joi, 13 ianuarie 2011

2011


2011! Ce-i cu numarul asta? Parca-i din razboiul stelelor dar, ma rog, avem nevoie de un reper, care sa ne organizeze si disciplineze viata. Daca nu ar exista ceasul sau calendarul, nu am putea functiona ordonat.

Traim era facebook-ului, a youtube-ului, a blogurilor. Cind va lua sfirsit aceasta era tehnologica? Daca nu esti atent, iti intoxica existenta. Sau ce credeti ca va urma dupa?
Refuz sa am internet pe telefon. (nici webcamul nu mi-a placut niciodata, dar greu gasesti acum celular fara camera).

Vad atitia oameni care nu mai privesc in jur, ci in jos, nu conteaza unde se afla, la slujba, in metrou, la volan, pe strada, cei mai multi fac acelasi lucru: butoneaza pe Iphone, sau BlackBerry, verificind statusul pe facebook sau postarile pe un blog.

Am inceput sa vad facebook-ul, spre ex, ca o baie comunala, unde toti NE balacim intr-o baltoaca hilara. Nu mai exista intimitate, chestiune personala, toti ne expunem, putem citi liber ce scriu altii altora, de poze nu mai zic, astfel disparind si factorul curiozitate, mister. Ce atita personal si confidential? Luati si vedeti pe alese, sa vada toata lumea. Sa nu mai zic, unii isi scriu la profil, adresa si nr. de telefon.

Tehnologia asta ar trebui sa ia o pauza de la inventii. Deja a depasit bunul simt, nu credeti? Eu asa cred. Am auzit ca unii isi cumpara roboti care reproduc intocmai comportamentul uman. Miine poimiine nu se mai plinge nimeni de singuratate, ne vom iubi cu roboti. Cind se strica, ii ducem la reparat si le punem suruburile la loc.

Bineee, am avut o zi cam obositoare si m-am saturat ca de ziua mea, pe 13 ianuarie, sa fie asa ger. Multumesc mult celor care m-au felicitat. E prima oara cind am primit atitea urari si ginduri frumoase. Pina la urma, facebook-ul asta nu-i chiar asa rau. Asadar sa ne balacim si iubim in continuare. AICI puteti vedea primele fotografii pe 2011. Va sarut cu drag! Ina





38 de comentarii:

Laura spunea...

In primul rand LA MULTI ANI!!! Iti doresc sa ai parte numai de lucruri bune si frumoase. Partea cu internetul ...parerea mea o stii foarte bine,nu este una buna,dar pe de alta parte nu pot trai fara el. Si cand mai pui si faptul ca asa te-am cunoscut inainte sa te cunosc personal ....chiar ma bucur ca exista aceste blog-uri si alte retele de socializare (hihihi suna ca o declaratie de dragoste). Sincer ,esti unul dintre oamenii cei mai grozavi care mi-au aparut in calatoria mea prin viata... Laura

ina bixade spunea...

Laurica, multumesc mult ptr. cuvintele alese:) E adevarat: putem si nu putem fara acest internet, trebuie doar sa il folosim cu cap, nu sa abuzam.Cred ca asa il folosesc eu:) Te pup si astept sa ne vedem zilele astea.

Anonim spunea...

Draga mea Ina sexyna,recunosc in fata marii adunari de bloggeri:my name is Eugenia si sunt dependenta!!!..de internet..E mai bine sau mai rau decat alcoolul,marijuana sau sexul,nu stiu..Da'asta e..Si nu stiu dc intr-o zi ne vom iubi cu robotii-deja exista papusi de-ale erotice si instrumente diverse pt satisfacerea placerilor feminine,deci...Eu zic asa:eu ma iubesc pe mine,tu te iubesti pe tine,hihihi,pai nu?atat timp cat exista iubire...

Ionouka spunea...

Esti tare frumoasa, Ina!
La multi ani!

Iacob Georgel spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=vQ_ynQcFZ28&feature=related

LA MULTI ANI! Sa fiti mereu in sufletul tuturor celor care va sunt dragi.
Poate ca un link pe web nu poate fi chiar un cadou. Dar poate fi doar plicul....
Va doresc doar bine, va admir, sunteti curajoasa, haioasa, daca as fi fost fata mi-as fi dorit sa fiu ca dumneavoastra. Cu respect, G. Iacob

ina bixade spunea...

Eugenia, nu stiam ca esti dependenta, te-ai schimbat, intre timp:)

La cit sint de conservatoare(desi nu par), nu m-am duce cu un robot:)

Ionuka: multumesc, draga mea.

