sâmbătă, 8 mai 2010

All or Nothing!!!

Asta este deviza mea. Cu ce ma aleg, atunci cind o adopt? You go and figure! De mai bine de o saptamina o fac pe turista, m-a doborit New York-ul asta, tura viitoare cind mai vine cineva in vacanta la mine, eu voi pleca de acasa hi hi hi Glumesc, desigur! Cam asa arata NY-ul vazut prin ochii unei europence: urias, grozav, Dunkin' Donuts delicios, cappuccino la fel, oamenii relaxati si f. prietenosi, fiecare isi deruleaza ritmul propriu, fara sa tina cont de ce este in jur, mincarea buna (sa nu mai aud pe nimeni ca zice ca mincarea de aici nu este buna si ca se rezuma la McDonald's, ignoranta si ingratitudinea in astfel de afirmatii ma supara). Nu mi-am dat seama ca sint asa agitata pina nu mi-a zis musafirul meu, pe care l-am cam fugarit prin tot orasul, grabita fiind sa ajung la destinatia propusa. I-am explicat ca asa e ritmul in NY, aici nu se plimba, ci se alearga ha ha ha Se citeste mult aici, in metrou, pe strada, in parc. Chiar asa, stiati ca residents of Minneapolis and Seattle are the most bookish and well-read? Nu stiati. Sa revenim la NY! Magazinele sint atacate de catre europeni, care considera ca aici preturile la haine,(si ma refer la cele de calitate sau brand names cum se zice ) electronice, incaltaminte, mincare sint ridicol de ieftine comparativ cu cele din Europa. Astfel ca, nu e de mirare cind vezi europeanul carind cosul cu papuci, ca si cum ar cara la supermarket, legumele si fructele. Serviciile la salonul de frumusete, de asemenea, sint considerate de catre european, ca fiind ieftine si impecabile.( Georgiana a adormit cind si-a facut a spa pedicure). Eu ma gidil la pedichiura si asta enerveaza si pe cea care imi --"finiseaza" piciorul incercind sa il tina intr-un loc si pe mine, pentru ca...ma gidila. Chiar, stiti cum se scapa de gidileala? hi hi hi Bine, am scris pe fuga, cam asta ar fi in mare. Astazi gatim si o luam de la capat cu plimbarea sau...alergarea. Revin! AICI niste fotografii.(ce altceva?) Va sarut cu drag!





22 de comentarii:

Ionouka spunea...

Cele mai bune si mai misto haine (in afara de alea pe care le pescuiesc din second handuri) sint cele pe care le-am cumparat la new york, cu numai citiva dolari.

Despre mincare n-am ramas cu o impresie prea grozava... Portii foarte mari, asta da. Si ieftin!

Anonim spunea...

Cred ca ti-ai luat concediu,sa poti face pe ghida.Si n-o mai alerga pe Gia,menajeaza-ti musafirii,draga.Nu-i de mirare ca-i place acolo,ea e o tipa maleabila,se adapteaza usor in orice situatie.Cu mine,pun pariu ca nu s-ar intampla la fel,hi,hi,as fi cosmarul tau,pun pariu.Va pup si distractie frumoaa in continuare.P.S.ii sade bine cu palaria,pup.Miha

Anonim spunea...

ioi, daca n'ajung si eu in State in vizita pana la sfarsitul vietii, pai n'am sa mor fericita! :)

Elena spunea...

Frumos va plimbati voi acolo!:) Un weekend "newyorkin" perfect sa aveti!:)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

E bine sa faci putin pe ghidul, asa ai sansa sa iti amintesti din nou cum vedeai si tu lucrurile astea la inceput, cand ai venit la NY. Cred ca sunt numai sentimente placute...

Haine sunt chiar ieftine in America, si nu ma refer la cele "no name". Eu am cumparat destule brand-uri cu mai putini bani decat dadeam in Europa.

Mancarea...doar omletele lor si muffinurile m-au dat pe spate :D. Si in rest, e foarte mult vizual de care te poti bucura. Ce mai poti cere de la viata? :P

Ps: Pozele sunt frumoase ca de obiei.

Anonim spunea...

