duminică, 20 martie 2011

Etape

De-a lungul timpului, am trecut prin citeva etape personale care au dat culoare existentei mele, culoare mai mult sau mai putin placuta.

A fost o lunga perioada in viata mea cind unii alergau dupa mine, iar eu...dupa altii. Imi place sa numesc etapa asta asa: perioada mea de glorie, sau perioada alba. Eram preocupata de fericirea individuala, nu-mi pasa daca raneam oameni care-mi purtau de grija, nu stiam decit sa iau, fara sa dau. Mi se urcase la cap ca sint-toate femeile- si ca m-am nascut o rasfatata in d-ale dragostei. Cu cit eram mai iubita si dorita, cu atit loveam mai mult. Nu intru in detalii, dar vreau sa spun ca ma aflam in acea parte din viata in care ma cautam si nu ma gaseam, nu ma interesa dragostea, pentru ca mereu o primeam fara efort si, ca atare, ma saturasem de ea. Imi doream solitudinea, undeva intr-un colt din lumea asta mare. Sa fiu doar eu cu mine...Era evident, aveam o problema.

Apoi a urmat o lunga perioada in viata mea cind eu alergam dupa unii si...nimeni dupa mine. Gasisem solitudinea visata (izolarea, daca vreti)! Imi displace, dar numesc etapa asta: perioada mea de cacat, sau perioada neagra. Imi gasisem coltul in lumea asta mare, dar, emotional vorbind, era un fel de n-ar mai fi fost. Aveam sa cunosc prima mea dezamagire in amor, desi infatuarea care ma caracteriza, imi dadea convingerea ca nu mi se va intimpla vreodata.

Asadar, cunosteam chinurile inimii si dezamagirea, la o virsta la care cei mai multi sint deja casatoriti si au copii. Eu, intirziata, eram abia la prima dragoste si prima dezamagire. Vulnerabilitatea ce pusese stapinire pe mine, ma mutilase. Prima mea dragoste avea nume de imparat: Claudiu! Stateam atirnata de...imparatia lui si nu stiam decit sa il iubesc si sa mi-l inchipui peste tot. In orice barbat, imi aparea EL. Ma transformasem intr-o obsedata, intr-o rima lucioasa care se tiriia mereu catre aceeasi directie: a lui! Agonia mi-era accentuata de indiferenta, de respingerea ce mi le servea fara rezerve. In momentele de luciditate, tot ce voiam era sa-mi revin la propria identitate, sa aduc inapoi perioada mea de glorie, sa-i vin de hac imparatului si sa-l bag in pizda ma-sii cu imparatia lui cu tot. (ceea ce s-a si intimplat, dar asta e o alta poveste).

Desi, la momentul respectiv, aveam sa mor de suparare, acum stiu ca am avut nevoie de etapa mea existentiala de cacat, mi-a prins bine, m-a ajutat sa cresc, sa fiu matura, sa nu ma mai joc in dragoste si cu viata altora. Am aflat ce ticalosi misuna prin lume, ce crunt doare cind unuia ii pasa prea mult, in timp ce pe celalalt il doare fix in acel loc rotund si intim: cur! Pe scurt, invatatura ce am tras-o de aici este asta: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face sau...totul se plateste!

Acum am intrat intr-o noua etapa. Imi place sa o numesc perioada roz sau perioada PUF. Este caracterizata de sincronizare: se alearga reciproc, in aceeasi directie. Sa zicem ca eu sint o caprioara, careia ii place sa rumege iarba din aceeasi poiana cu a unui cerb care are niste coarne frumoase si tari. La rindul lui, cerbul se bucura de compania caprioarei, se dezmiarda reciproc in coarne si-si declara armonie fara...agonie. Amindoi alearga unul catre celalalt...

Si acum, dupa ce v-ati distrat pe blog la mine, voi, dragii mei, in ce etapa va aflati in momentul asta si ce culoare are? Sint curioasa, sincer! Va sarut cu drag, din coltul meu din lume, despre care va povesteam: New York! Pe curind! Ina

PS: O sa merg la un festival indian si o sa revin cu niste poze la acest post, intr-un later edit. Deocamdata, apasati AICI pentru primele fotografii din primavara asta mult asteptata.