Iacob Georgel: frumoasa melodie, frumoasa voce acelei fetite. Multumesc ptr. cuvintele scrise.

Zâna de la colț spunea...

Mie-mi place, dom'le. Facebook-ul e ca un sat mai mare iar eu mi-s fată de la țară :-). La urma urmei, te expui cât vrei, nu te obligă nimeni să faci publice informațiile pe care vrei să le ții pentru tine. Cât despre avansul tehnologiei, abia acum urmeaza partea interesantă, nu trebuie decât să ții pasul.

ina bixade spunea...

Da, normal ca e o alegere personala cit vrei sa te expui, dar fara sa iti dai seama, cred ca devii dependent de internet si nici la buda nu mai mergi fara el.(stiu pe cineva, cind merge la toaleta, in loc sa ia un ziar sa citeasca, cara laptopul, iar eu nu zic decit atit: Doamne Fereste!)

Din fericire, in privinta mea, nu am ajuns acolo:) si voi avea mare grija sa nu.

Iacob Georgel spunea...

Fetita care canta ca un inger este din Iasi si acum am inteles ca este angajata televiziunii RAI 1. Moldovencele nu se dezmint: si frumoase si destepte.
Va doresc o iarna usoara chiar daca zilele acestea acolo, la dvs, a fost prapad. Rudele noastre spun ca iarna la NY nu este ca cea de la noi....
Va multumesc pentru ca mi-ati acceptat comentariul.
P.S. S-a confirmat ceea ce ati scris despre web, lume multa, unii se mai uita si pe gaura cheii...
Va doresc tot binele!

ina bixade spunea...

Mr. Iacob, cu placere.

Anonim spunea...

Inca o data,La multi ani!Revenind la subiectul tau,trebuie sa-ti spun ca sunt f. multe exemple in viata legate de "ce e prea mult strica" si interzicerea sau abtinerea nu e o solutie:)Fiecare decide cit doreste sa-si expuna intimitatea.

Pe mine nu ma deranjeaza si nu am nimic de ascuns! Chiar ma amuza si imi face ziua mai buna:)Deci sa socializam si sa ne iubim:hihihi.
Te pup C. Uitam sa-ti spun ce incaltari frumoase ai:)Esti o frumoasa si o eleganta!

ina bixade spunea...

Claudia: corect, de altfel, vorba asta: -mai rarut, ca-i mai dragut- mi-a placut mereu.
Te pup cu drag si multumesc ptr. urarile trimise.

Anonim spunea...

Draga Ina,sunt pe facebook, deci exist!:) cam asa se caracterizeaza astazi retelele sociale.Nu numai 2011 suna ca din razboiul stelelor,dar si Facebook, Android, twitter,my space si etc.suna cam tot din aceeasi lume.Ce pot spune, fie ca vrem fie ca nu, ne folosim de aceasta tehnologie mai peste tot si mereu,unii mai mult altii mai putin,altii pana la dependenta.Problema e ca noua generatie nu s-ar descurca nici o saptamana fara ac.tehnologie,caci ei nu stiu cum era inainte fara telefoane mobile,fara calculatoare cu internet,fara mp3 playere si totusi lumea era fericita fara ele.Fericirea e invers proportionala cu tehnologia.Te pup,Lili. Ps.foarte frumoase poze .

ina bixade spunea...

Lili, ca bine zici, cu android, twitter, myspace, mp3, toate astea sint din razboiul stelelor:)
Da, e adevarat cu noua generatie, din care nu as vrea sa fac parte. Te puuup

Stefan Herbst spunea...

Mai draga Ina, nu stiu ce sa zic de facebook-ul asta. Eu am cont dar sincer nu intru pe el deloc. Am zis sa imi fac cont ca toata lumea e nebuna cu facebook-ul asta, dar sincer nu ma prea incanta. Pe blog-uri nu intru decat pe 2-3 acolo, am si eu blog dar nici acolo nu prea ma inghesui sa scriu prea multe.Eu cand ma gandesc la internet ma gandesc in masura de 70% la munca si 30 socializare. Na ... in rest despre poze ce sa zic sunt foarte tari, arati foarte bine. Am obsevat ca in sfarsit mai apare cineva in poze cu tine ceea ce nu se intampla prea des. Te-am pupat si mult noroc in anul asta care atunci cand eram mai mici si ne uitam la tv parca era un an de neatins ( 2011 ). Te-am pupat !!! PA PA PA !

ina bixade spunea...