Despre alergatura ta continua,nu vb. pt. ca i-mi imaginez ce bataturi ai in talpi!Ma bucur ca Giorgiana,reuseste sa-ti tina isonul!Probail ca-i place f. tare tot ce-i arati si-ti admira amabilitatea si efortul de a cuprinde cit mai multe locuri frumoase si demne de vizitat!Despre haine ...nu stiu zau ce sa spun...mie ,nu mise par f.bine imbracati americanii si nici nu cred ca pun mare pret pe asta!Noi ,sintem snobi sadea la capitolul asta...sincer!VA PUP SA FITI CUMINTI...hi,hi,hi PUP CLAUDIA

ina bixade spunea...

ionouka: mincarea e buna in NY,(variata nu mai zic) trebuie doar sa stii pe unde sa te duci. Portiile sint mari si asta se stie deja, vara-mea s-a ingrasat 2 kg:)

mihaela: fata, sa stii ca am stat chiar bine cu ghidarea, spre mirarea mea, am acoperit multe locuri, doar ca am avut viteza mare, la un moment dat am obosit si eu si i-am zis georgianei sa mergem mai incet ca am obosit. Am uitat ritmul plimbarii.

barbie: anunta-ma cind ajungi!

elena: multumim, si noi iti uram un wee sucevean autentic:)

gabriela: azi m-a frapat sa citesc postul tau despre NY si sa descopar ca simtim la fel!

claudia: pe strada, in general, americanii sint imbracati sport si cit mai lejer. In NY, cel putin, sint si multi oameni eleganti si cu bun gust, femei pe tocuri(mai inalte ca ale mele:), cochete si softisticate! va pup

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

:)), da, da si eu am vazut ca am scris la fel. Poate e un semn :P

Anonim spunea...

hey Ina,
citesc blogul tau de ceva vreme, noi locuim in Florida. M-am gandit la o excursie de 3 zile la NYC. Poti sa-mi spui cand e mai bine iulie sau august? Ce hotel sa aleg, sa fie decent si safe si nu prea scump? Un buget de 1500 $ mi-ar ajunge pt. 3 persoane (2 adulti si o fata de 13 ani)? In asta includ si avionul aprox. 200$ de pers.
Orice sfaturi sunt bune. Nu doresc decat sa vad Statuia Libertatii si Empire State Building in principal.
Merci,
Izabella

ina bixade spunea...

izabella: As sugera August. Sa te urci in antena in Empire State costa 35$ de persoana. Sa te urci in coroana in statuia libertatii trebuie sa iti faci rezervare online. Daca vrei doar sa mergi prin preajma ei, iti iei biletul de la battery park, costa 12$ de persoana, dar nu ai acces la monument inauntru. Cum ziceam, ptr. asta rezervarile se fac online(cel putin asa era saptamina trecuta, se pare ca e o noua regula, daca va mai fi valabila cind ajungi tu aici, vei afla atunci). Cu privire la hotels te invit sa auzi ce zice prietena mea Lola, care este un adevarat ghid turistic si ce pun in ghilimele ii apartine in totalitate, sint citiva care s-au bucurat de sfaturile ei utile cind a venit vorba de hoteluri in nyc si poate iti vor fi si tie de folos: voila, iata ce zice LOLA:" Hotelurile sunt foarte scumpe. Daca nu ati intrat pe un site de rezervari niciodata, s-ar putea sa fiti socati (stiu ca eu am fost cand incerca un prieten sa-si faca rezervare si nu l-am crezut ce preturi gasea). Oriunde intre $250 (cu mult noroc) si $650/noapte. Majoritatea hotelurilor au camere mici, nu va asteptati la altceva.
Altfel, mai exista optiunea de a sta in Queens, chiar peste pod si foarte aproape de Manhattan - sunt 3 hoteluri Inn noi si curate, Comfort Inn Long Island City*, Days Inn si La Quinta unde camerele sunt intre $70-$150. Zona unde sunt amplasate este neinteresanta dar nu rea/periculoasa, au transport catre oras foarte apropiat (metrou si 2 linii de autobuz) si sunt foarte aproape de zona "romaneasca" - restaurantele romanesti (avem vreo 6, cam la 5 minute de mers pe jos unul de altul), cofetaria lui Nita, mezelariile. The Fly a stat la Comfort Inn acum cateva luni pentru o saptamana si n-am auzit un cuvant de complaint.
Daca nu aveti pretentii de concierge si nu va asteptati la ploconeli de 5*, eu zic ca-s de preferat celor din Manhattan.

