luni, 6 iulie 2009

je suis ina trambulina:)


Buna ziua, dragii mei, cu ce ocazie pe blogul meu? aaa, ati venit sa mai fabulam un pic! Bine faceti ca nu uitati de mine. Pai cum sa uitati? Sint eu fata de uitat? (amicul meu parizian, care ma urmareste din umbra, iara strimba din nas si-si zice: oh, ce plina de ea este fata asta si enervanta).... Dar sa lasam francezii in pace (habar nu au ei) si sa ne intoarcem la americanii si canadienii nostri.
Care va sa-zica viata mea de new-yorkina este una linistita si organizata. Asa ca stind si analizind mi-am zis sa ies un pic din cotidian si sa plec intr-un mic necunoscut, asa cum va povestisem pe scurt in postul anterior. M-am suit in avion si intr-o ora si 25 de minute am ajuns la Montreal. Franceza mea s-a saracit de-a binelea, AICI am scris despre acest aspect. It's a shame, insa sa dam rusinea deoparte si sa revenim la Montreal, asadar. Am avut un pic ginduri, cind mi s-a zis ca oamenii nu sint chiar primitori si prietenosi, mai ales daca nu li te adresezi in Franceza. Iar eu evit astfel de oameni: incruntati, ursuzi, nefericiti, care nu stiu sa se hilizeasca si sa nu ia viata prea in serios. Mereu am zis ca este foarte important sa fii inconjurat de oameni cu atitudine pozitiva, optimista, care vad viata in culori de primavara si care sint capabili sa se bucure de bucuria altora. Foarte amabili si ospitalieri s-au dovedit canadienii, tin sa va precizez. Totusi, Montreal nu m-a cucerit, nu m-a dat pe spate, nu m-a impresionat. Sau poate ca asteptarile mele au fost cam mari? Nu stiu exact ce voiam eu sa experimentez acolo, dar nu m-a satisfacut. Sau te pomenesti ca nu ma las impresionata cu una cu doua. S-ar putea, s-ar putea!!! E un oras mic, nu prea semnificativ, de locuit, nu de vizitat, imi dau eu cu parerea. Aveam impresia ca sint singura turista pe acolo, cam gol pe strazi. Mi s-a parut destul de anost, fara energie, vibratie, fara acel ceva care sa te faca sa vrei sa stai mai mult, sa te atraga. Daca nu o aveam pe Antoaneta , o draga prietena ce m-a gazduit si binedispus cu istorisirile din viata ei interesanta si cu personalitatea ei curioasa si vesnic insetata de inedit, cred ca imi petreceam toata sederea mea acolo, prin patiserii, unde am dat oricum buzna, din prima. M-as fi intors la NY rostogolindu-ma, de la atitea gogosi si "beigals". Mi-au placut totusi Festivalul de Jazz, portul vechi si niste cartiere mai boeme si cochete. Metroul mi s-a parut asemanator celui din Bucuresti. ....v-am zis ca, traumatizata fiind de ploile din ultima vreme din NY, am plecat la Montreal cu umbrela dupa mine? Insa mi-a prins bine, pentru ca nici acolo nu am scapat de ploaie, nu stiu, credeti ca pe mine ma urmareste sa ma faca cu capu'? Eu, pe cuvint, am impresia ca ploaia ma urmareste-hartuieste, i s-a pus pata pe mine, ma vrea, ma adora, ma vrea uda- stropita- flescaita pleosc- pleosc, fleosc-fleosc. Cine stie, poate ca urmatorul meu post se va numi simplu: PLOAIA. Dar duca-se odata!*** Si voi ce mai faceti, cum va mai desfasurati acum pe timp de "vara". Care vara? va puuup cu dor si dati-mi de veste ca sinteti bine si frumosi. Haideti la un pahar de vorba, sau de...comentarii.


PS: Si acum sa ne tragem un pic in poze AICI cu mentiunea ca nici de maimutarit in fotografii nu prea am avut chef pe teritoriu canadian.
LATER EDIT: Of, ce saptamina enervanta cu oameni enervanti, but when I put my mind to something, I take it all the way. Si tare nu-mi place sa iau decizii... sa-mi tineti pumnii ca ma pregatesc de un razboi... noroc ca am invatat sa dansez cu lupii... nici nu-i nevoie sa-mi ascut sabia, dintr-o miscare si smucitura, jap-jap am doborit lupul...hi hi hi Revin!






