miercuri, 21 octombrie 2009

Bum! Bum! Bum!

Se stie ca sint o nefericita pe timp de iarna cu sarbatorile ei stralucitoare si zgomotoase. Trairile mele launtrice imi sint atit de grave, incit ma simt insingurata si izolata si indiferent cit de multa afectiune as primi din jur, nu-mi ajunge. Iarna, sint o nesatula, cum ar veni. Toamna, de asemenea. Simt nevoia acuta de socializare si imprietenire (era sa scriu imperechere) astfel ca imi vine sa fiu prietena tuturor si iubita multora hi hi hi (numai prostii vorbesc pe blogul asta). So, let me rephrase, sa se inteleaga ca a fost o gluma: deci am chef sa fiu prietena tuturor si iubita doar a unuia. Oare ce se mai intimpla prin lume? Eu nu citesc ziare, nu urmaresc stirile, sint o ignoranta fericita, cum ar zice gurile rele. Sa le fie de bine. In alta ordine de idei, am fost la teatru. Nu mai fusesem demult si era timpul. Soooo, am vazut Hamlet, iar Jude Law gave a brilliant performance. Nu este unul din preferatii mei, dar acum ca l-am vazut in carne si oase, trebuie sa admit ca nu este doar un barbat cu un sex-appeal grozav, ci si inzestrat cu abilitati artistice deosebite. (dar tare mic de statura mi s-a parut, ma asteptam la o prezenta masculina impunatoare, cind colo, un prichindel).Citisem criticile inainte sa merg sa-l vad si numai cuvinte de lauda ii erau adresate. Pe buna dreptate! Ma rog, eu, care nu am nici un talent si nici o veleitate artistica, admir pe oricine este capabil sa recite o poezie, sa deseneze o floare sau sa cinte la un instrument. Daca stii sa faci unul din aceste lucruri, in ochii mei esti deja artist. Si tot urmarind-ul cu privirea pe Jude Law asta,(timp de 3 ore) foarte implicat in pielea personajului, eu, Ina Beduina, uitasem de tragedia in sine si imaginatia mi-o luase hai-hui, tocmai ce ziceam ca nici macar nu este genul meu de barbat. Ce seara surprinzatoare am avut, asadar! Sa nu uit sa spun ca mi-am amintit de perioada studentiei mele la Bucuresti, cind am fost prima oara la Nottara si l-am vazut pe Horatiu Malaele. Tare incintata mai eram...si desigur, Dan Puric imi placea mult...".Goana dupa fluturi", va amintiti? Se mai joaca? Cum va mai culturalizati, dragii mei romani? In rest, m-am cam saturat sa aud ce ocupati si obositi mai sint unii. Ma plingeam unui prieten ca sint deprimata. Mi-a dat peste nas cu replica:" ai timp de asa ceva?". Asta-i buna acuma. De prostii sa nu ne facem timp? Spuneti voi!

PS: bagati-va nasul AICI

LATER EDIT: Se spune ca in New York omul alearga mereu ba dupa casa, ba dupa dragoste, ba dupa slujba. Eu sint in faza in care alerg dupa o noua locuinta. Desi sint o persoana f.comoda in special cind e vorba de chestiuni dintr-astea administrative, mi-am zis ca mai intii sa caut pe cont propriu si apoi sa apelez la o agentie. E deja o provocare si am obosit, dupa ce am dat vreo 4 telefoane, am vazut doar 2 apartamente, in zona in care vreau sa ma mut. Dar ce dezamagire pe capu' meu sa descopar 2 apartamente, unul mai neingrijit ca altul, ca sa nu mai zic ca intr-unul am gasit un iepure. Da! Ati citit bine. Persoana care tocmai s-a mutat din apartamentul ala, si-a lasat iepurele acolo, iar proprietarul superficial prezinta clientilor locuinta in acest hal: cu pereti vechi si cu un iepure in bucatarie. Initial am crezut ca am vedenii, insa cei care au trecut prin aceasta etapa de cautat locuinta, mi-au zis ca mai am multe de vazut.Cine stie, tura viitoare cind o sa vizionez urmatorul apartament, poate o sa dau de vreo oaie. Mereu am zis ca in New York nu ma plictisesc niciodata si ca viata in orasul asta este una din cele mai palpitante. Nu degeaba locuiesc aici, nu? Bine, hai tineti-mi pumnii sa gasesc, cit mai curind, o locuinta draguta si simpla, asa ca mine! hi hi hi

51 de comentarii:

d spunea...

nice..atata pot zice:))

Anonim spunea...

