vineri, 15 iulie 2011

Dialog intre un artist si muza lui infatuata

Artistul: esti cea mai mare dragoste din viata mea si nu cred ca este posibil de ceva mai mult.
Muza infatuata: ce cuvinte mari, maestre, faptele sa le vad! Stii, personalitatea mea este croita cam gresit, se satura usor de stari si oameni, ca atare, tu, ca artist, ai un rol vital, acela de a ma amuza si distra, ca doar de aceea esti artist.

Artistul: de acord!
Muza infatuata: dragul meu artist, explica-mi, crezi ca sint oameni care NU pot iubi? Care, sa spunem, se iubesc prea mult pe ei?
Artistul: hmm, nu stiu, nu prea inteleg si totusi...ce-ti trece prin cap?
Muza infatuata: nu te iubesc inca, nu m-ai stirnit, deocamdata sint doar infatuata cu tine, dar sint nerabdatoare sa te revad de fiecare data. Aproape tresar!

Artistul: ma iubesti, dar inca nu-ti dai seama! Sau...o sa ma iubesti.
Muza infatuata(in gindul ei doar): stiu, asa au mai zis si altii.
Artistul: esti prima femeie care imi spune asa ceva, anume, ca nu ma iubeste.
Muza infatuata: prea multa dragoste mi se urca la cap, crezi ca poti sa-mi oferi din cind in cind mici drame, tragedii, jocuri? Crezi ca-mi poti face jocul?
Artistul: aaa, deci asa. Drame! Bine, o sa ti-l joc!

Muza infatuata: un lucru bizar mi s-a intimplat cu un fost iubit: nu numai ca incepusem sa simt ca nu aveam nici o conectie, dar imi devenise antipatic, ma irita si calca pe nervi si doar numele lui ma facea sa mor de plictiseala. A fost prima oara cind mi s-a intimplat asa ceva si ultima, pentru ca acum te am pe tine. Vezi? aveam dragostea linga mine si eu o cautam la Cucuietii de Jos. Destul de caracteristic mie, daca analizam un pic istoria mea.

Artistul: da, dar acum ai crescut si ai invatat!

Muza infatuata: asa spun si eu. Iata, muza ta iti trimite 2 sarutari si asteapta sa i le-ntorci negresit.(ea spera sa nu astepte mult si bine). Deci?...

Artistul: chiar acum te sarut de 3 ori, draga mea iubita! Vino mai aproape.
Muza infatuata: ma iubesti prea mult, ma sufoci, ma poti iubi un pic mai putin? Stii, artistii sint cam nebuni si sariti de pe coordonatele normale, dar tu esti altfel.
Artistul: sint, poate, cel mai normal artist.
Muza infatuata: si totusi te culci cu muzele tale, ele se transforma in iubite.
Artistul: numai tu m-ai inspirat in felul asta...

Muza infatuata: intr-adevar, numai eu! Dar se pare ca pictorii sfirsesc prin a face dragoste cu muzele lor, cum altfel sa reproduca perfect trairile si simtirile in operele lor, nu?
Artistul: asa este.
Muza infatuata: cam toti marii artisti au avut iubite mult mai tinere decit ei, in Arta se poarta, dar e adevarat, muzele trebuie sa fie pline de tinerete, nu pot fi batrine. Eu mereu mi-am imaginat muzele ca fiind niste fiinte tinere, micute si delicate...

Artistul: tu ai fi un subiect bun pentru urmatoarea mea lucrare.
Muza infatuata: si pensula ta se incadreaza perfect pe pinza mea matasoasa. Cum bine imi sopteai, te simti ca-ntr-o matrice. Asadar, acolo este locul tau!
Artistul: nu ma mai satur!

Muza infatuata: ma gindeam deunazi, viata linga un artist o gasesc interesanta. Am impresia ca sint in continua vacanta. Voi, artistii, nu sinteti ca niste roboti rutinati, care merg la birou de la 8 la 4. Abordati, vedeti si percepeti viata intr-un mod diferit, optimist, colorat. Iubesc lumea voastra misterioasa, recunosc. Tocmai de aceea am nevoie de cineva care sa-mi alimenteze fanteziile si nebuniile din cap, sa le dea amploare si incurajare si sa diminueze greutatea unei realitati si a unei rutine ce se repeta la nesfirsit. Poate retii, cindva, am mai fost iubita unui pictor, deci e clar ca am ceva cu voi si voi cu mine.

Artistul: asa se pare.
Muza infatuata: vezi tu? eu nu detin cunostinte solide in materie de Arta, dar o iubesc, admir, apreciez si interpretez.
Artistul: suficient de bine si mi-e de ajuns! Acum ca-mi esti iubita, te anunt ca nu-mi plac femeile care stau la bucatarie. Sa nu te vad in locul ala. Gasesc respingatoare femeile care poarta sortz si miros a mincare.
Muza infatuata: artistul meu drag si preferat, am o veste frumoasa pentru tine: ti-ai gasit muza si iubita ideala!
Artistul: de cind te-am vazut intiia oara, am stiut ca interactiunea va fi fatala si ca destinul mi se va modifica!!!
Muza infatuata: si e abia inceputul...


