vineri, 12 noiembrie 2010

Cum rămâne cu dragostea?

Am fost un copil mic si slabanog, care intelegea lucruri mari si grave, un copil responsabil care lua viata in serios. Uitindu-ma la pozele in care eram mica, un sentiment de dedublare ma cuprinde si, desi stiu ca sint eu, in ele vad un copil de care a trebuit sa am grija. Nu degeaba, la virsta maturitatii, am devenit copilaroasa si mai indiferenta la problemele lumii inconjuratoare, fara sa fiu dependenta de dragoste, dragostea fiind un lucru pe care nu l-am pretuit si inteles atunci cind mi-a iesit in cale. L-am refuzat, respins, ranit. Stiam ca pot trai si fara, pentru ca asa fusesem invatata.

Muzicienii vorbesc despre dragoste in note muzicale, poetii in versuri, pictorii in culori si uleiuri, sculptorii in lemn sau piatra, iar oamenii cu bloguri, pe bloguri. Imi dau seama ca eu niciodata nu am ridicat iubirea in slavi, nu am stiut sa o pun in cuvinte alese si pretioase. Foarte greu ma indragostesc de cineva, dar atunci cind se intimpla (foarte rar) sint capabila sa daruiesc acele stari, acele momente de fericire ( si nu ma refer la momentul orgasmic sau erotic), ca doar atita dureaza fericirea dupa care alergam cu totii, nu? Citeva momente. Restul de momente sint...viata, pur si simplu.

Ma refer la acea explozie de bucurie si vibratie pe care o simti atunci cind esti in preajma celui pe care il iubesti, la acea tulburare launtrica care te face sa te zvircolesti de dragul lui, la miinile puternice pe care le vrei uitate peste coapsele si soldurile tale, la acea unire si patrundere uda si ferma, la noptile care vrei sa fie cit mai lungi, la saruturile cit mai alunecoase si adinci, la teama ca miine nu vei mai avea abundenta asta de trairi - emotii clare (o teama ce te amorteste). Si, bineinteles, odata cu aceasta frumoasa dragoste apar si grijile aferente, ingrijorarea ca ceea ce traiesti, adica iubirea, este doar o biata amagire ce ne imbata ca sa ne putem misca si functiona in lumea asta gaunoasa.

Acum sa lasam lirismul si sa schimbam tonul, pentru ca am auzit ca prea multa dragoste, pe barbati, ii face ingrati. Daca li te dai toata, daca le faci prajitura preferata, daca mai ai si clasa, daca ii iubesti dupa bunul lor plac, la naiba!, barbatii, in prostia lor de barbati, nu inteleg, pentru ca, de cind e lumea si pamintul, se stie ca au o problema cu unul dintre cele 2 "capuri". Si nu ma refer la capul de pe umerii lor barbatosi. Dar de ce un barbat sa aiba coaie si sa insele si femeia nu? Care ar fi raspunsul drept?

Vedeti ce s-a intimplat? Am incercat sa scriu despre dorinta si dragoste si am ajuns sa vorbesc despre femeia cu coaie. Asta e problema mea, sint prea cerebrala si alerta, calculez prea mult, nu degeaba, pina ma indragostesc si iubesc trec luni, ani... Voi va dati dragostei cu usurinta, va aruncati in bratele ei asa cu una cu doua? Sau cereti mult timp? Si, daca tot am vorbit de dragoste, sa ne si sarutam acum la final, muahhh!

PS: O sa revin cu niste fotografii noi la acest post, intrucit, pentru mine urmeaza 3 zile libere si am chef sa zburd sub soarele asta de toamna primavaratica si sa click - click pe niste - hirtie digitala - (era sa scriu igienica ha ha)
Pe curind!
***Am revenit pe scurt. Iata ce soare este azi in New York City

30 de comentarii:

Anonim spunea...

draga Inuca,tare bine mai descrii tu sentimentul amoros,perfect chiar,orice femeie se va regasi in cuvintele tale!Insa te prefer si in rolul femeii cu coaie,poate pt ca mie imi cam lipsesc..Insa sunt in plin proces de grefare,de altfel iti recomand manualul meu:,,Why men love bitches",-Sherry Argov-fooooarte instructiv,zau!hai te pup!E.

