duminică, 30 mai 2010

Cu sau fara sfirc?












Una dintre chestiile la care nu m-am americanizat, cum se zice, dom'le, este cea a sfircurilor dezgolite. Pudicii de americani au o problema, se pare, cu imaginea sfircului femeii, cind aceasta poarta o bluza prin care i se intrezaresc feminin, sfircurile, pe care eu, personal, le gasesc naturale si senzuale, fara sa fie ostentative cum s-ar interpreta de asa- zisii pudici. Adica ce e rau in a ti se vedea sfircurile, atita timp cit sint imbracate, dar isi scot "nasul" prin bluza? Americanii au produs aceste fisii, -nipple covers-, (nu ma refer la sutiene, desigur) pe care sa le lipesti de mamelon, astfel incit sa fie minimalizat, "sters", frumusete de sfirc. Va puteti imagina un sin fara sfirc? Eu nu! Cum preferati: ascuns sau in vazul lumii? Nu va sfiiti sa raspundeti, hi hi hi. Acum ca am lamurit si problematica sfircurilor, tin sa va anunt ca sint bine, sanatoasa, iar AICI am pus niste poze recente. Incotro vara asta? Mai vine cineva incoa'?(din Romania, ma refer) Vreau turta dulce, glucoza si o carte, doua...Va sarut cu drag, pe curind!!!


LATER EDIT: Am inceput sa merg la Body Combat classes, asa ca, sa nu ma enervati, deoarece i'll kick your ass. Dupa prima clasa, sint cam damblagita, but I really enjoyed it. The music is energetic and it kind of gets you all pumped up. In primele minute, nu stiam din ce sa dau mai intii: mina, picior, cap, toate la un loc. Mi-am dat seama ca habar nu am sa... kick and punch, iar reflexul de aparare cam lipseste. M-am smucit din toate partile and now my whole body aches. Nu mi-a placut niciodata sa fac sport, chiuleam de la toate orele, insa -chestia- asta, body combat, imi place. Sa vedem cit m-o tine!!!

40 de comentarii:

Monica spunea...

Şi atunci doar în Europa a fost, în urmă cu mai puţin de 5 ani, ca să fiu precisă, folia cu sfîrcuri artificiale, sutiene cu sfîrcuri şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă?

ina bixade spunea...

Monica, habar nu am cum e in Europa, stiu ca prima oara eu aici am vazut abtibildurile astea ptr. sfircuri ha ha ha. Chiar asa, sint abtipilduri:)

Anonim spunea...

Fata mea,sinii cu tot cu sfircuri ,au constituit dintotdeauna un simbol,marturisit sau nu,al eternului feminin.Deci ,poti citi personalitatea unei femei,aruncand o privire asupra formei sinilor si implicit a sfircurilor!Se spune ,ca, femeile cu sinii mici sint cele neincrezatoare in fidelitatea partenerilor si sint victime ale iubirilor fulgeratoare.Cele cu sanii ca pepenii,adica mari,sint optimiste,simpatice,senzuale si pline de viata.Adora noncoformismul aventurilor de mica durata dar sint cele mai excelente partenere de viata.Asa ca,fara sani sau fara sfircuri nu exista paradis!Ei trebuie musai sa se vada...cu tot cu sfircuri!!!hi,hi,hi....Mai vrei?Mai stiu...Te pupa Claudia.

ina bixade spunea...

claudia: ce discurs frumos:) mi-a placut!

Alia spunea...

damn! care n-am avut noroc de pepeni si senzualitate!
americanosii se pare ca duc totul la extrem... pudici nevoie mare, dar pe de alta parte isi vopsesc fetitele de 5 ani si le duc la beauty pageants.

ina bixade spunea...

alia: exactly my point! Tu esti senzuala cu sau fara pepeni, clar! te pup cu drag!!!

Ionouka spunea...

Eu una imi port sfircurile cu mare mindrie si nu-s sub nici o forma dispusa sa mi le camuflez!

ina bixade spunea...

ionouka, mie-mi zici:)

Anonim spunea...

