vineri, 16 decembrie 2011

New York, 16 decembrie, ora 21.42

Ma desfasor si comport diferit cind sint la serviciu si cind sint inafara lui. Sint cumva inchegata in doua personalitati: cea de la serviciu este mai organizata, mai discreta, mai distanta. Cea din sfera personala este mai imprastiata, mai aiurita, mai curioasa,

Cu toate astea, nu-mi prea place sa aud secretele murdare ale nimanui sau evenimentele prea dramatice din viata cuiva. Ma sperie si indispun. De aceea nu citesc ziarele, nu ma uit la TV. Din pacate, nu am scapare de fiecare data, cum a fost zilele astea cind fara sa vreau ochii mi-au ramas proptiti pe o pagina de ziar care descria sfirsitul absurd si groaznic al unei femei zdrobita de un lift care si-a pierdut controlul, in timp ce alti doi oameni au fost martori la scena oribila. M-a durut capul toata ziua si m-au luat toate depresiile.

Eram deja intristata de citeva zile, in care o colega s-a gasit tocmai pe mine sa ma ia drept confidenta si sa-mi dezvaluie despre cum copil fiind,(la 8 ani) a fost molestata sexual de un unchi de-al ei. Zile in sir ma tragea intr-un colt sau venea aproape de mine sa-mi spuna despre traumele ei. Nu usor mi-a fost sa o incurajez sau sa-i spun cuvinte alese. As fi vrut sa nu stiu lucrul asta nefericit, intim si grotesc despre viata ei, nu sint puternica suficient sa aud astfel de drame, nu prea stiu cum sa raspund la auzul lor. Ma las afectata de ele, noaptea mi se strecoara pe furis in vis sa mi-l tulbure...

Simt uneori cum toate murdariile si nefericirile care se intimpla prin lume se pun pe umarul meu si ma ghebosesc de greutatea lor. Lumea prin ochii mei o vreau roz, albastra, calda, lina, usoara, o vreau muzica, poezie, primavara, dragoste...

PS: AICI am pus citeva fotografii noi. Chiar daca nu postez ceva nou pe blog, pe albumul foto flickr, o sa pun poze mai regulat decit scriu pe blog, asa ca, daca vi se face dor de mine click pe link-ul din stinga de sus-my photos-. Va sarut, va imbratisez! Cu drag, Ina

25 de comentarii:

roscata spunea...

Imi plac pozele, s'a dus jumatate de ora uitandu'ma la ele :), sarbatori cat mai linistite :*

ina bixade spunea...

Missy, thank you. Liniste, de asta am nevoie acum, sint cam bulversata:)

Irina spunea...

Te-am simtit ca ai nevoie de liniste. Toti avem,din când in când.Liniste sa nu mai auzim tot felul de lucruri neplacute,cum spui, sau liniste pur si simplu,cand le zici celor mici sa mai taca nitel,ca te-au innebunit de cap :))
Dar cum e perioada anului când vrei si ar trebui sa fie pace si liniste in suflete macar,dar nu numai,iti doresc sa te invaluie linistea ca intr-un glob unde sa stai sa-ti fie cald si bine si armonie. Sa stam toti in globurile noastre de Craciun ,agatate intr-un pom imens,luminat de lumina divina si de sufletele noastre in pace. N-ar fi o imagine frumoasa? ;)
sarbatori frumoase! te pup cu drag.

ina bixade spunea...

Irina, bine mai zici, asadar sa imi caut un glob sa ma bag in el si sa ma agat pe o ramura de brad:) te-am pupat

Liana spunea...

Asa cum vrei sa fie lumea ta, asa este, indiferent ca ea ar fi altfel ... Ai suflet, draga Ina. De aceea ... Frumoase poze, esti fotogenica. Te imbratisez.

Anonim spunea...

Ma regasesc in ceea ce scrii aici.Nu-mi plac stirile macabre,povestile cu sfarsit dezastruos. Ma deprima,imi inunda sufletul de amar si tristete.Nu mai pot sa vad asa ceva,inima mea e slabita,cred. Asadar,te inteleg !E greu si trist sa asculti despre nenorocirile oamenilor ! Dar hai sa vorbim in spiritul sarbatorilor de Craciun,mai bine..Ai fost cuminte?Vine mosu'? Iti doresc un Craciun fericit,liniste si lumina in suflet ! Te pup,cu drag,M.

d spunea...

Nu te mai gasesc pe FB ..sper ca toate sunt bune la tine si ca de obicei imi plac pozele !

ina bixade spunea...

Liana: te imbratisez si eu cu caldura si iti trimit o bucatica din lumea mea roz bombon:)

miha: da, fata, sint prea cuminte, nu auzi?:) barbosu' de mos craciun sa faca bine sa vina:)

Ah Dan, abia acum mi-ai sesizat absenta de pe fb unde toata lumea e atit de fericita?:)

Mi-am sters contul de vreo de 2 saptamini, ma obosise toata aglomeratia si galagia de acolo. Poate voi reveni intr-o zi, dar deocamdata nu simt nevoia. Te-am pupat si... momentan ma gasesti pe blog si flickr. Salut-o pe gagica-ta din partea mea!

