sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Azi ninge peste mine...

De ce oamenii singuratici sau insingurati sint considerati ciudati, eventual, nebuni? De cite ori am avut o altercatie, sau o cearta verbala cu cineva care ma cunostea de mult timp, dojana comuna care mi se facea, suna asa: esti o singuratica, o ciudata! Spre disperarea interlocutorului enervat, zimbeam! Imi placea reprosul lui. Nu am vazut niciodata nimic grav in a ma simti linistita in lumea mea in care putini oameni intra... pentru ca asa vreau eu, asa aleg. Deseori, cind sint caracterizata de cineva care m-a cunoscut efemer, intr-o anumita imprejurare, poti auzi: "Ina este o fata interesanta, dar... un pic ciudata!" Automat se ataseaza apelativul: -ciudata-. Zimbesc din nou! Chiar asa m-am nascut (si nu este vina mea), un pic ciudata si, din fericire, nu numai ca-mi accept conditia, dar o si imbratisez!

Eu, mai degraba, nu-i inteleg (fara sa-i judec) pe acei fluturi sociali, pe acei oameni care nu pot trai decit inconjurati in PERMANENTA de altii, nu inteleg oamenii care nu pot dormi singuri o noapte, pentru ca le e teama de intuneric si singuratate... Vai ce tragedie, ce boala grea! "Cu siguranta" se poate muri din asta (nu-mi amintesc sa fi auzit de cineva care a murit de insingurare-singuratate). Si uite asa am ajuns la concluzia ca, de fapt, specia umana este frumoasa si curioasa in varietatea si individualitatea ei. Daca am fi cu totii identici, am muri de anosteala si banalitate, nu-i asa?

25 de comentarii:

Anonim spunea...

O femeie desteapta mi-a zis "Do you know what the difference between solitude and loneliness is? One is a choice!" Mi-a placut...

ina bixade spunea...

Ionela: mi-a placut si mie, mai ales ca, in cazul asta, ma identific cu femeia desteapta de care zici:))

Oana spunea...

Hehe, si eu care credeam ca "salbaticia" mea nu-si gaseste oglindire. :D
Can I join the "freak club"? :P

Anonim spunea...

Inteleg felul tau de a fi pt ca sunt si eu o solitara,nu am nevoie de ceilalti pt a trai..Nu cred ca ne nastem,,ciudati",cred ca facem alegerea de a ramane un pic in afara normalitatii..Pup,E.

florentin spunea...

Faptul ca-ti duci singur crucea, la fel cum si melcul isi duce cochilia pe drum,nu inseamna ca nu poti fi fericit/a.Ca ai lasat patul facut de dimineata este un motiv de multumire tot atat de bun ca acela ca ai capatat o prima rotunjoara de Craciun.
Uneori sunt momente in care nu doresti prezenta nimanui. Este normal asta.

ina bixade spunea...

Oana: Of course,Missy! Welcome!:)

Eugenia: nu ai nevoie de altii,neaparat, dar, totusi, ai nevoie de catel si pisica, fiinte nelipsite din viata ta:)

florentin: pentru unii, solitudinea poate fi un mod de viata, in timp ce pentru altii(cei mai multi) inseamna o boala...de aceea multi se complac in prietenii de duzina, doar pentru ca nu suporta sa traiasca doar cu ei...fricosii! ha ha

Anonim spunea...

Asta se intampla cand iesim din tipar,asa sunt catalogati oamenii singuratici,CIUDATI .Adevarat ai grait !Si eu sunt ciudata,insa prea putin imi pasa de parerea celor din jur.Am incetat sa mai traiesc pentru altii,mi-am dat seama ca oricat te-ai stradui sa-i multumesti,tot s-ar gasi cineva care sa strambe din nas.Anyway,mie mi-ai fost draga tot timpul,asa nonconformista si ciudata cum spun altii,ai demonstrat ca se poate trai(si inca bine ) si de unul singur. Te pupa,'tusa .

