miercuri, 24 iunie 2015

Italy the Beautiful


Italia, ce placere sa-i pasesc pragul! Confirm ce am auzit la cineva: "Roma si Florenta sint ca un muzeu in aer liber." In orice cotlon sau ungher, ma intilneam cu un trup sculptat, o statuie mareata, un monument ridat, batut de batrinete. Cele mai frumoase catedrale si biserici acolo le-am gasit. Admit, am mincat fara oprire. Mincam de placere, nu de nevoie. Mincarea in tara aia are savoare. Totul e cremos, aromat, cu esenta, culoare. Le-as fi mincat italienilor toate rosiile. Le uitasem gustul autentic. Ieseam dintr-o cofetarie, grabita sa intru in urmatoarea.

Mi-au placut la nebunie micile fintini aflate la colturile strazilor inguste si cochete, cu iz de intimitate, unde poposeam sa-mi stapinesc setea, in timp ce ascultam clopotele cintind puternic, invitind parca la o reintoarcere, revenire in trecut. Cei mai bogati si mai veseli nori i-am vazut umblind deasupra Romei!
Viata mi s-a parut lenta, somnolenta, oamenii negrabiti. Poate nu intimplator, acolo am respirat aerul de dolce far niente... Ah, dulce si draga trindavie, ce bine ca existi si ce mult imi placi!

Nu prea ma duce capul sa descriu literar si cu metafore alese, ambianta italiana in care m-am incadrat si m-am plimbat voioasa zilele trecute. Poate si din cauza ca sint aiurita de la fusul orar si inspiratia este obosita. Prin urmare, ca sa fac povestea scurta, spun doar atit: pentru mine, experienta italieneasca a fost wow!
PS: am alcatuit un album foto care sper sa completeze, in mare, vorbele de mai sus. Pe curind

6 comentarii:

ursu liviu spunea...

Da ina, italia este o tara foarte frumoasa plina de istorie. Am vizitat-o si eu de mai multe ori, iar de mancare si dulciuri, ce sa mai spun. Am avut cateva discutii pe messenger cu ceva timp in urma, nu stiu daca mai ti minte, pentru ca iti scriu o gramada de personae, dar visul meu dintotdeauna a fost sa ajung in statele unite, iar visul mi s-a indeplinit acum. Am castigat la loteria vizelor 2015 si locuiesc in niles, langa Chicago. Imi doresc sa vizitez anul acesta New York, mi-am dorit dintotdeauna sa ajung acolo, iar povestirile tale m-au facut sa ma indragostesc si mai mult de el. Poate ma indrumi unde sa gasesc o cazare mai ieftina si poate ma ajuti cu un tur al orasului. Astept un raspuns din partea ta daca este posibil. Multumesc, Liviu Ursu.

ina bixade spunea...

Bonjour! Drept sa zic, nu-mi mai amintesc dialogul nostru si culmea, nici macar nu-mi scriu oameni straini, ca sa spun ca mi-e greu sa retin atitea nume, curios ca ai crezut asta,(ca interactionez cu oameni multi in mediul virtual, dimpotriva, sint stricta si selectiva, drept pentru care au fugit toti haha) deci nu stiu cum de am uitat de visul tau. Dar nu conteaza, felicitari si sper sa iti placa noua ta viata. Am fost in Chicago acum 2 ani si mi-a placut. Un pic mai galagios decit NY, dar cui ii pasa ca va asurzi? Cunosc un cuplu acolo, (din Bucuresti) foarte fericiti sint de alegerea lor.

Cu privire la hotelurile din NY, eu nu sint un bun ghid turistic, dar iti dau un link informativ care a ajutat si pe alti calatori. Sper sa-ti fie de folos, norocosule. Pe curind

ina bixade spunea...

http://sarbaincaruta.blogspot.com/2009/02/mic-ghid-de-calatorie-partea-i.html

ursu liviu spunea...

Multumesc pentru raspuns, poate ne vedem cand vin acolo.

ina bixade spunea...

Sa nu vii iarna, ca e frig si incomod pentru plimbare.

ursu liviu spunea...

Ok, daca reusesc sa ajung anul acesta, am sa vin la sfarsitul lui august sau inceput de septembrie.