le stii! LOL!

ina bixade spunea...

anonim: de regula ignor anonimii de acest fel, (merg pe ideea: daca nu ma vrei, nici eu nu te vreau, foarte simplu si sanatos) dar acum sint asa binedispusa pentru ca imi cresc prajiturile in cuptor incit, pina-mi vine iubitul acasa sa-l servesc, mi-am zis ca ce ar fi sa iti raspund, asa ca fapt divers si din buna dispozitie: un frustrat nu poate fi exhibitionist si nici invers, dar parerea ta, care oricum nu conteaza, te rog sa ti-o pastrezi, pentru ca na, iti apartine. Se pare ca in Pennsylvania este atita plictiseala Simbata (chiar si pe o vreme asa grozava), incit nu ai ce face decit sa pindesti bloguri si sa iti arunci cu pareri pe care nimeni nu ti le-a cerut. Sper sa ma onorezi cu absenta de acum incolo si sa ignori in TOTALITATE blogul meu dragut. UITA-MA!!! Thank you BERRY much!!! mrrrrrr:)

PS: Oh, I love my cookies!!!

drstoica spunea...

Ia uite, ma, inca mai ai din prajiturile facute pe 20 martie?! Au fost prea multe sau sunt mai degraba de expozitie? :))

Liana C spunea...

Fiecare cu talentele si priceperile sale, draga Ina. Daca nu esti atrasa de gatit, nu-i bai. E mai important pentru tine sa faci ceea ce-ti place! Sa faci ceva pentru care sa simti placere ! Bafta la prajituri facute cu drag ! Te pup !

tatiana spunea...

Nu pot sa ma btin sa nu ti spun ca arati atat de misto, iar outfiturile tale par din paginile revistelor. Esti chic si acelasi timp foarte naturala. Te pup