LATER EDIT: Ce veselie la festivalul indian, sau festivalul culorilor! Imaginea din cele 2 filmulete (scurte) se cam misca pentru ca ma bitiiam pe acordurile muzicale. Imi venea sa ma urc si eu pe scena sa dansez cu indiencele gratioase care se smuceau din trupurile mladioase.(pe femeile indience, eu le gasesc calde, senzuale si expresive). Mi-am amintit de copilaria comunista, cind, la cinematograful din orasul natal, se rulau numai filme indiene, fiind fascinata de dansul lor unic, muzica si costumele stralucitoare si elaborate. Si acum iubesc ritualul dansului indian! In general, e frumos sa fii receptiv si deschis la culturi si traditii diferite, dar mai ales daca traiesti in New York, caruia i se mai spune si- a cultural melting pot-. Bine, intrati AICI, AICI si AICI (in poza am pudra colorata pe frunte, ca sa celebrez culorile festivalului indian). Va imbratisez!

41 de comentarii:

Zâna de la colț spunea...

Nu credeam să apuc ziua asta: Ina îndrăgostită de bărbatul potrivit! :-) Eu mă aflu în etapa de rahat în care sunt convinsă că bărbații e toți porci. (În afară de cel de care e Ina îndrăgostită, evident:-) M-am obișnuit așa de tare cu ideea încât, dacă m-aș intersecta cu Făt Frumos, aș zice că sunt la Camera Ascunsă.

ina bixade spunea...

Mariuca, nu as vrea sa fiu in etapa ta, recunosc:) M-a facut cu nervii si alta nu. Anunta-ma cind o depasesti! Te pup

Anonim spunea...

Doamne,cat ma bucur pentru tine !E tare placut cand dragostea e reciproca si cand stomacul freamata de fluturasi.. Na' c-a rasarit soarele si pe straduta ta,s-a intamplat minunea.Sa ai grija de ea !

ina bixade spunea...

Da, d-na matusa, sint o caprioara acum care zburda in dumbrava minunata ha ha ha hai va pup ca numai timpenii zic:)

habarnam spunea...

Frumoasa postare. M-am regasit un pic printre randuri. Sunt intr-o etapa noua, cum alta n-am mai intalnit. Totul e diferit. Iau cea mai mare dragoste a mea si o inmultesc cu 10 si abia atunci parca sunt pe aproape. Etapa copil. Lucrurile se vad intr-o noua lumina, prioritatile se schimba. Poate situatia n-ar fi stat asa, daca n-as fi atins multumirea sufleteasca inainte de bebe. Lucrurile vin de la sine.
Dar, da si eu cred ca un lucru e sigur, roata se invarte. M-a luat si pe mine de cateva ori in tavalugul ei.

ina bixade spunea...

habarnam, furioasa este roata asta cind se roteste impotriva ta si parca simti dublu rotirea grea:)
Iti doresc ca etapa ta, COPIL, sa te implineasca si sa cunosti dragostea in toata suprematia ei. Se spune, de fapt, ca nu cunosti dragostea adevarata, pina nu ai copil!

florentin spunea...

Sa fie de la anotimp, de la primavara:)

ovi spunea...

ah...
ce face primavara asta tarzie... aduce dragoste... nu doar extaz si agonie...
tot asa sa o tina... tot asa sa iti fie...
eu sunt in perioada lunga de... asa cum vreau, cum imi sade bine, mie...

ina bixade spunea...

Nu Florentin, primavara nu are nici o legatura, este de la cerb:)

Ovi, de cind te stiu, tu esti in etapa PUF:):)

Anonim spunea...

Mdaaa...Ina...sa stii ca mare adevar ai grait:"platesti pt. orice marsavie"Donald Walsch...spune ca ce ai cerut aia ai primit....ai oferit durere...se intoarce ca un bumerang...important e ..ca ai realizat si ca esti pe drumul bun....investesti in tine si asta conteaza cel mai tare!!!!!!!!Ma bucur pt. tine si te astept aici cu vesti si mai senzationale...si cu poze la fel de frumoase asa cum ne-ai obisnuit!...Te pup C. ...

d spunea...

:) deci postul asta e "din cauza" unui cerb paremi-se !:D
La momentul actual eu sunt un cerboi acuma care "vanez" caprioare ..! si e faina viata asta in padure ...

Stefan Herbst spunea...