Zâna de la colț spunea...

Eu nu aș putea trăi fără dragoste chiar dacă am devenit conștientă că nu durează decât 3 ani.

ina bixade spunea...

eugenia, nu am auzit de cartea asta, dar de simbolul titlului, da:)

mariuca: Ai innebunit? 3 ani? Inseamna ca nu a fost dragoste, regret sa te dezamagesc.Eu pot trai fara dragoste, adica nu mi-e imposibil, dar normal, sint umana si imi place dragostea, chiar daca cu greu ma las -prada- ei:)

Anonim spunea...

•Dragostea nu pune multe intrebari, deoarece, daca incepem sa gandim, incepe sa ne fie frica. E o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata prin cuvinte. De aceea nu intrebi, faci. – Paulo Coelho.

Si ca sa-l citez pe Sofocle "Eu m-am nascut ca sa iubesc"chiar daca dureaza 3 ani.Te pup,Lili

Zâna de la colț spunea...

:-) Draga mea, eu te voi dezamăgi și mai tare: s-a dovedit științific că dragostea durează 3 ani, restul se poate numi altfel: afecțiune, tandrețe, complicitate, rutină.

ina bixade spunea...

Lili, trebuie sa fie ceva cu cifra 3, ca prea multa lume o spune. Se pare ca eu sint pe dos, pentru ca la mine dupa 3 ani incepe dragostea si-n cazul asta ma bucur ca sint o inceata:) te pup si eu.

ina bixade spunea...

mariuca: Ce are stiinta cu dragostea? Stiu ca poate fi interpretat in fel si chip motorul asta numit iubire doar ca mie nu-mi place sa o combin cu stiinta, nu ma iau dupa savanti carora le place cifra 3:) Eu mai pun un 0 sa facem 30 si sa facem in ciuda stiintei:)
PS: fata, lasa-ma sa fiu optimista si visatoare, ca m-am saturat sa fiu alerta tot timpul:)te puuup

Anonim spunea...

Eu inca imi iubesc barbatul..dar am perioade..uneori imi vine sa-l omor.Dar il iubesc. Nu mai e febra aceea mistuitoare ca la inceputuri,dar il iubesc.Si sunt mandra de ce-am cladit.Si vorba cantecului..daca dragoste nu e, nimic nu e.. pup,M.

ina bixade spunea...

Frumos, Miha, nu-l omori ca pe urma nu mai ai ce iubi:)te pup

Anonim spunea...

Oare suntem vii fara iubire? Suntem la fel de vii ca o piatra, sau chiar mai putin, pentru ca si piatra aia iubeste locul pe care sta, soarele care o incalzeste, ploaia si sunt atati de multi oameni care refuza sa traiasca si sa accepte iubirea cand le bate la poarta sufletului! Daca te iubesti pe tine, se coloreaza griul acela in care traiesti si urmatorul pas vine de la sine pup C.

ina bixade spunea...

Claudia, ce metaforica esti, bravo!

Anonim spunea...

conalimImi place sa iubesc si sa fiu iubita, nu-mi imaginez cum ar fi fara acest sentiment! Te pup, Gia.

ovi spunea...

parca... simt ca iti place tomana la NY... sau ma insel cumva???
hai ca au fost niste zile absolut superbe...
cum de ai tu libere... te invidiez... asa... un pic.. fara rautate... ca eu sunt iarasi intr-o aglomeratie de zile mari... si... ma pregatesc si de doua saptmanai in romania... numar zile invers... incepand de la 13...

ina bixade spunea...

Ovi: Iar te duci in Romania? Parca abia ai revenit de acolo.
Am zile libere, pentru ca mi le-am pastrat, ma refer la zile de vacanta sau personal days pe care le mai combin cu weekend-ul ca sa-l fac de 3 zile.

Da, e adevarat, iubesc toamna asta primavaratica, ma plimb si ma bucur de aerul frumos. Bine, drum bun in Romania, sa te intorci sanatos.

Zâna de la colț spunea...