Anonim spunea...

daaa,Inuca,animalele nu te dezamagesc niciodata,te iubesc neconditionat si sunt mereu langa tine fara sa te frece la cap cu cuvinte ,,atotstiutoare".E.

ovi spunea...

fiiecare avem particularitatile noastre... fara sa fim ciudati... in ciuda faptului ca unii, ne considera...
uneori ador sa fiu singur... alteori nu... dar... cui ii pasa de toanele mele??? nimanui... asa ca... ma adaptez la actualitate...
dar... sa lasam astea...
cum este stadiul operelor de arta care te intruchipeaza??/ sunt nerabdator sa le admir...
iti doresc saptamana frumoasa... si va fi... pentru ca nu va mai ninge...
uffff
noapte buna

Anonim spunea...

Trebuie sa ai curaj pentru a ramane singur, Dumnezeu este singur, sfintii au sfarsit singuri etc.
Nu sunt adepta "nu pot trai fara ceilalti", prefer coltul nostru(cu ai mei 3) de solitudine, ma multumeste , ma satura, ma face mai realista,decat intalnirile in "gasca", unde nu ma simt bine.
Societatea asta carcotasa considera ca a fi singur e anormal, dar singuratatea e chiar benefica uneori, pentru ca libertatea de miscare este mai mare.
Te pup,Lili

Liana spunea...

Asa-i, draga mea ...

alexmeebo spunea...

...indentica ramane doar IUBIREA...

Anonim spunea...

Mdaaa....io nu-s deacord cu voi...imi place sa aud si sa vad lumea ...fiecare cum simte...si da...Eugenia are dreptate ..de multe ori e bine sa ai un animalut fidel decat un om parsiv...Dar eu iubesc si oamenii si animalele la fel... Sigur ca pari ciudata...dar nu cred ca te afecteaza..nu?...ee atunci e ok...te pup C.

ina bixade spunea...

Miha: asa matusa, asa nepoata, una mai nebuna ca alta ha ha

eugenia: daca zici tu...eu nu ma pricep la animale.

ovidiu: sper ca saptamina viitoare sa terminam sculptura. Stay tuned.

Liana: frumos din partea ta ca ma aprobi:)

alex: fie cum zici tu:)

claudia: nu, nu ma afecteaza parerea nimanui. Mereu am facut ce am vrut fara sa aplec urechea la ce zice lumea. Ce treaba am eu cu ea:)

Pai da, normal ca tie iti plac oamenii, ca nu degeaba ai 1600 de prieteni pe fb, in timp ce eu, singuratica, am doar 400 ha ha

Lili: coltul tau de "solitudine in 3" este perfect. V-am pupat frumosilor

Anonim spunea...

:)))...nu stiam ca am 1600...acu' m-am uitat...da' da io nu-i filtrez ca tine:))...cine vrea,sa intree...hahaha...iubesc oamenii..pe unii f. mult pe altii doar ìi aprob..tu faci parte din alta categorie...din cea pe care ìi adoor...chiar daca nu crezi...te pupa C.

Irina spunea...

Hei, pai daca ne uitam la FB, eu is mai singuratica ca tine :)) Nu stiam ca esti considerat ciudat daca esti mai solitar de felul tau. Sotul meu e asa.Eu is nitel mai sociabila, da' numai cand am chef.Cand n-am ies de pe FB,haha.Poate unde vikingii is mai putin sociabili de fel, nu stiam ca asta e un defect? Fiecare e cum simte, si partea buna a maturizarii (sa nu zic a inaintarii in varsta) e ca nu-ti mai pasa de ce cred altii.
Am corectat si greseala in ultimul meu post, daca pierd noptile scriind,asta e.Da' nici ziua n-am cand sa-mi gasesc momentul liber.
hai ca vine zapada si la noi in weekend,cica. Da' sper sa nu stea mult.
te-am pupat, ma duc la somn ca sa nu mai spun alte prostii .