Pfiu ... la tine e cerb ca probabil este mai cald afara, la noi in Romania cred ca fetele inca vorbesc de reni :)). Si eu sunt intr-un moment foarte bun d.p.d.v sentimental. Dar imi e frik sa nu se intoarca roata ca e cam nasoala treaba daca se intoarce, ar trebuii sa vina partea aia mai nasoala pentru mine si nu vreauuuuu!!! Te-am pupat !! Ai grija de tine caprioar`o. Da chiar fara nicio legatura, dar sti ce mi-a cazut mie la BAC acum cativa ani buni?? Moartea Caprioarel scrisa de Nicolae Labis, MI-A MANCAT FICATII POEZIA ASTA!!!! Ai grija de tine :))

ina bixade spunea...

hei claudia, mai devreme sau mai tirziu, toate timpeniile ce le-ai facut altora, se intotc impotriva ta:) Chiar am convingerea asta ACUM dupa ce am simtit pe propria piele:) ti pup

Dan, parca stabilisem ca tu esti un ursoi:)

stefan: sper ca ai luat nota maxima:)

irena spunea...

Mai,cand iti vine mintea la cap,ai familie si copii si esti implinita,tare proasta ti se pare perioada aia in care ai senzatia ca fara un anume "el" nu poti exista.Iti vine sa razi de naivitatea ta.Insa cred ca te ajuta sa-ti dai seama ce sa apreciezi de la viata atunci cand ai in sfarsit ce ai visat,nu?

deci ma declar :
Caprioara + cerb + 3 ieduti :))

irena spunea...

si tie primavara frumoasa,langa cerbul tau ;)

ina bixade spunea...

Irena,
E adevarat, acum sint asa detasata de acele trairi incit nu mai au nici o rezonanta, chiar rid cind privesc in urma... Bine, acum rid, dar numai eu stiu ce jale daduse peste mine, care din pacate m-a tinut vreo 3 ani... Mult, prea mult, devenisem chiar ingrijorata(daca nu panicata) ca toata viata o sa pling dupa acelasi barbat ha ha ha
O primavara insorita si tie!

Anonim spunea...

Ina Cerbina,m-ai facut sa rad!!astept detalii despre povestea din poiana unde au casa 3 pitici..Eu sunt in perioada,,apartament" cu tot ce cuprinde(inclusiv dureri de cap)...Hai te pup si da-mi vesti!E.

ina bixade spunea...

Eugeniaaa, e adevarat ca etapa ta, pe linga bucurie, iti aduce si batai de cap, dar merita! Felicitari si sa o stapiniti fericiti!

florentin spunea...

Upss!! ...La mine nu este nevoie sa-mi amintesc de copilarie ,deoarece ... My mother este "conectata" la serialele indiene pe tv.
Băiii...la inceput ma cam "deranja", sa tot vad si aud in trecerea pe langa tv.,da acu' m-am obisnuit ,stiu orele si Nu Deranjez! :))
...pentru a evita bîţîielile foloseste un trepied...
...Sa auzim de bine!

ina bixade spunea...

florentin, ultimul film indian care l-am vazut si mi-a placut a fost -slumdog millionaire-.

La genul de filme pe care le vedeam cind eram copil, acum nu as mai avea rabdare sa ma uit, dar imi plac in continuare muzica si dansul lor. Mi-a placut ca la festival, s-au cintat citeva cintece din filmul de mai sus. Unele dintre ele sint...hipnotice:)

drstoica spunea...

Ei, da, se cunoaste rozul din viata ta! :) Iti doresc un roz nesfarsit si lasa roata sa se invarta! Important e ca tu sa fii mereu de partea fericita a rotii. :)

ina bixade spunea...

same to you, mr.stoica:)

Anonim spunea...

Ma bucur din tot sufletul ca ai ajuns la "etapa roz". Iti doersc tot asa sa o tii!!! Eu, sincer nu am idee in ce etapa sunt!!!! Te pup, Gia!

ina bixade spunea...

verisoara, m-ai facut sa rid ca esti asa in ceatza, de nu stii in ce etapa te afli:)

Anonim spunea...

buna seara, cine ma poate ajuta si pe mine sa ajung in America? voi fi vesnic recunoscator.

Anonim spunea...