*Long Island City este un cartier din Queens si nu are nimic de-a face cu Long Island-restul insulei. Adica acel "City" din coada este absolut necesar cand ne referim la el. Lamuriri aditionale care confuzioneaza lucrurile si mai rau :D, in comments."

ina bixade spunea...

izabella, asta este link-ul original. sper sa iti foloseasca!


http://sarbaincaruta.blogspot.com/2009/02/mic-ghid-de-calatorie-partea-i.html

Anonim spunea...

frumoase poze,Inuca!!!alergati-alergati,vizitati si bucurati-va de momentele petrecute impreuna!pup,E.

Stefan Herbst spunea...

mai ina, eu de mult nu am mai postat nici un comentariu pe blogul tau. in continuare cred ca multi ar vrea sa fie in locul tau, sa locuiasca in NY. Oricum uitandu-ma zilnic pe blogul tau, sa sti ca, in minutele alea parca ma simt si eu acolo cu tine. vazand poze cu locurile la care deocamdata visez parca ma rup putin de viata cotidiana. o zi buna iti urez de la mare departare, adik din Constanta.

Stefan Herbst spunea...

apropo, mai ti minte ca m-ai certat o data ca nu postez nimic pe blog-ul meu ? hai ca de data asta te surprind cu o postare!:D

ina bixade spunea...

eugenia, te pup si eu.
stefan: fain la humulesti, imi place!

Stefan Herbst spunea...

ma bucur ca iti place :D

ovi spunea...

new york... new york... acum vreo 2 ani am cautat sa fac rezervare la hotel pentru un prieten... si mai jos de 18o ... in queens... nu am gasit... se pare ca nu am cautat unde trebuia... mai am de invatat...
distracite frumoasa pe mai departe... cu musafira ta... asa iti doresc... ba chiar mai mult...

The Drama Queen spunea...

Eheeeei, turist la New York, ha? :D
Eu stiu New York-ul doar din filme, muuuuulte filme :) Si de cand eram mica visam sa-l vad one day. De fapt, vreau sa vad USA cu totul :)) Atestatul meu la liceu a avut tema "Beautiful Landmarks of America" :))
De-asta iti si citesc blog-ul, pe langa faptul ca povestesti frumos si te imbraci frumos si esti o persoana interesanta, parca ma simt si eu putin acolo :D desi comentez cam rar - blushing :)
Am si eu niste prieteni pe-acolo, in Calfornia si e cu totul alta viata decat cea de aici. SI eu as pleca din Romania daca as putea...

ina bixade spunea...

merat: california insorita e frumoasa, intr-o zi sa-ti vizitezi prietenii de-acolo:)

ina bixade spunea...

ovidiu: ce s-a intimplat cu soarele de saptamina asta?:)

Roxy spunea...

Abia ti-am descoperit blogul si il citesc acum pe nerasuflate. Imi plac foarte mult tinutele tale. Nu stiu de cat timp esti in NY, dar o sa continui sa citesc ca sa descopar. Eu m-am mutat in SUA de vreo 5 luni si inca sunt la faza: should I love or should I hate it?

Ai dreptate, exista mancare buna si in SUA, nu numai mancare proasta. Incerc sa explic asta tuturor. E adevarat ca uneori ma revolt cand vad ce obiceiuri alimentare au unii de aici, dar asta nu inseamna ca toti mananca mancare proasta. Imi lipsesc insa multe mancaruri de acasa.....

ina bixade spunea...

americanca: Hello si bine ai venit. Inteleg starile tale cu privire la US, le-am avut si eu,m-au tinut vreo 4 ani, din pacate. Sper sa-ncepi sa indragesti noua ta tara mai repede decit s-a intimplat la mine. Daca locuiesti in NY, let me know! pe curind and be strong!