Ina, am recitit postarea ta și am senzația că nu e terminată... Nu-i așa că mai e ceva de spus?

ina bixade spunea...

Ei Marie, doar nu vrei sa ma apuc sa zic chiar tot pe blogul asta. Deja m-am cam intins si am devenit mai personala decit mi-am propus...te las pe tine sa le zici pe toate, te pricepi mai bine:)

Zâna de la colț spunea...

Daaaa, eu sunt ca la bâlci, cu toate la vedere, pe tarabă. :-) Dar nu mă deranjează.

ina bixade spunea...

Mariuca,am facut si eu bilci cindva, intre timp, am invatat ca oamenii nu fac decit sa judece si sa manince cacat si sa creada ca ma cunosc ei pe mine mai bine decit ma cunosc eu, asa ca i-am scos din viata mea si eu, la rindul meu, am devenit ceva mai discreta.

Cu cit mai putini oameni in preajma mea, cu atit mai bine. It is a learning process. Pe curind si... te tin sub microscop sa-ti vad fiecare miscare(fara sa intervin:) te pupesc!

Liana C spunea...

Si cu fericirea cum ramane oare, draga Ina ? Mi-a fost dor de tine !
Te salut si imbratisez !

ina bixade spunea...

Liana: cu fericirea ramine asa: ca-n pom:) Am mai intrat pe blog la tine, dar nu erai acasa:) Sper ca esti bine si tu si Raluca! Te pup cu drag!

drstoica spunea...

OBAMA, Organizatia Barbatilor Afectati Moral de Articol reactioneaza printr-un comunicat imediat: "Hai, mai, Ina, ce-ai tu cu mine, cu el, cu el... cu el...?" :))

ina bixade spunea...

dr stoica: eu nu am nimic cu ei, ei au cu mine:)

Gabriela {What Liberty Ate} spunea...

Ina draga, lasa-te putin purtata de val, nu mai tine de fraie asa de tare. Poti fii in postura sa-ti faci un release si in dragoste. E frumoasa tare analiza ta, dar as vrea sa vad si o analiza despre o dragoste implinita. Poate o sa avem si bucuria asta de la scrierile tale.

In rest, ce s-a intamplat cu blogul tau? De ce se vede asa? Sau numai eu il vad asa (tare rau descentralizat) :D? Te-am pupat :*

ina bixade spunea...

Gabriela, nu stiu cum vezi tu blogul, insa mie imi apare normal, in ordine, poate e de la setarile tale, nu ma pricep deloc la tehnologia asta. Sau poate azi e ceva in neregula cu blogpsot.com

O sa scriu poate si despre dragostea aia implinita, deocamdata imi place sa ma pling:) te pupesc cu drag

ina bixade spunea...

Gabriela, eu folosesc Chrome si se vede bine, se pare ca depinde ce browser folosesti. Cind deschid blogul in mozilla firefox sau IE nu se mai vede bine.

Citadela Sibiana spunea...

TE INVIT LA BLOGMEET!


Blogmetul de maine 26 noiembrie 2010 este special deoarece cu aceasta ocazie urmeaza sa stabilim amanuntele primelor proiecte ale organizatiei bloggerilor, doua la numar, unul ce se va desfasura saptamana viitoare iar celalalt in preajma Craciunului.
Prin urmare, gestul vostru de solidaritate se poate materializa astfel:
- pune o postare pe blogul tau -cu afisul blomeetului- prin care sa inviti la blogmeet bloggerii sibieni;
- lasa un comentariu, la cel putin 3 bloggeri, in care sa-i inviti la acest blogmeet special si indeamna-i sa promoveze aceasta intalnire a bloggerilor, la randul lor.

Bloggerul care mobilizeaza cei mai multi participanti la blogmeet va primi un cadou la fel de special din partea blogului Citadela Sibiana. Ne vedem la blogmeet!

Zuzele spunea...

Sa fii iubita, baby! :*

ina bixade spunea...

Zuzele, da, si voi la fel!!!

Anonim spunea...

ti s-a busit blogu muhaha

ina bixade spunea...

cepuscameainaamerica: Ti s-a busit capu'!!!muhaha