Arata bine tipul!Pacat ca e mic de statura!Dar na,nimeni nu e perfect :).Interesant de auzit ca unii nu au timp sa fie deprimati!Te pup,Gia.

Anonim spunea...

Mai sa fie....iata, sant prima!!!scumpa mea,incearca sa vezi partea plina a paharului,toate anotimpurile sint frumoase,daca stii sa traiesti din plin,iar tu stii...mai ales,ca pe timp din asta,i-ti vine sa te amperechezi!hi,hi,hi..lasa trairile, amintirile,TRAIESTE-TI clipa! Ma bucur ca ti-a placut la teatru si nu mai face omul ,,prichindel,,esentele tari se tin in sticle mici! De aceea ti-a placut atat de mult... stii,tu, putin si bun!Hai,te las si incearca sa fii fericita,stii ca nimeni,nu are dreptul sa pretinda totul,sa adune totul-in timp ce altii au atat de putin...te pupa CLAUDIA!!!

Anonim spunea...

Cum?jude Law e pitic?Pas grave,Jude,i love you oricum!!Stiu ca in general actorii britanici sunt talentati cand e vorba de teatru,au ei o gena(teatrala) in plus..Ultima picatura de cultura am avut-o mergand la muzeul asiatic din Nice,am vazut o expozitie despre Drumul matasei,extraordinar,am adorat..Bisous de France,Ina sexyna,cu drag,E.

Elena spunea...

Inaaaa, tu esti la polul opus:)) pentru ca eu ador iarna, stii cred, asa ca iti trimit prietenia mea si multa caldura, sa poti trece mai usor peste timpul asta friguros.
Si da, am zis WOW, super teatru!!!

gabidospi spunea...

Coucou little NY bird!
Nu te mai nelinisti, toti trecem prin "toamnele si iernile" noastre... unii mai dispusi ca altii, fara doar si poate, sa le destainuie si celorlalti, sa stie ca prietenii sunt aproape si ca pot sa plece urechea la problemele noastre, indiferent cat de insignifiante ar fi....(pentru ei).
Ca si eu, care pana mai ieri cantam ca greierul in prag de toamna, acest anotimp... dar apoi am inceput sa-l vad cu alti ochi... (trimitere la blogul meu)... Ce sa facem Inuta draga... toti cautam la un moment dat in viata "amourul" perfect.... o himera de altfel... dar continuam sa alergam spre acele imagini masluite de imaginatia noastra...
Si ne spunem, ca intr-o zi... o sa gasim ce am cautat toata viata.... dar ma gandesc eu acum... atunci cand o sa-l gasim oare nu o sa ne intrebam ce am facut cu toti acesti ani pierduti in cautarea lui???
Asa ca eu zic, hai sa lasam lucrurile sa treaca de la sine... daca le putem ajuta cumva, sa le ajutam, si sa ne bucuram de fiecare zi ce trece.... fie ea buna sau rea...
Capul sus fetita tatii, nu privi inapoi cu manie, si da-i bice... ca om gasi noi (tu Law-ul tau si eu Jolia mea)...

Te pup si hai sa ne intalnim intr-o zi cand o sa mai ai drum pe aici prin Franta!!!

tatiana spunea...

Imi place mult bluza ta..! De unde ai luat-o?

Zuzu spunea...