Nu pot sa ies din casa fara sutien/cu sfarcurile in vant. I lose my confidence that way (desi mi s-a zis ca sanii mei arata de parca sunt professionally done). Deci, din acest punct de vedere, I blend in perfectly cu americanii; eu zic nu sfarcurilor. Dar nu ma deranjeaza sub nicio forma daca domnisoarei/doamnei de langa mine ii ies nurii prin camasa.

ina bixade spunea...

ionela: te-ai dat cu americanii hi hi hi...te puup

Carmen spunea...

Lasa Ina ca mentalitatile noastre (ale romanilor...marea lor majoritate)cu privire la subiectu acesta....nu sunt prea diferite decat ale americanilor....adica not good

ina bixade spunea...

carmen, cred ca romanii sint mai libertini cind e vorba de subiectul asta, cel putin cind traiam acolo, nu era un fapt iesit din comun sa defilez prin oras fara sutien:), aici insa, se cam uita la tine, din fericire, la modul admirativ:) si lucrul bun este ca, eventual, ti se fac complimente, nu se leaga nimeni de tine, insa este clar ceva care nu vezi la tot pasul: adica sini lasati liberi sa se miste in voia lor:)

Lucian spunea...

in vazul lumii, evident... :)))

Anonim spunea...

Ma depaseste subiectul..eu totusi,cred ca sunt in asentiment cu americanii.N-am iesit niciodata din casa fara hamuri.Poate si-n ideea ca sunt putin complexata ca n-am ce sa etalez si de aceea-i camuflez pe cat se poate.Imi place noul look,misto tunsoarea,pup,tusa.

newyorkescu spunea...

:) lol...tocmai m-am intors de la Long Beach si observam, de fapt observam din nou, ca spre deosebire de litoralul romanesc acilea nu se face plaja topless, si e pacat :)....ma rog pe de alta parte dc stau sa ma gandesc, la cati elefanti sunt aici, cred ca e mai bine asa...referitor la subiect, nu credeam ca nebunia americanilor a ajuns asa departe, ca sa-ti pui nipple-covers, dar uite ca se pare ca sunt mai inventivi decat ii credeam.....
numai bine!

ina bixade spunea...

lucian: atunci ramii in romania:)
miha: mi-amintesc ca aveai ce etala:)
newyorkescu: aici e ilegal sa faci plaja fara sutien, o data am indraznit, crezindu-ma la Neptun si o cucoana americanca mi-a strigat ca sint o nerusinata ha ha ha...de atunci, never again:) insa pe plaja aia, rusoaicele si romancele ce erau fara sutien:)

Anonim spunea...

eu votez pentru,,clementine"cu sfarcuri;,,pepenii"nu-mi plac,pup!E.

gabidospi spunea...

Back again.... chiar mi se facuse dor sa mai citesc cateva randuri de-ale tale Miss.... Am facut cateva tumbe si dorinta mi se implini... si inca cum!!!! Cu un subiect atat de placut noua barbatilor..... caci "nu stiu altii cum sunt, dar eu [...]" prefer fara ascunzisuri.... caci ce e mai senzual decat un aer conditionat in plina vara facand sa "infloreasca" nurii pe o pereche de sani frumosi???? Cum sa spun... e ca "cireasa pe prajitura"!!!
Eu consider ca atunci cand o femeie isi poate permite sa nu poarte sutien (asta denota deja o frumusete a sanilor.... sau o lipsa acuta de mijloace pecuniare ... hihihi) ne face noua barbatilor (si de ce nu si unor reprezentante de acelasi sex) o favoare, incantandu-ne privirile, care de ce sa nu o spunem pe sleau sunt intotdeauna (oricat am incerca sa o camuflam) atrase de acest reper.
Oricum, pentru mine a ramas si cred ca va ramane un "top" de senzualitate (cred ca deviaza mai mult spre "fantaz")femeia in camasa (gen "femme d'affaires") fara sutien bineinteles cu sfarcurile la vedere (imi plac camasile ca lasa intotdeauna sa se intrevada sanii printre nasturi - e normal domnule doctor sau sunt un obsedat sexual????)
Asa cum spunea Voltaire "La femme coquette est l'agrément des autres et le mal de qui la possède"... asa ca doamnelor, stiu ca e foarte dificil de ales.... si apreciez cu atat mai mult cand o faceti :)) hihihi
Si cum spunea cineva pe blog si noi romanii suntem la fel de conservatori, ei da.... suntem la fel de conservatori si contradictorii... pe plaje toplessul e in floare (din fericire) iar cand pe strada iesi mai "dezinvolta" esti tratata de "femeie de moravuri usoare" (ca sa ramanem in terminologia de pe vremea lui Conu' Fanica)... sau in cel mai rau caz esti fluierata si claxonata de toti "educatii".