SFIRSIT


***Ce credeti, cititorilor? Acest dialog este real, fictiv sau un produs al imaginatiei mele?

PS: am introdus citeva fotografii de la 4 iulie, cind am celebrat pe frumoasa America si de la Muzeul de Arta Moderna: MoMA. Nu sint iubitoare de arta moderna, uneori am impresia ca sfideaza bunul simt si isi bate joc de spectatori, dar totusi, daca ii acorzi o sansa, s-ar putea sa simti altfel, sa o indragesti chiar. ***Mai intii stati sa va sarut si pe urma puteti sa mergeti AICI

18 comentarii:

Anonim spunea...

Nu sunt si chiar nu vreau sa fiu, artist…
Nici sa cunosc a muzelor valare…
Cu care sa ma bucur, cand sunt trist…
Eu sunt doar mica intamplare,
Ce vrea sa se transforme-n ametist
Cu forte mari, de binecuvantare,
Ca sa cuprind lumina focului nestins,
In palpait firav, de lumanare…
Si dragostea, din infinitul necuprins
S-o dau in dar bogat, la fiecare…

Zâna de la colț spunea...

Părerea mea e că e un dialog real. Și că artistul are Mercedes. :-))))))))

Ana spunea...

Este împletirea imaginației cu ceea ce ai trăit pe propria piele :) este adevărul care nu-ți convine și pe care ai vrea să-l schimbi dar nu știi cum și de ce.

drstoica spunea...

Tu esti muza ori artistul? :)

Samsara spunea...

Imaginatie .... inspirata din cotidian...

Anonim spunea...

”Sînt frumoasă şi vreau cu străşnicie
De dragul meu Frumosul drag veşnic să vă fie.
Eu sunt Madona, Muza şi îngerul de pază.”(Charles Baudelaire).
Real sau nu , artistul e fascinat de frumusetea muzei.
Te pup, Lili.

Anonim spunea...

Draga mea artista-muza,eu vreau sa fiu iubita de un artist milionar,care, dupa cum canta Dianne Tell,m-ar plimba in toata lumea,mi-ar oferi flori zi de zi,mi-ar cumpara tone de bijuterii si,intr-un oras langa Milano,care se numeste Bergame,mi-ar construi o vila doar pentru ochii mei frumosi..Hahaha,tre'sa asculti cantecul musai!!Iar eu cred ca am luat nota maxima la superficialitate,pffffiuuu!!PS-astept tablourile nud,pup!E.

Anonim spunea...

Eu cred ca tu ai un talent scriitoricesc,nemaipomenit...si ca-ti place sa ne pui pe noi cei care-ti vizitam cu atata drag blogul ,la treaba...sa gandim si sa ne stoarcem creierii pe canicula asta...:P...Tu oricum ai fost si vei ramane o MUZA...:))..te pup C.

d spunea...

am io asa un feeling ca e cat se poate de real dialogul asta :)

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

real :D ma bucur ca esti muza iubita si infatuata si ca te prinzi in dialoguri de acest fel, ca ai cu cine, ca simti asa.

Anonim spunea...

Nu ma pronuntz,insa ceva imi spune ca e real.Nu ma mai mira nimic,imprevizibila ai fost,asa ai sa ramai.Sunt doar curioasa,astept povestea.Te pup,cudrag, M.

gia spunea...

Pare cam real :)))!!!!

d spunea...

Draga Ina...din prietenie iti reamintesc desi sunt stiu sigur ca stii deja:
"Orice atingere între muză şi scriitor(artist) este în general interzisă! Maximul admis este redus la câteva întâlniri romantice, ceva mângâieri inocente, eventual o noapte fierbinte şi apoi gata, nimic altceva! Este bine de ştiut că pasiunea fizică o ucide fără milă pe cea artistică!"
:D

ina bixade spunea...

Dan, tot din prietenie iti amintesc ca habar nu ai despre ce vorbesti. Adevaratilor artisti nu le este distrusa niciodata pasiunea pentru arta si muzele lor:)

Zuzu spunea...

Dialog real? Neahhhhh, nici pomeneala :))))
Te pup! :)

adinutz micutz pufos..ninge peste tine spunea...

dali si gala :) vorbind de everlasting artistic love.

Anonim spunea...

aaaaa
acum vad ca... am omis semnatura...
primul comentariu este al meu... desi apare ca... anonim...

Antoaneta spunea...

Spune-i muzei ca infatuat nu are aceeasi semnificatie in romana si engleza. Si eu as zice, erijandu-ma in muza, sa incerci sa scrii si in engleza, de pilda. http://dexonline.ro/definitie/infatuat

Delicios dialogul de altfel, tine-o tot asa.