Vezi, ti-am zis eu ca Jude e... demn de a fi remarcat!
Cand vine vorba despre el, eu sunt...magnetizata...un fel de "ma inec in ochii lui..." cam asa :P
are o engleza geniala si e foarte, foaaaaaaaaarte sexy el cu totu' asa...

Da, sa revin...
Pai vine iarna si sa stii ca nici mie nu-mi place. Si oricum sunt eu intr-o galeata, dar acum cu frigul si noaptea mai lunga si mocirla de afara...ma ia cu ameteala...off

pupic

ina bixade spunea...

dan: m-ai trezit din somn azi noapte cu telefonul tau... atita pot zice:)
gia: fata, mie imi plac barbatii mici de statura, ai uitat? am tinut insa sa precizez asta despre el, deoarece credeam ca e inalt, insa e ecran toti arata fabulos...ca si ethan hawke, pe care l-am vazut f. de aproape, pe ecran pare inalt, dar in realitate, asta nu ca arata doar mic dar si ramolit asa:)
claudia: stiam ca esenele tari se tin in sticle mici( ca mine, ca tine hi hi hi hi)
eugenia: da, tot castingul a fost britanic.
elena: daaa, stiu ca tu deja il astepti pe mos niculae...
gabi: cita filosofie la tine:)
tatiana: imi place ca ne admiram reciproc. Ce sa facem si noi... bluza e de la French Connection.
zuzu: da, his british accent is sexy si per ansamblu e un tip dragut (na, nu gasesc cuvinte mai alese sa il descriu )

Anonim spunea...

Parca mi-e ciuda ca locuiesc intr-un oras atat de mic.N-avem cinema,mi-e dor sa vad un film pe ecran mare.De teatru...nici nu mai zic.Vara,cand merg pe litoral ma mai desfat si eu cu cate-un film(la gradina de vara),imi place ca pot sa fumez.Imi place tinuta ta,nu eram adepta neasortarii culorilor,da'acu mi-am schimbat parerea.De fapt nici nu stiu sa definesc ce culori ai pe tine.Lumineaza-ma te rog.Pup,Miha

ina bixade spunea...

mihaela: chiar ca e aiurea sa nu ai nici macar cinema in orasul in care stai, pacat ca l-au desfiintat. Inca functiona cind eram eu la liceu...ca ai adus vorba de culori, pantofii astia au o culoare mult mai frumoasa decit cum iese in poze, nu stiu de ce ies albastri, cind de fapt ei au o nuanta de mov electric...

one spunea...

ei, macar se mai intamla lucruri la New York:), spre deseobire de alte parti:).
cum ar fi Jude Law:). cred ca l-am vazut intr-o varianta de la "Alfie":)., altceva nu-mi spune.
Iarna spune multe, in schimb:)

iulia spunea...

In primul rand, foarte faini pantofii! Cum ma culturalizez eu? Teatru si lectura, de care, din pacate, nu prea mai am timp!

Iulian spunea...

Wow! La teatru pe Broadway si pe deasupra si piesa cu Jude Law...Asta chiar pare rupta din filmele americane.
Cat despre Malaele..sa stii ca e in forma buna. Puric insa a cam luat-o un pic pe aratura, se crede salvatorul patriei. Sau cel putin incearca.

ina bixade spunea...

one: lasa ca tu esti prea ocupat oricum, nu ai avea timp de activitati de astea:)
iulia: ca veni vorba de lectura, acum recitesc "un veac de singuratate".
iulian: nu stiu daca e ca in filme, in NY sint salile pline la Opera, Teatru, cinema...nu stiu daca ai vrut sa spui de dan puric ca s-a bagat in politica, insa nu am inteles niciodata de ce artistii, actorii, fac saltul asta spre un domeniu asa pervers si urit...they should stick with what they know the best: acting! hai va pup

Antoaneta spunea...

Daca vine iarna, du-te mai des la teatru.

