duminică, 26 iunie 2011

Trecatoare-i tineretea...

Nu mai sint atit de tinara! Dar ma simt ca o fata tinara. Nu atit de tinara. Imi dau seama de acest lucru mai ales cind am tendinta sa critic fetele adolescente care au fusta scurta, sint fardate si decoltate. Bombanesc in capu' meu de femeie nu asa tinara: dom'le, pe vremea mea nu se purta fusta asa scurta, generatia din ziua de azi a luat-o razna.

Cind eram eu mai tinara imi placea sa port decolteuri adinci, dar automat eram acoperita in jos, niciodata nu eram dezvelita si sus si jos. Eram mindra de cei doi sini ca doua pere si nu ratam nici o ocazie sa-i scot cu sfircu'n lume.

Acum, sa zicem ca sint aproape de virsta when everything starts going South, deci o iau mai usor cu decolteurile, dar imi place sa-mi scot la iveala picioarele care sint sprintene si tari si mai scot si fundul la orizont, desi mi se pare ca s-au asternut niste mici bulgari de grasime, in niste zone ale lui, care nu erau acolo si nici ca mai au de gind sa se topeasca.

Cu toate asta, niciodata nu am avut posteriorul mare. (poate va interesa, de aceea v-am si zis). Un alt semn cind tineretea ti-e pe duca, se stie, nu? Metabolismul incepe sa schiopateze. (ciuda mare am pe el de la o vreme).

In orice caz, sint inca tinara! Da, dar nu e usor sa nu mai fiu cea mai tinara. Ma aflu in procesul de acceptare, care spre mirarea mea, nu il gasesc usor. Spun spre mirarea mea, pentru ca ma bateam cu pumnul in piept ca eu voi sti sa imbatrinesc si sa astept cu gratie ridurile si parul argintiu si deci sa nu fiu egoista si sa las locul tinar urmatoarelor fandosite si fete mari.

Este clar ca nu stiam ce vorbeam. Dar stiu ca se poate ca la aproape 60 de ani sa ai un trup de femeie de 30 de ani. Dovada este mama unei dragi prietene cu care am fost la plaja nu demult. O femeie la 57 de ani care are un corp de femeie la 30 de ani. Asa voi fi si EU! Peste 30 de ani sa intrati pe blogul asta si veti vedea poze cu mine, femeia la 60 de ani. V-am speriat, nu-i asa? Si eu m-am speriat pentru ca, drept sa zic, sper ca peste 30 de ani sa fiu ocupata cu treburi serioase ale batrinetilor si nu cu postari pe blog.

Ce este grozav cind ajungi la o virsta a maturitatii? Sa privesti in urma zimbind in semn de: -mi-am trait tineretile conform dorintei... Ce urmeaza? Urmeaza asa: va fi din ce in ce mai bine!

Voi, cele din generatia mea sau mai inaintata, cum va impacati cu primele semne ale capitolului din viata: nu mai sint atit de tinara? Reactii puternice, cumva? (intrebarea e valabila si pentru barbati, daca citesc rindurile astea. Stiu ca si ei au batai de cap atunci cind nu mai sint asa de tineri).

PS: Acum va sarut, va imbratisez si va invit la citeva fotografii facute pe Governors Island, la un picnic inspirat din era anilor '20. (nu am fost pregatita cu o costumatie specifica, dar la anul, ma voi conforma). Cu drag, Ina

20 de comentarii:

Zâna de la colț spunea...

Ah, ce rochițe frumoase poartă doamnele din fotografiile tale! Wish I was there... Cât despre tinerețe, ai vârsta pe care o simți, indiferent de ceea ce spune cartea de identitate. Există femei cu gena tinereții fără bătrânețe ca mama prietenei tale, dar la fel de bine există grija față de sine: o alimentație sănătoasă, o viață activă, o coafură potrivită, puțin rimel pe gene, o pereche de pantofi cu toc și poți să fii sigur că ceea ce vezi tu în oglindă văd și ceilalți și apreciază :-)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Frumoasa analiza ta despre tinerete, frumusetete si impacare cu sentimentul trecerii timpului. Cel mai placut sentiment este atunci cand te impaci cu timpul si cand nu incerci sa fii mereu tanara frizand ridicolul, ci simtind tineretea si traind fiecare etapa a vietii asa cum ii e randul. Cu siguranta vei fi o batranica simpatica, dar mai e asa mult pana atunci! :)

Ionouka spunea...