Anonim spunea...

Cred ca gresesti cand afirmi ca nimeni nu a murit de singuratate. Dimpotriva, au fost oameni care traind singuri, atunci cand li s-a facut rau, n-a avut cine sa sune pentru ei la ambulanta. Au fost gasiti in putrefactie dupa cateva zile numai la alerta vecinilor din cauza mirosului insuportabil de
cadavru. Daca cineva era cu omul acela, poate ca putea sa fie salvat.
Singuratatea nu este buna. Izolarea de lume se face mai ales datorita neincrederii in oameni - insa nu toti oamenii sunt la fel. Gresesc cumva?

ina bixade spunea...

anonim: tu ai extrapolat. Eu ma refeream ca nu poti muri din singuratate ca STARE spirituala, conditie sufleteasca, ca nu poti muri din cauza ca pur si simplu esti singur. Singuratatea nu poate cauza moartea, ca sa fiu mai explicativa.

Cu privire la oameni, personal nu imi place sa am multi in viata mea(ma obosesc si nu am rabdare). Cu cit mai putini, cu atit mai bine. In cazul meu NU se aplica vorba: the more the merrier!

stefan spunea...

Nu există artă mai frumoasă decât arta educaţiei. Pictorul şi sculptorul fac doar figuri fără viaţă, dar educatorul crează un chip viu; uitându-se la el, se bucură şi oamenii, se bucură şi Dumnezeu.

citat din Sfântul Ioan Gură de Aur

Anonim spunea...

Atunci sa comentam un pic despre singuratatea spirituala. Faptul ca avem putini prieteni, este absolut un lucru normal, nimic iesit din comun, nimic deosebit. Nu putem fi cu toti oamenii in aceleasi relatii de adevarata prietenie. Prietenii ii alegem noi, ii "selectam" conform aspiratiilor noastre. Asta nu inseamna ca ceilalti oameni sunt mai rai, pur si simplu nu suntem cu toti oamenii pe aceasi "lungime de unda" sufleteasca - doar exista o multitudine de caractere si conceptii.
Ceea ce mi se pare mie "deviant" este atunci cand asteptarile unui om sunt prea pretentioase (vis-a-vis de prieteni) desi omul respectiv nu este nici el perfectiunea intruchipata si poate ca si altii au alte asteptari de la el. Important este sa mentinem un echilibru in relatia cu oamenii si eu, totusi, sustin: izolarea de lume nu aduce nimic bun spiritual, uitam sa mai interactionam unii cu altii si riscam sa traim precum intr-o lume virtuala.
Scuze ca m-am intins prea mult cu parerile mele. Sunt bune, rele??

ina bixade spunea...

anonim: nu are importanta ce cred eu despre filosofia ta, atita timp cit tie iti face bine, iar mie nu imi afecteaza cu nimic existenta.

Fiecare are libertatea sa aleaga un mod de viata si nu trebuie sa dea socoteala nimanui pentru faptul ca alege sa fie social, cu un milion de oameni in preajma, sau cu 10.

Anonim spunea...

N-am avut de gand sa-ti modific cu nimic existenta. Blogul tau este si pentru a schimba impresii, nu-i asa? Altfel n-ai mai fi dat acces la comentarii si ai fi avut pe blog doar monoloage.

Daca ai fi avut rabdarea sa citesti ceea ce am scris, ai fi vazut ca asta spuneam si eu: fiecare alege cu cati oameni sa se imprieteneasca si n-am facut nicio aluzie la persoana ta pentru ca nici macar nu te cunosc.

ina bixade spunea...

Ok, anonim, asa este.

Claudiu Hulea spunea...

Eu te inteleg perfect. Si am apreciat intotdeauna sinceritatea ta indestructibila. ;)

ina bixade spunea...

Ooo, ia te uita cine comenteaza pe blogul meu... da, franchetea imi aduce uneori dusmani...tu ai fost unul dintre ei la un moment dat:)