Ieri a nins la Montréal, nu-ti pot spune ce mult ma "bucura", dar mai ales pe Adrian. Bine ca mi-am luat pisica, am mai multe motive sa stau pe lânga caloriferul de acasa. Desi ma duc la hiking duminica, si tocmai am fost sâmbata trecuta.

Antoaneta spunea...

Eu as vedea Wishful Drinking, spectacolul auto-biografic al lui Carrie Fisher, pentru local colour. Dar nu mai ajungem noi la NY pâna la anul, si nici atunci nu stim când. De fapt, daca Adrian pleaca în Cuba în decembrie, poate vin de sarbatori;)

Liana C spunea...

Draga Inuca, insemnarile noastre pe un blog personal, minutele pe care le acordam pentru a ne citi, fac parte din ceea ce pentru noi inseamna liantul pentru o prietenie virtuala, mai adevarata si, uneori, mai durabila decat o prietenie "face to face". Indiferent ce credem noi, dezvaluirea gandurilor intr-un spatiu virtual, face parte dintr-un plan al destinului.
Dar gata, hai ca o dau in filozofie, iar eu am trecut pe aici sa te citesc, sa stiu ca esti bine, pentru ca imi esti draga asa cum te dezvaluiesti, pentru ca mi-ar placea sa am puterea ta de a trai asa cum vrei tu si nu cum vor altii.
Culturalizarea in Galati? Greu de spus cand ai viata pe care o ai...
Iarna va trece, scrie aici, si noi te vom incalzi.

ina bixade spunea...

antoanetaaaa: stiam ca nu-ti place iarna...a nins deja la Montreal? oribil:) multi vin la NY de Craciun, este minunat, ce sa spun, totul in jur straluceste, numai eu ma vestejesc in sezonul asta:)

hei, liana: sper ca esti bine si tu si raluca. Multumesc ptr. gindurile tale frumoase. Stiam ca cei din Galati sint oameni deosebiti:) va puuup cu drag!

ovi spunea...

ina draga... iarna este numai afara... asa ca inlauntru tu esti fericita... asa imi place sa stiu...
de fapt... intotdeauna am sustinut conceptul ca fericirea depinde in primul rand de interior... si prea putin este infuentat de ce-i afara... asa ca... poti fi fericita oricand...
da... eu nu-s ocupat deloc... doar de aia am blog... si citesc bloguri... ca sa-mi ocup timpul si sa nu mai imi ramana pentru deprimari...
nu ai cerut sa iei iepurasul acasa?? ca si asa singur in bucatarie se plictisea... cred... proprietarul ii pusese cel putzin apa si morcovi??
succe la gasit apartament... frumos... frumos... frumos... asa ca tine...
ovi

ina bixade spunea...

ovi: ce bine ca in sfirsit aud pe cineva care zice ca nu e ocupat. Ala nu era iepuras, ci ditamai iepuroiu'. Dar nu se face asa ceva, ce-o fi in capul unora, nu stiu. Gasesc eu pina la urma ceva care sa-mi convina.

Anonim spunea...

Draga si scumpa mea prietena,nimic nu ma mai mira pe lumea asta!Ca a lasat un iepuras in casa,e o fapta buna.Decit afara...sa-i fie frig... Am vazut zilele trecute la stiri,la noi, bineinteles,o nenorocita,si-a lasat cu buna stiinta COPILUL,intr-un taxi!!!Tu te minunezi de uniepure....fiecare se debaraseaza,de ce nu-i trbuie in felul lui. Poate data viitoare,gasesti un animalut bun pt.provizii pe iarna si te-ai scos!Pe criza asta...hi,hi,hi!te pupa CLAUDIA!

Anonim spunea...