28 de comentarii:

Ionouka spunea...

Trambulina calatoare, cum imi faci tu mie pofta cu toate gogosile alea canadiene, fix acum cind eu tin post (deh, marea spovedanie dinainte de unta...). Da-ncolo de ploaie, pai ce, te face ea pe tine? Nu esti tu Ina-Pelerina? ;)

Zuzu spunea...

Ce dor mi-a fost de tineeeee!!!!
Frumoasa si plina de viata, ca-ntotdeauna, glumeata chiar daca Montreal nu te-a cucerit definitiv cu tolba plina de povesti!
So...Ina :-) Te pup

Unknown spunea...

Bine ai revenit, draga mea! amica mea din Canada, italianizata de vreo 23 de ani pe aici, m-a innebunit la cap cu meleagurile ei, iar tu le-ai "redus la 0" in cateva zile;)
mda... gusturi si gusturi,
Iti trimit o raza de soare african, ca m-am saturat de caldura.
Marcelina

Antoaneta spunea...

Ina bulina:) Vezi ca pe Adrian îl cheama Valdés, cu s. Cine vede pozele nu te crede ca nu te-a impresionat, pare foarte atractiv:P

http://www.aedesigns.com/adrianfvaldesm/index.htm

Ne vedem curând si pâna atunci pe aici.

d spunea...

bine ai revenit ..chiar ma gandeam pe unde mai umbli si ce mai faci !
...si la noi ploua poate prea mult decat ar trebui..zici ca e toamna nu vara !
Interesante pozele si sunt convins ca te-ai distrat chiar daca nu te-a dat pe spate ..:)

Anonim spunea...

Back to reality. Din poze pare un oras interesant. Cred ca orasele astea s-au vorbit intre ele, ca in ultima vreme mai peste tot ploua.

Elena spunea...

Hei, ai aparut! Mai intai am citit povestea, apoi am calatorit vizual si cu pozele!:) Soare as trimite de aici, dar si noi avem cu portia, brrr, multa ploaie si canicula. Unde sa ne mutam oare?

ina bixade spunea...

Ionouka: bine, sint si pelerina, it's fine with me!!! (spor la treaba, stim noi de ce).
Zuzulina: same here.astept your email.
marcela: sint multi care iubesc Montreal, dar asta nu inseamna ca trebuie sa-l iubesc si eu, e valabil ptr. orice loc din lume, la o adica.
Antoaneta: rectificat
D: sint alergica la cuvintul-ploaie-
ionela: orasele si vremea din ele au innebunit
elena: eu nu ma mut, ma lupt cu ploaia

to-morrow spunea...

Lasa, ca iti prinde bine o schimbare de peisaj! Din cate scrii tu, NY e destul de agitat, asa ca un oras mai linistit te face sa iti incarci bateriile. Zic eu.
Iar faptul ca ai avut ocazia sa stai la povesti cu Antoaneta, cred ca a fost un lucru minunat!

ina bixade spunea...

to-morrow: m-am invatat, se pare, cu nebuneala din NY si cind ajung si eu intr-un loc mai linistit, mi se pare anormal:)...daaa, Antoaneta este o sursa continua de informatie si cunoastere, ma simt mai desteapta dupa ce am avut-o gazda:)

Zuzu spunea...

valoarea unei virgule, cum am subestimat-o eu azi :D
ca citeam frazoiul meu si nu mai prindeam sensul :P
vine si mailul, se...coace :P

Flavius Ţerbea spunea...

Vino putin mai la sud (8 ore) de NYC ca sa vizitezi vara adevarata, cu calduri dintr-alea mari! :)

ovi spunea...

ei... inutza... abia acum, m-am prins de ce nu a mai plouat la NY...
dar sa stii ca... e mai bine pe ploaie... chiar ca e... sa ma crezi...

uh... montrealul asta... care nu satisface nici o ina... pacat de el... dar poate ca nu e vina lui... zi-mi... ai fost cu vaporul ala autobus... sa te plimbe si pe apa si pe uscat?? dar la gradina botanica, ai fost??? si nici de clatite nu ai zis nimicutza... vezi.. se pare ca ai omis ce era mai de pretz acolo...
glumesc... evident ca da...
mie mi se pare interesant orasul ala tocmai ca e mai linisitit...
fiecare insa... cu gusturile lui... si chiar cu gustul lui...
seara frumoasa...
ovi

ina bixade spunea...

