vineri, 9 martie 2012

Toata primavara este a mea!

Dragostea trebuie traita si celebrata in fiecare anotimp, dar mai cu seama primavara! De mai bine de un an incoace, la New York este numai primavara, asta fiind un motiv pentru care ma simt zburdalnica. A nu se-ntelege ca zburd din floare-n floare. Nu! Doar intr-o floare!
Eu insami as vrea sa fiu o floare de cimp, un susur de izvor, sau...o floare mov.

Dar sa coborim de pe lala land si sa pasim pe cotidianul new yorkez. Am avut onoarea si privilegiul sa merg la unul dintre cele mai importante evenimente culturale, care au loc anual in NYC. Este vorba despre "The Armory Show". Aici se aduna laolalta artisti contemporani talentati din numeroase tari, ale caror creatii te pot uimi, sau...nu.

Ma gindeam! Daca as fi artista, cu siguranta, mi-ar placea sa fiu pictorita sau sculptorita. Mi-as picta viata dupa bunul plac, in cele mai vibrante culori si-n cele mai intinse gradini si as sculpta-o in cele mai fine si exacte forme. Dar chiar si fara veleitatile artistice, sint stapina propriei vieti si, ca atare, o modelez si slefuiesc dupa cum simt. Si simt puternic!

Tu, cel care citesti rindurile astea, daca ai fi artist, ce ai vrea sa fii? compozitor sa-ti compui viata in cele mai inalte note, poet sa-ti faci viata un vers neintrerupt, sau cintaret sa-ti cinti viata si romantza dupa propriul ritm?

***Daca vreti sa vedeti citeva fotografii de la manifestarea artistica despre care va spuneam, intrati pe albumul meu foto, adica AICI

19 comentarii:

Ioana spunea...

Welcome back, balerino! U are pretty, te prinde indragosteala!

ina bixade spunea...

Draga planeta Jupiter, iti multumesc!

florentin spunea...

Sa spun si eu...nu spun ce as vrea sa fac :))

Cert , primavara este anotimpul în care ne putem testa ideile creative născute în aburul dens al hibernării .Frumuseţea ei se trage de la prospeţimea naturii.
Totul înverzeşte şi devine transparent, aerian, diafan.
Se reîmprospătează şi gîndurile: ne vin idei abrupte, năzdrăvane.
Ce mai: primăvara e ca o trezire.

ina bixade spunea...

Foarte frumos spus, Florentin!

Monica spunea...

La bună primăvara! Îmi place mult fotografia. Cât despre artă: am fost şi sunt instrumentistă.

ina bixade spunea...

O primavara infloritoare, draga instrumentista! te-am pupat, muahh

Ile spunea...

Ei bine, eu aș alege să fiu pictoriță, iar primăvara este anotimpul meu preferat! Cred că aș vrea să fie numai primăvară :))

Primăvară lunga și frumoasă îți doresc!

Anonim spunea...

Bine ca ai revenit! Eu chiar am crezut ca nu mai vrei sa scrii pe aici...

If I had a molecule of talent, I'd love to be a classic pianist.

PS: Mi-e dor de martisoare, singura traditie la care ma gindesc cu drag. A, si pufuletii, of course :)

Zâna de la colț spunea...

Vaaai, dar ce mult ai stat plecată! :-) Pe mine trece-mă la pictorițe, nu mă văd decât pe coclauri cu șevaletul în spinare. :-)))

Anonim spunea...

Buna Ina,pentru ca primavara nu inseamna numai ghiocei, verde crud, iepurasi si meri infloriti ci, ca si Renasterea, inseamna o revenire la viata, inseamna si revenirea ta pe blog:)
Mi-as fi dorit sa fiu pictorita,sa ma trezesc in fiecare dimineata sa pictez zambete pe panza alba a vietii sau o coregrafa, sa dau libertate celor mai frumoase amintiri de suflet, sa fac din dans o poezie.
Ma bucur ca toata primavara e a ta,te pup cu drag,Lili.

ina bixade spunea...

Frumoasele de voi, cele mai multe vreti sa fiti pictorite!

Ile: o primavara cu pasarele iti doresc:)
Maria iasomia, nici nu stiu despre ce plecare vorbesti, nu am intentionat asta vreodata:)

Lili: aceeasi muzica regasesc in vorbele tale:) v-am pupat!

Anonim spunea...

Buna.
Eu as alege sa fiu olarita, sa vad lutul cum prinde forma in mainile mele, as invarti toata ziulica la roata si-as face vaze pe care le-as umple cu maci si spice de grau. (Amalia)

Liana spunea...

Ma bucur ca ai revenit ! Mai lasa putina primavara si la altii :)

ina bixade spunea...

Amalia, ce frumooos! Imi place!

Of Liana, asteptam si un astfel de comentariu si aluzie, dar ce sa fac daca sint o mare egoista si vreau totul pentru mine...nu-mi mai ajunge, dom'le:) va pupez, muah

Silving spunea...

Gata cu plecarea,te-ai dai jos din tren dinainte de a te urca? :D
Eu te-am luat in serios,nici n-am mai dat pe aici sa vad casa goala si fara mobila :D.
Anyway- primavara e minunata, si artista amatoare cum sunt, am pictat-o deja in coliere, si am prins-o in fotografii.Nu las un moment sa-mi scape :)

Dli spunea...

Primavara este cel mai frumos anotimp, atunci pamantul invie !

Popescu Alexandru spunea...

primavara este si a mea:X cel mai frms anotimp:)

Bijuterii spunea...

New York... Oftez si scriu mai departe. Mi-ar placea sa fiu pictorita, dar din lipsa de talent ma limitez sa fac poze. Imi plac culorile si umbrele.

Anonim spunea...

Ino,draga...cand vii acasa o sa te ajut in privinta pictatului...macar cateva reguli de baza...ce zici?...Si mie imi place muuult sa pictez...e singura arta in care reuseste sa-ti dezvaluie exact sufletul..cel putin asa cred eu..!O primavara cu multe flori mov..in sufletul tau frumos! Te pupa C.