E greu sa-ti gasesti din prima incercare o casuta pe plac.Si noi am trecut prin etapa asta,cand eram in Spania.Insa acolo casele erau curate,primitoare,intretinute(si-am vazut cateva..)Ce-am aflat dupa,este faptul ca, chiriasul este obligat (cand paraseste locuinta)s-o predea exact cum o preia.Trebuie sa zugravesti peretii,sa cureti totul,asa incat cel care intra acolo,n-are nimic de facut.Si mi se pare corect cum se procedeaza.Iti urez succes si rabdare de fier.Pip,Miha

ina bixade spunea...

claudia: imi place hazul tau de necas:)
mihaela: normal ca si aici sint locuinte faine ,nou renovate, date spre inchiriere, am avut eu ghinion sa nimeresc din prima in ceva aiurea, insa asta nu inseamna ca o sa gasesc iepuri si dezordine in fiecare apart. ce o sa-l vad...astept un raspuns de la cineva acum, prin conectii totul e mai simplu!

Carmen spunea...

Nu i-ai luat autograf nu?...atunci nu meriti sa fiu invidioasa :).
...iepurele o fi vreun semn draga Ina :)..asa ca cerceteaza.
Spor la cautari...si lasa deprimarea...aia e pentru frunzele care cad toamna. :)

ina bixade spunea...

carmen: ptr. autograf trebuia sa il astepti la iesire, in spate, dar nu ma pasioneaza actorii si autografele lor, ma lasa rece, nu le am cu astea...daaa,acum nu mai am timp sa fiu deprimata, sint ocupata si eu:)

Amalia spunea...

Ce rau imi pare ca nu ne-am intalnit! Dar daca tu spui ca NY este atat de frumos de sarbatori... Doamne, nu-mi da idei. Iti tin pumnii sa gasesti un apartament pe sufletul tau :)

ina bixade spunea...

amalia: cred ca ne comentam reciproc, tocmai iti spuneam la noul tau post acelasi lucru: regretul de a nu ma afla la NY in timpul vizitei tale...vai dar ce bataie de cap am cu noua locuinta, ma enerveaza de nu mai pot umblatura, telefoanele, intilnirile, negocierile la care nu ma pricep deloc, insa o iau ca pe experienta interesanta:)

drstoica spunea...

Primesti cu colindul? Maine sau poimaine,dupa miezul noptii. E octombrie afara?! E, n-ar' nimic, ne grabim si noi un pic. De obicei, colindele il flancheaza pe Mos Craciun, iar omul asta incalzeste intodeauna atmosfera cu darurile lui. Mai ales daca Mos Craciun ti-ar fi Jude Law, te-ar lua pe genunchii lui si ti-ar recita din Hamlet... :)

ina bixade spunea...

hey,dr.stoica, ce imaginatie avem! nu-l vreau pe jude law ca mos craciun, eu vreau pe genunchii altcuiva...da' nu pot zice aici in public:) bine, te primesc cu colindul!

drstoica spunea...

Bine, ma, ii schimbam genunchii lui Jude Law cu ai cui vrei tu. Si ma fac eu Mos Craciun daca exista cerere. Vin simultan cu daruri si cu "Buna dimineata". "Draaga domnisoaara, iesi putin afaara..." Ai covrigi? Ca nici nu te-am intrebat. :)

ina bixade spunea...

dr. stoica: covrigii ii aduci tu, de pe Lipscani(acolo am mincat la o covrigarie anul trecut)...ce mos craciun esti daca nici covrigi nu ai in sac!

drstoica spunea...

Pai, stai asa. De cate ori ti-a adus tie Mos Craciun covrigi pana acum?? Eu vin cu sacul plin, dar indes altele in el, ascult cele mai ascunse dorinte si le indeplinesc. Daca vin tot eu si cu covrigi, tu ce mai dai? :)

ina bixade spunea...

mai catalin mai, da' ce demanding mos craciun esti, nu dai decit daca ti se da ceva la schimb, cred ca te concediez, vreau un mos craciun generos, care doar sa ofere, fara sa astepte ceva la schimb eeee!!!!

drstoica spunea...

Gata, m-am razgandit: dau neconditionat. Tot. Dau si haina de pe mine. Dar canti tu colindul? :)

ina bixade spunea...

bine, pro tv, pornesc cu colindul catre tine. DEAL! (finally, ca mult ne-a luat:)

simo36 spunea...