Mai draga Stefan, bravo, stiam ca mai sint oameni care nu stau toata ziua pe net.

Eu am o prietena, care habar nu are ce e ala site de socializare,(in sensul ca nu a figurat vreodata pe asa ceva) niciodata nu a interesat-o, nu foloseste net-ul decit sa isi comande chestii online. Da, 2011, cind eram mici ni se parea un an din filme sci-fi. Bine, pa

bogdan spunea...

Damn, oare nu ti-am citit blogul cu atentie sau e prima data cand spui ca ziua ta e pe 13.01?
La multi ani! chiar daca e cu o oarecare intarziere. vezi, daca te-as fi avut in lista in facebook as fi stiut ;)

uite ca eu refuz un upgrade al telefonului deocamdata. folosesc un nokia care seamana bine cu cele care se gaseau pe vremuri in RO (si care cica ar fi revenit la moda de cand cu febra interceptarilor, pentru ca se pare ca s-ar intercepta mai greu)

eh, in 2011 poate am sa imi fac blog,si apoi dau drumul si la twitter ;)

dar sa revin la tine: La multi ani! sa fii si mai iubita!

ina bixade spunea...

Bogdan, merci pt. urarile intirziate, se accepta:)

Retineam ca ai blog, unul de calatorii, dar poate fac confuzie. Ca ai adus vorba de telefon, exact, si eu am ocazia sa-mi upgrade telefonul, mi-ar da unul pe gratis, cu siguranta model nou si cu cine stie ce features pe el, pe care nici nu le-as folosi, asa ca refuz si il tin tot pe ala Nokia, micut si usor de purtat care arata ce in urma cu tehnologia sint:) Nu-mi plac modelele alea de telefon patratoase sau dreptunghiulare, mari si grele:)

The Drama Queen spunea...

La multi ani! Cu intarziere :D Sa fii sanatoasa si fericita si sa ne incanti in continuare cu outfit-urile tale frumoase :) Pupici!

ina bixade spunea...

Multumesc, Merat. Nu te-am mai vazut demult. Bine-ai revenit. Te pupesc, muahhh

bogdan spunea...

a, tot Nokia de ala ai si tu?? in curand o sa mergem cu ele la Antiques Roadshow!

blogul de calatorii de care spui era al unui prieten, eu mai treceam pe acolo din cand in cand.
din pacate Catalin, prietenul cu blogul, nu mai este printre noi..ultima data ne-am vazut in 5 iulie, in RO. pe 25 pleca in ultima calatorie..

2010 mi-a lasat un gust amar.

ina bixade spunea...

Ce trist! Regret sa aud asa veste...

Anonim spunea...

E un rau necesar?Poate.Dar e bun.Ma deconecteaza de stressul zilnic si plus de asta chiar m-am regasit cu fosti colegi de care nu mai stiam nimic de..douazeci de ani.
2011 suna cam apocaliptic insa eu mi-s optimista,imi spun mereu ca vreau sa-mi vad copiii mari,ca vreau sa-mi cresc nepotii.. Refuz sa cred ca se apropie sfarsitul,poate un alt inceput,da.Te pup,cu drag,M.
P.S.in poze esti bestiala,intineresti,nepoata draga!

ina bixade spunea...

Da' ce optimista esti! Bravo.

Asa este, matusa, intineresc!:) ( ca modesta nu mai sint demult ha ha ha).Ti pup

drstoica spunea...

Suntem masochisti. Facebook-ul ne enerveaza, da' creeaza dependenta, nu renuntam, la el nici morti. :)
La urma urmelor, esti pe fb fiindca vrei. Te expui cat si cum consideri de cuviinta. Interactionezi in limitele pe care singur ti le impui.
Mie imi place fb-ul. Vorba Mariei: e-un sat mare, iar eu, vecinul tau si-al ei si-al altora. :)
Iti dau perfecta dreptate: pe tel nu are ce cauta; acolo mai lipsea! Rezist cat pot tentatiei de a trai tot mai mult virtual. :)

ina bixade spunea...

Dr Stoica: eu am avut dezactivat facebook-ul aproape 2 ani. Ma enerva la culme. Nu este nici un an de cind mi l-am activat la loc, la indemnul unor prieteni. Acum imi place, insa nu sa fiu maniaca ca multi altii:) Bine zici, sa traim real cit de mult putem, nu virtual.

ina bixade spunea...

scuzati-mi cacofonia maca caca:)

RDR spunea...