hey Flavius, merci de sugestie, dar deocamdata simt ca nu mai am chef de plecat pe nicaieri, iau o pauza, am obosit:)
ovi: nu am auzit pe nimeni sa nu placa Montrealu', cine stie, oi fi prima. Am fost in destule locuri, dar am uitat de clatite, am mincat multa piine in schimb.

unu spunea...

welcome back ;) am auzit ca la NYC nu s-a mai oprit ploaia..pare sa fie un fenomen international :)
misto pozele ;) dar ai dreptate, auzisem lucruri mai bune despre Montreal ;)

Lola spunea...

Si totusi, din orasele canadiene vizitate de mine (Toronto si Quebec sunt celelalte doua), Montrealul e singurul unde m-am intors in vizita. Dar dupa ce am fost de 2 ori, nu mai simt nevoia.

Si totusi, cum ti s-a parut bagelul de Montreal?

ina bixade spunea...

unu: ai auzit bine.
Lola: si totusi nu am mincat bagelu' ala. M-am luat cu alte placinte si tarte si mi-a scapat, insa Antoaneta vine la NY peste 2 saptamini si imi aduce ea. Dupa vizita asta in Montreal, simt ca m-am cam plictisit de locuri de astea civilizate si as vrea sa ajung in locuri mai putin dezvoltate, mai salbatice, mai altfel...

Lucian spunea...

eu sunt bine si frumos ca intotdeauna, of course, deci nu-ti fa griji pentru mine, ca sunt pe aici pe undeva :)))

Anonim spunea...

Montrealul e rege in comparatie cu restul Canadei. Nu ti-a placut pt ca e linistit, mai cult, mai calm decat NY. Nu e harababura aia nebuna... nu peste tot. Ai nimerit si aiurea, in zilele cu ploaie, zilele nationale, cand toata lumea e in coma.
PS: am vazut ca mananci sushi cu furculita!!!!

Lola spunea...

@anonim - mai calm decat NY-ul, o fi. Dar mai cult? hai sa nu exageram. :D
Nu se intampla in Montreal intr-un an atatea evenimente culturale cate se intampla in NY intr-o saptamana.

Ina, aud chemarea Caraibelor :)) Mai salbatic de-atat, poate doar Africa sa mai fie. Cica au si pirati, am vazut niste filme :P

ina bixade spunea...

lucian: bine esti, dar frumos nu prea cred:)
anonim: lola a raspuns deja comentariului tau.Il impartasesc! Cit despre furculita si sushi, nu ti-a iesit ironia, esti liber(a) sa crezi si sa gindesti ce vrei!
Lola: ma bate gindul la un safari!

Anonim spunea...

Faine tare pozele!Si in Olanda ploua de cateva zile.Deci peste tot e la fel.Asa ca nu mai fii suparata!Te pup!Gia.

Anonim spunea...

îmi place cum ești îmbrăcata :)

Anonim spunea...

fiecare oras are farmecul lui; o caruta la Buhusi, un muzeu de arta in Londra, o cafenea la Paris ii dau orasului personalitate
eu am gasit Montrealul ca un oras foarte interesant, un amestec reusit de nou si vechi, de aspect si traditie europeana cu cea nord americana, de limba franceza cedand incet incet influentelor engleze

ina bixade spunea...

vintagedresser: daca te referi la salopeta aia, e tare practica si comfy...doar ca atunci cind mergi la buda, trebuie sa te dezbraci de tot:)
anonim: nu am zis ca nu mi-a placut montreal, doar ca nu m-a impresionat si cred ca si stiu de ce: am mai fost in locuri similare. Dar sint de acord cu parerea ta.

Anonim spunea...

metrou MOntreal asemanator bucuresti...haha ce gluma buna

http://metropotam.ro/La-zi/2006/08/art1064861072-Pe-scurt/metrou.jpg

ina bixade spunea...

anonim: eu nu m-am plimbat cu metroul din poza ta, nu l-am vazut, clar nu arata ca cel din bucuresti...nu as fi facut comparatia...ciudat!

Irina spunea...

Montrealul asta trebuie sa fie ca la mine.Uite de aia n-am eu cheful tau de viata, mediul face omul.