Heheee, metabolismul meu mi-a dat niste palme serioase acum niste ani, cind m-am ingrasat fo 9 kile in citeva saptamini, de nici nu stiam ce m-a lovit! Dar i-am aratat eu lui, l-am incalecat bine si-acum sint din nou in control!
Altfel, pe riduri le ignor, puternica inca sint, fire albe nush daca am si nici nu+mi pasa.
I feel good, 31 isnt bad at all!

florentin spunea...

scuze ca ma bag si eu:)

Unele vieti se aseamana cu acele flori care infloresc si raspandesc parfumul lor spre inserare.
Batranetea incepe atunci cand crezi ca poti face toate lucrurile ca si in tinerete, dar le lasi intotdeauna pe maine ...Cand imbatranesti intri in Epoca Metalelor: dintii de aur, parul de argint si in picioare ai plumb.Ceea ce cred... ca nu este cazul :)

Anonim spunea...

Draga Inuca,eu ma las vivre,cum zic francezii..Timpul trece oricum,principalul e sa treaca bine...Te pup,super poze!!!!!Iti sade bine cu chapeau!!E.

irina spunea...

Uite ca eu n-am luat asa usor primele fire de par alb si nici nu pot sa spun ca ma impac inca cu ideea ca nu mai arat cum aratam odata ,mai ales dupa 3 copii. Tot imi promit ca ma apuc iar de Pilates,cum faceam dupa primii 2.Acuma nu mai am timp,si cand am putin timp,prefer sa pictez margele :) Da'mi tot promit ca o sa ma apuc iar si stiu ca o sa reusesc,numai ca deocamdata n-am facut-o. Altfel, cu varsta vine intelepciunea, atata pot spune ;)
Poate tu inca mai ai ocazia sa te simti tanara uneori,sa te distrezi,sa flirtezi, eu desigur nu prea mai pot flirta de acum incolo :), da' am alte bucurii ;), fiecare varsta ofera ceva la urma urmei.Si dupa cum ai stare, eu uneori ma simt obosita si mama,alteori tot mama sunt,da' ma simt mai bine in pielea mea. Ce am concluzionat e ca sufletul ramane la fel de tanar,doar corpul sufera schimbari.Auzeam asta inainte,da' nu credeam,sau nu intelegeam.

Anonim spunea...

Batranetea e inevitabila,tre' s-o acceptam,ca atare.Eu inca-s mandra de felul cum m-am maturizat(sa nu spun imbatranit).Nu ma dau pe doua de douazeci :)).Important e sa ai sufletul linistit si impacat.Sufletul bun reflecta frumusete si multa stralucire.

ina bixade spunea...

Bine, Marie, zic si eu ca tine ca suna bine si mi se potriveste. Si da, ti-at fi placut mult la picnicul anilor '20.

Gabriela: de acord cu punctul tau de vedere. Si pe mine ma intristeaza femeile care au 50 de ani si incearca sa arate de 20, cazind in ridicol, fara sa realizeze.

Da, d-na M, acum citiva ani metabolismul functiona bine, aveai vreo 20 si ceva de ani,cred si eu ca l-ai incalecat si l-ai terminat, dar sa te vedem peste citiva ani, cum mai povestesti despre efectul incalecatului metabolismului:)

florentin, dar se poate? Cum sa nu te bagi, mai ales ca am invitat si sexul -tare-:) la opinii.
ha ha ha epoca metalelor, nu am mai auzit asa ceva referitor la virsta si thank God ca nu, inca nu e cazul:)

Da, eugenia, bine faci. Duca-se:)

Irina: eu am doar doua chestii pe care le-am pastrat de cind aveam 20 de ani: o pereche de pantaloni si o rochita. Imi vin amindoua, inca le pot purta fara probleme cu diferenta ca sint mai mulate si un pic mai fixe:):) tocmai ce ziceam de metabolismul incapatinat...dar hei, ce mai conteaza? inca pot purta hainele de la 20 de ani? Pot:)

anonim, care cred ca esti matusa, ca dupa -modestie- esti usor de demontat ha ha ha, imi place atitudinea ta si mereu am zis ca arati mai tinara decit esti in buletin. (ca si mine:)

Anonim spunea...