He he Draga Ina,

Ce ma bucur ca mai sunt persoane ca tine in lumea asta. Adica persoane care gandesc ca mine. :)
Sunt absolut de acord cu ce zici. Dar ne duce valul, numai putem trai fara.
La fel zic si eu de telefonul meu. Si in plus, nu am cont pe FB.

La multi ani de ziua cu intarziere!
Toate cele bune!

Anonim spunea...

Deci, pozele sunt superbe.... iar tu arati extrem de bine. Se pare ca acest an al "razboiul stelelor" iti prieste :)))) ..... despre net, ce sa spun, acum cativa ani eram oarecum dependenta, acum as putea trai fara. Sa stii ca ma irita toti "roboteii" care umbla cu capul in jos, butonand la telefon.... dar na, noua generatie!!!!
Pup, Gia!

ina bixade spunea...

RDR: multumesc. Asa este, ne duce valul...sau spiritul de turma e puternic:)

Georgiana, cu privire la cei care privesc constant in jos, am un amic care, la volan fiind butonind his BlackBerry, era sa dea peste un om. Asa si-a dat seama ca era dependent, astfel ca si-a aruncat BlackBerry-ul si si-a luat inapoi telefonul obisnuit.

ovi spunea...

... cred ca imi trebie schimbat un surub, undeva... altfel simt ca raman jos, prea mult sub calea lactee...
sar peste facebook... imi este prea deajuns blogul si realul din suflet...
cu telefonul in buzunar, parca inima imi bate mai tare la fiecare apel... un stress, nestiind daca-i vestea unui cosmar de servici sau societate... sau pur si simplu o binete oferita in treacat de amintirea draga a cuiva de departe, desi aproape tocmai prin el.. telefonul din buzunar...
da... privesc la micul ecran al telefonului... sa ma conving ca-i prea ger... de parca am uitat sa ma incredere in simturi... in tremuratul si zbarlitul, bine cunoscut iarna asta... dar imi place... pentru ca voi sti cum va fi maine... in masura in care tolerantele sunt admisibile in inventiile zilei....
mi-ar place un telefon care sa monitorizeze tresarirea de geana, zbaterea de inima, cand draga imi este aroape departe... dar asa ceva nu s-a inventat inca... si nici nu vreau sa se inventeze...pentru ca ar fi ca si cum ne-ar transforma in roboti...
da... am uitat... imi trebuie schimbat un surub... o saiba,acolo undeva... ca sa ma readuca in forma zilei de azi...

ina bixade spunea...

:)ovi, sa te asiguri ca iti pui un surub nou care sa te tina:)

Anonim spunea...

Si eu am refuzat ideea de internet pe mobil din aceleasi motive. De parca nu ne'ar fi de ajuns ca intreaga viata ni se invarte in jurul web-ului, mai trebuie sa'l si purtam in buzunar dupa noi! Insa, pe de alta parte, uneori ii simt lipsa, mai ales in momentele in care ar fi tare util, precum consultarea unui google maps, verificarea unei adrese de magazin... Nici nu stiu care e calea cea dreapta, cu sau fara net la purtator?

ina bixade spunea...

barbie: Inainte, totusi, cum se descurcau oamenii, fara GPS-uri, iPhon-uri etc? Se conduceau masini fara probleme, se gaseau adrese si se ajungea la destinatie fara probleme.

Desigur ca internetul este un instrument util, nu am negat asta vreodata, dar ma ingrijoreaza cind se ajunge la o manie, dependenta, abuz:) te puuuup

iulian spunea...

Iti zic si eu LA MULTI ANI ,cam tarziu (scuze) !!!13 ianuarie e si ziua de nastere a sotiei mele,ha,ha .

Iar treaba cu internetul ,ce sa zic ,e bun dar sa nu buzam prea mult de el ca se poate intoarce impotriva noastra.

The Drama Queen spunea...

Hey, just an update :) ai zis ca nu m-ai mai vazut pe aici de ceva vreme, but fyi - te-am citit mereu :P Love your style :) and I don't mean just fashion style :D

ina bixade spunea...

Iulian: merci si da, internetul asta trebuie folosit cu cap, nu abuzat.

merat: aaa, inteleg, ai fost prezenta dar tacuta:)

Romanii au talent spunea...

Sunteti interesati de un schimb de link cu
romaniiautalentro.blogspot.com
astept un comm la o postare sau prin formularul contact
Va multumesc!