Asa ca... nu mai am decat un singur lucru de adaugat:
Bravo ! .
Te pup, Gabi

florienb spunea...

Cel mai senzual fara sutien.. de fapt mai senzual nu se poate ;)..

Cat despre venit, eu am drum spre tine ;)

ina bixade spunea...

eugenia: got you!!!
gabi: femeia in camasa, am retinut:)
florienb: cred ca retin ca ai zis ca vii cam in 3 saptamini, asta acum vreo 3 saptamini, deci esti pe cale sa te urci in avion, daca ai timp si nu ai bagaje prea multe si crezi ca ne putem intilni cind ajungi in NY, vreau asa: cartea -Elogiu mamei vitrege- de Mario Vargas Lliosa, ciocolata cu rom( asta daca nu gasesti glucoza) si turta dulce.Desigur, totul contra cost. Nu am de gind sa ajung in Ro si din cind in cind, imi place sa mi se aduca chestii de acolo. Anunta-ma pe email ce si cum. Multumesc frumos!

ovi spunea...

ah... cine, ce si cum are... cu bietul sfarc???
mai bine sa fie lasat asa cum l-a facut mama natura... liber... natural... demn de admirat...

Zâna de la colț spunea...

Eu țin cu ursu', fără sfârcuri!Distrag atenția de la lucrurile importante.

drstoica spunea...

Da, Ina, perfect de acord cu tine. Si eu tot cu sfarcurile in vant, pe sub tricou, umblu. :))

Lola spunea...

Sunt mai multe fatzete ale problemei. In primul rand, e ok pentru tine. Insa pentru o femeie care a alaptat si are sfarcuri de 1 cm, mai e ok? mai ales daca they point down? probabil ca 99.99% veti spune ca nu, daca e sa judecam dupa parerile celor care vor sa vada sfarcuri dar numai daca sunt dragute.

In al doilea rand, tin sa te informez ca New York este singurul stat american in care este legal sa mergi topless pe strada. Mai sunt cateva orase/municipalitati presarate prin diverse state, dar state-wide, doar NY permite sa fi dezbracata de la brau in sus oriunde barbatii pot fi dezbracati de la brau in sus (daca nu ma insel, mai exista o conditie de genul "sa nu provoace agitatie publica" prin actul respectiv). Deci tu la plaja erai legala atat timp cat n-a tipat cucoana la tine. Exista posibilitatea de a sta la plaja fara sutien si a nu provoca discutii daca-ti alegi un loc mai ferit. De multe ori am vazut femei fara sutien la plaja in Long Beach. (Heck, am vazut perechi facand sex pe plaja fara ca nimeni sa zica nimic)

Si just FYI, femeile care merg fara sutien pe-aici in cea mai mare parte sunt vazute de celelalte femei ca fiind feministe extremiste sau gay (bine, cu exceptia fetelor care se imbraca evident provocator ca sa atraga atentia). Baietilor nu le pasa either way, ei doar admira privelistea si isi creeaza scenariile personale. :D

Personal, nu ma intereseaza ce fac alte femei. Cat despre mine, in Romania n-am avut probleme sa merg fara sutien, odata ajunsa aici insa, m-am conformat normei desi inca mai puteam sa le defilez fara probleme la vremea aia. Cu decolteurile n-am probleme, dar fara hamuri, no way (nici nu se mai poate).
Dar am o problema cu bretelele la vedere, cu asta nu m-am putut adapta.

ina bixade spunea...

lola: Tu ai elaborat, e drept. E adevarat ca femeile cu sinii prea mari si sfircurile cit o pruna, sint mai frumoase cu sutien, ca sa nu le atirne:), insa eu ma refeream in general la cele cu proportii mai normale.Si mie imi plac decolteurile, atita timp cit nu sint exagerate.