Etapele vietii sunt multe, complicate uneori si colorate in multe culori(unele mai tipatoare,altele mai sterse). Mare dreptate ai cand spui ca mai devreme sau mai tarziu toate prostiile facute altora se intorc impotriva noastra.Important e sa avem puterea si vointa de a recunoaste ca ma gresit si mai mult de a invata din.... Sunt intr-o etapa buna a vietii mele ,multumita cu ce am pana in momentul de fata( doi copii adorabili si un "EL" care ma face sa ma indragostesc pe zi ce trece mai mult, un "EL" pe care l-am urmat si ales impotriva vointei multora, si nu-mi pare rau).Iti doresc sa cunosti dragostea in toata suprematia ei si sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de "cerbul" ales de tine.
"Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent." – Buddha
Te pup, Lili.

ina bixade spunea...

hey Lili, ma bucur ca esti intr-o etapa frumoasa. Si bine zice Buddha:)

Anonim spunea...

Hey!
Sunt pe cale sa incep o noua etapa din viata mea, o etapa diferita, sper sa sietapa in care pot sa zic ca am uitat de acel "el" de care ma leg de cativa ani :(
Chiar sper sa ma desprind de acest trecut, sper sa incep sa privesc altfel, si poate cine stie sa am posibilitatea unei noi etape, cu cineva care sa mearga in acelasi "pas cu mine".
Mult noroc in noua ta etapa si o primavara plina de iubire!

ina bixade spunea...

Anonim, multumesc ptr. urari si iti doresc, de asemenea, o primavara cu schimbari frumoase.

florentin spunea...

...si eu care credeam ca doar unele medicamente sunt hipnotice:),iar muzica poate fi un mijloc de relaxare! . Clar nu stiu nimic despre cultura si traditile poporului indian ,aflat pe locul doi după numărul locuitorilor !

ina bixade spunea...

Da Florentin, indienii si chinezii au umplut planeta. Rasa alba e pe cale de disparite, devenim minoritari. Cam nasol, dar nu cred ca se poate controla chestia asta.

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Draga Ina, nu ne-am mai auzit de mult. Te vad fericita si plina de viata, ma bucur ca te-ai echilibrat, ca ai gasit si acea parte care lipsea.

Cred ca perioada dinaintea momentului acesta frumos pe care il traiesti acum, a fost favorabila. A fost un timp al tau, petrecut cu tine, si te-a ajutat sa intelegi mai bine ce anume vrei. Astept cu drag mai multe povestiri despre dragoste! Te pup cu drag...

ina bixade spunea...

Te pup si eu draga mea Gabriela si vorbim!!

Strumful spunea...

Pui o intrebare existentiala, in e perioada ma aflu:)), of, in aia naspa, in aia in care nu am timp nici de gandurile mele, in care nu am timp nici sa-mi tai unghile, in care vreau sa stau 3 ore linistita sa nu ma intrebe nimeni de nimic....

ina bixade spunea...

Nasol de tine, Sofia:)

Liana C spunea...

Etapele sunt pentru a invata lectiile de viata. Esti o draguta, Ina !

ina bixade spunea...

Da, Liana, asa ma gindeam si eu... Si tu esti o draguta:)

irina spunea...

Ina, m-am uitat acum pe pagina ta de facebook, nu pot sa cred ca-ti plac aceleasi carti si filme ca si mie :)) Eu nu le-am adaugat acolo, ca nu m-am preocupat de pagina aia de facebook, da' se potrivesc cam toate cu ce-mi place si mie :) Cred c-ar trebui sa fac si eu niste adaugiri pe acolo ;)
Arabella, Ana Karenina ;)
eu am pus doar "Gone with he wind", trebuie sa-ti placa si tie,hm? ;))

ina bixade spunea...

Da, Irina, cred ca am adaugat si -Gone with the wind-. Ar fi ciudat sa-mi fi scapat. Spor la tricotat-crosetat lucruri frumoase:)

Vrajitoarea Samantha spunea...

Oh well...eu sunt in perioada aia galbena- maro...culoarea kktului diareic :)))..respectiv ma izbesc de tot felul de specimene care au miros de gaz intestinal :))..Sper sa treaca repede..ca deja m-am incruntat si nu imi sta bine asa. azi in parc am vazut niste copaci superbi infloriti si m-am gandit la tine (stiu ca iti plac ciresii infloriti:))..asa ca am facut poze cu tel si maine le postez..cred ca imaginea lor reflecta tare bine randurile tale

ina bixade spunea...

samantha draga, nasoala etapa ta si da, iubesc ciresii in floare, Am uitat sa mai adaug o etapa prin care am trecut: etapa fara culoare si miros, etapa in care nu se intimpla NIMIC: nu simteam, nu iubeam, nu doream, nimeni nu alerga dupa nimeni. Cred ca murisem:)
hai te pup si fa ceva cu bagheta aia magica...:)