Mdaa...eu cred ca in primul rand trebuie sa-ti iubesti corpul indiferent de cum arati! Iubindu-l si ceilalti care te privesc te vor iubi:) Nu eu am cugetat asta ci marele intelept Neale Donald Walsch..pe care mi-ai promis ca ai sa-l itesti:))..In alta ordine de idei ..tu...chiar nu ai de ce sa-ti faci probleme...sincer..esti o femeie frumoasa si asa vei imbatrani,daca stii sau inveti sa gandesti pozitiv..:)..<3 Te pupa C. (frumoase fotografii..)

Anonim spunea...

pai da... ca totul porneste mai intai de la trup... dar pana la urma, tot sufietul este primordial in viata...
mai devreme sau mai tarziu... trupul plateste negrul tribut, trecerii timpului... in vreme ce sufletul, se poate inobila aducand zambetul din interior spre exterior...
valaorea ramane in pastrarea balantei, in echilibru cat mai stabil... intre tot ce inseamna viata si timp frumos petrecut pe insula guvernatorului... si nu numai...
eu... intre timp... ieri... am dat o fuguta mica la ocean...

Anonymous spunea...

Trecatoare-i tineretea,
La usa e batranetea,
Ea asteapta rabdatoare
Absoulut pe fiecare.

Batranetea este utlimul capitol al vietii...ea nu va lipsi de la nicio intalnire cu niciunul dintre noi...este o doamna parolista careia nu-i poti trage "chinta" la intalnire...te duci la ea vrand nevrand...cum ajungi pana acolo, asta depinde de fiecare cum reuseste sa navigheze prin traficul busy al vietii...

ina bixade spunea...

Bine, d-na Claudia cea optimista, asa sa fie:)

ovidiu: si eu cred ca fericirea interioara se arata pe chip.

vioryny: trecatoare-i tineretea si grabita-i batrinetea:) Nu scapa niciunul, clar!

Anonim spunea...

Frumoasa perioada din viata e aceasta tinerete, dar nici batraneteea nu cred ca e urata,doar ca trebuie sa stii cum sa treci peste acest proces ireversibil si inevitabil din viata noastra.Sa imbatranesti elegant este posibil,totul depinde de atitudinea de sine si fata de viata.Eu cred ca noi ne imbatranim singuri,fara a ne lasa libertatea sa trecem dela o perioada la alta a existentei noastre in ritmul nostru.Ne jenam sa ne indragostim dupa 40 de ani,ne e teama sa parem inadecvati,infantili,neadaptati sau, pur si simplu,iesiti din tiparul social al varstelor.CAt despre generatia nostra Ina, as putea spune ca suntem in top, e o generatie in care frumusetea naturala a fost si este pe primul loc, pe cand acum( o fata la 20 ani e total refacuta, sani, buze si alte alea)nu am nimic impotriva,dar de cand chirurgia estetica primeaza in fata frumusetii naturale?
Chiar cu cateva fire albe,2 nasteri naturale si niste riduri pe ici pe colo,nu ma dau pe una de 20. Te pup cu drag,Lili.

ina bixade spunea...

Lili, bravo, aproape m-ai convins sa astept batrinetile cu bucurie:)

Strumful spunea...

Esti superba in poze, nu stiu ce zici de batranete tu dar eu nici nu ma mai simt femeie:)), uneori, sincer.
BAtranetea mea de la 31 de ani cuprinde asa: fire de par albe, riduri, fund ok, abdomen plin de colacei de grasime, lipsa vointei cand e vorba de regim alimnetar si altele.

ina bixade spunea...

Doamne, Sofia, in floarea virstei si sa-ti faci asa o caracterizare.
Daca la 31 de ani ne comportam asa, ce ne facem la 51? of of of te-am pupat

fury spunea...

Uite de aia te citeste lumea pe tine....ca scrii exact ce gandesti... Altii sunt foarte atenti,fac chiar eforturi sa scrie ce ar vrea altii sa citeasca... sa aiba succes si multi cititori... Fain gandesti...!!!

ina bixade spunea...

hmm, fury, ma abtin totusi sa scriu chiar tot ce gindesc, ca sa nu speriem lumea ha ha ha si sa pastram un pic de privacy, sa nu ne "dezbracam" de tot in public, sa lasam un pic de mister:)

Strumful spunea...

Ina, am fost sincera, o sa remediez toate cele, sper:D

ina bixade spunea...

Bine, d-na, ia masuri, remediaza. Bine, totusi, ca fundul ti-e ok:)