Lola spunea...

Da, cred ca am vorbit mult si fara spor. O sa incerc sa fiu mai clara:
pana si cele cu proportii normale pot avea sfarcuri mari (genetic sau dupa ce alapteaza). Si daca vor si ele sa mearga fara sutien, au nevoie de abtibilduri.

Succint enough? :))

ina bixade spunea...

lola: aaaaa, m-am prins:)

sofia spunea...

Ina, arati bestial, dar asta o stiai deja.
Eu ti-am cumparat cartea ma preferata de 1 an 2 luni, si nici acum nu ti-am trimis-o, sunt o nesuferita, dar parca mi-a intrat timpul in sac, sau eu sunt in sac, sau capul meu e in sac..
Eu nu port sutien, deci cu sfarc!

ina bixade spunea...

sofia: te pup cu draga, fata, nu am mai vorbit de 100 de ani si amindoua stim de ce:)

tatiana spunea...

Eu prefer sa nu le astup nici eu dar nici sa vad astupate la altele.A le astupa mi se pare ca mai mult atragi atentia asupra lor, parca ai avea niste proteze.:)

Mindful Being spunea...

Cred ca sanii frumosi, rotunzi, indrazneti, feminini, obraznici sau feciorelnici sunt frumosi, cu sfarc si fara sfarc, intrezarind-se ca o chemare (nu ca un strigat) prin camasa fluida sunt o declaratie de feminitate si senzualitate. Un mister la care ti se da cumva acces prin deschizatura usii sau pe gaura cheii. Dar totodata cred ca asta depinde si de contextul in care ei sunt purtati liber... Sunt senzuali, dar nu si eleganti :D

Cony spunea...

Eu cred ca depinde de educatie, de marinea sanului, de bluza pe care o porti... Sa ma explic: daca ai sani mari si pui o bluza f transparenta fara sutien, nu cred ca o sa fii rpivita ok pe strada. In schimb, daca bluza ta aduce un aer de mister si nu lasa totul la vedere, e numai bine sa ii lasi liberi. Depinde cum privesti. Numai bine !

RDR spunea...

Pe mine nu ma intereseaza sfarcurile, dar pot sa-ti dau un sfat pt o carte...doua, ca tot ziceai ca vrei carti.

Iata un link cu o librarie virtuala si poti comanda carti/filme/muzica pe net:

http://www.cartiromanesti.ca/

Anonim spunea...

Fataaaa....ai grija mare cu sportul asta....e super misto dar periculos...asta am facut eu cand mi-a plecat o pitricica din rinichi ,la una din miscarile bruste!Hi,hi,hi...Sper sa ai mai mult noroc!Te pupa Claudia!!!!

Anonim spunea...

Ina,semeni cu Audrey Hepburn si-mi adici aminte de fata din Breakfast at Tiffany's...

ina bixade spunea...

va imbratisez pe toti, pe curind!

mimi spunea...

eu mi-am comandat un costum de baie online iar atunci cand l-am primit am vazut ca sutienul are un soi de panza tare in el ca nu cumva sa mi se vada sfarcurile la plaja :)) din cand in cand imi place si mie sa merg fara sutien dar pe aici nu prea indraznesc.

ina bixade spunea...

mimi: welcome to america:)

Roxy spunea...

Ioiiii, n-am stiut de faza asta. Adica stiu ca-s super pudici, da nu m-am gandit ca.... Eu stau fara sutien in casa (adica in tricou, da fara sutien) si uneori mai vin oameni pe la noi (neanuntati, ca asa le place lor) si m-au vazut asa. Na, ca am comis-o!!

ina bixade spunea...

americanca: intre cunoscuti s-ar putea sa mearga:)