Ina,sunt noua,am dat de tine si ma bucur!As vrea sa te intreb ceva,poate intr-un e-mail..:)Esti de acord?
simosimo36@yahoo.com

Anonim spunea...

doriti un link exchange cu blogul meu, http//ibuhu.com?
Daca da lasa-ti un mesaj pe blog.

ina bixade spunea...

simo:ti-am trimis un email.
buhu: nu, nu dorim:)

incasha spunea...

ce rea esti :|
"Nu, nu dorim". Lasa figurile ... nu face decat sa te ajute sa cresti in zelist si sa-ti creasca vizitatorii astia putini pe care ii ai. O zi buna. Ma abtin de la alte comentarii.

incasha spunea...

Ah si apropo. Asta nu este un blog fotografic si nici nu esti hot :))

ina bixade spunea...

incasha: sint aici sa ma distrez, nu sa public comentarii rautacioase sau sa justific ce fel de blog este asta, stim cu totii ca nu e blog fotografic, dar cum ziceam, nu am chef sa ma justific!(desi aproape am facut-o). Si chiar insist politicos sa te abtii de la alte comentarii, nu sint binevenite si nici interesata de ele nu sint. Good Bye

ina bixade spunea...

ANUNT pentru cei care nu ma agreeaza: de azi inainte, refuz sa mai public comentariile care nu-mi plac si pe care le consider jignitoare.(vezi unul din comentariile postului precedent)! case closed!

drstoica spunea...

Ce naiba, ma, te pui la mintea tuturor incashelor?! :)
Daca sunt destui care ratacesc cu placere pe-aici, inseamna ca tre' sa fii satisfacuta, pe cuvant de colindator! Poate te trezesti cu mine la usa, sa te vad atunci pe unde scoti camasa! Sau covrigii. :)

ina bixade spunea...

drstoica: de regula ignor rautatile,(chiar nu stiu sa ma cobor la nivelul ala, I don't know the street language ha ha ha) insa azi m-am trezit cu fundu'n sus si mi-am zis ca ce naiba se leaga astia de mine, eu nu deranjez pe nimeni...in fine, nu stiu cit esti tu de surprinzator, insa in ceea ce ma priveste, m-am dus de citeva ori in RO fara sa anunt, doar am batut la usa! Reactia celor din spatele usii a ramas memorabila:)

drstoica spunea...

Treaba e ca tu ai stiut unde-i usa la care sa bati. Adica ii erai cumva familiara usii aleia. Dar la usa straina de cate ori ai batut prin surprindere? :)

Mikidos spunea...

cum ma Ina Balerina sa zici de jude law ca e un prichindel? hihihihihi! te pup tare de tot! Hai, muta-te la casa noua si fa poze sa ne bucuram cu tine!

Unknown spunea...

In caz ca dai peste o oaie avem aici un parlamentar european care musai iti va da o mana de ajutor... cunoscatorii stiu, iar pt tine dear, care bantui pe meleaguri straine (cu valori amintite - Horatiu M. si D. Puric) - afla ca-i vorba de Jiji Becali, personaj mioritic autentic, rupt din realitatea curenta pe care multi "ocupati/stresati" o suporta si intretin mai mult sau mai putin constient...
In rest... sa auzim numa' de bine!!!

Anonim spunea...

Un An Nou fericit 2010 plin de bucurii !
din GERMANIA
Ovidiu
resitanul@yahoo.de

Anonim spunea...

Drei INA ,

Spune-mi Ina care e traseul spre SUA?
Care e procedura de a ajunge sa lucrezi si sa locuiesti in SUA , NY ?
Astpet.
George
e-amil : george_bogdan2004@yahoo.com / 0749.944604

4.01.210

ina bixade spunea...

george: traseul este cu avionul:) metoda cea mai optima sa ajungi in US dupa parerea mea este sa aplici la Loteria Vizelor. Obtii green card automat, iar in 3 sau 5 ani, cetatenia! good luck!