Anonim spunea...

ne este viata... uneori... ruginita de tristetile noastre... alteori de cele ale altora... dar asta nu inseamna ca nu rezistam pe mai departe... ci dimpotriva... rugina ne va recomanda pentru calire... si... cineva de acolo de sus... ne va intari calitatile, prin metode doar de ele cunoscute... iar noi... vom pasi mai departe frumos... si sigur...
da... lumea este roza... albastra... si lina... si calda...
lumea poate fi o poezie... o muza... dar si un poet... un sculptor... dar si un model...
lumea... este cumva... reflectarea noastra in ea... depinzand de noi... ce ne dorim sa fim... sa ne fie ea...
tu... tu ramai newyorkeza cuprinsa de lume... frumos maiestrita-n imagini de poze... asortate cu tine insuti... cu lumea... dar mai ales cu... new york...
sa ai weekend minunat... asa iti doresc... ba chair si mai mult...

ina bixade spunea...

Merci, Ovi. Cu privire la comentariul de la tine, da, am vazut si eu partea cu ferestrele deschise de la Saks. Genial!

d spunea...

hm..am avut ceva probleme tehnice dupa cum ai vazut ..pacat ..te vedeam mai des cu FB asta ,,dar daca asta e dorinta ta ..ce putem face decat sa o respectam !:) te saluta si ea :)

Zuzu spunea...

Muuaaak! :)

Anonim spunea...

Toti ne dorim o lume roz,calda si lina,dar din pacate e din ce in ce mai murdara.
Nu-mi place sa fiu sufocata de gandurile altor oameni,ma sufoca uneori ale mele incat nu mai am putere sa le ascult pe ale celorlati( si nu o spun din egoism),poate lipsa de curaj.
Iti doresc sarbatori line si albastre, muzicale, cu cele mai frumoase acorduri si pline de parfumul dragostei.
Imi plac pozele, din zi in zi urci tot mai sus.Chapeau!
Te pup si te imbratisez cu drag,Lili.

ina bixade spunea...

lili, draga mea, sarbatori pariziene cit mai frumoase. M-ai amuzat cu comentariul tau referitor la partea cu sufocatul:) Eu voi lucra doar 4 zile urmatoarele 2 saptamini si deci voi avea program artistic:) Ti-am raspuns la email,zilele trecute. Te-am pupat

florentin spunea...

Traim intr-o agitatie continua, avem multe obligatii, multe griji si vesnic multe lucruri de rezolvat. Se intampla, tocmai din aceasta cauza, sa-ti ramana prea putin timp pentru lucrurile care conteaza si pentru cele cu adevarat importante.
Sa ai parte, macar acum in preajma sarbatorilor ,de acea lume roz!
Craciun fericit,Ina!

ina bixade spunea...

florentin, sarbatori frumoase, de asemenea!

Anonim spunea...

draga Inuca,viata e apasatoare uneori...Eu am adoptat o strategie un pic lasa,in fata evenimentelor urate ale celor de langa mine,ma ingrozesc dupa care ma bucur ca mie mi-e bine...Poate pentru ca am avut si eu doza mea de momente urate si pentru ca sunt constienta ca linistea e un dar fragil..Stiu ca nu e sarbatoarea ta preferata insa iti doresc un Craciun Alb,calm si senin..Te pup,E.

ina bixade spunea...

Missy, asadar sa ne bucuram cind noua ne e bine, ce sa ne mai pese de altii?:)

Anonim spunea...

mda,darling,oricum suntem singuri in fata unei dureri personale..Oricine te-ar tine de mana sau te-ar asculta,,nu iti poate ridica piatra de pe suflet,e nevoie doar de timp side capacitatea ta personala de a te reconstrui,parerea mea...Cand aud despre o femeie care a fost violata de unchiul ei,nu ma bucur,imi spun,,multumesc Doamne ca am avut o familie normala,fara un violator cu chip de unchi simpatic..."

ina bixade spunea...

anonim: pe mine ma depaseste faza cu molestarea in familie unde ar trebui sa te simti cel mai in siguranta, dar se pare ca oamenii bolnavi la cap se strecoasa si printre rude.

Modesta spunea...

Iti impartasesc gandurile. o fi si de la faptul ca s-au adunat cam multe in 12 luni. de aceea, punct si de la capat.trebuie sa ne luam forte pentru 2012 din liniste sau din zgomotul nostru personal :)
PS: Sarbatori linistite, fericite si numai stiri bune :) Madi

ina bixade spunea...

Hey Madi, multumesc si ai dreptate: punct si de la capat cu forte noi! Sa ne auzim cu bine la anul. Si poate apucam sa ne si vedem daca mai ajungi la NY. Happy holidays!

Liana spunea...

Sarbatori minunate, draga Ina !

Strumful spunea...

Craciun Fericit!

Raluca Mihai spunea...

Lumea noastra poate fi colorata doar daca stim sa ne-o pictam in asa maniera. Imi place de tine, esti nu stiu... :) te voi mai citi...