sâmbătă, 12 mai 2012

Viata ca o calatorie!

In aproape 15 ani de America, am trecut cu bine de atacurile teroriste, am participat la un eveniment istoric, votind primul presedinte american de culoare, am supravietuit recesiunii, nu am uitat limba romana si...unde sa mai pun ca m-am indragostit de cel mai iscusit pictor si sculptor. Asadar, viitorul arata luminos si frumos sculptat!

Se pare ca viata fiecaruia dintre noi este o calatorie. Depinde de fiecare ce destinatie alege si incotro. Eu am ales o calatorie care, din fericire, mi s-a potrivit. Fara prea multe opriri si poticneli. Iar atunci cind cineva a incercat s-o dirijeze si sa-i puna bolovani in drum, am apasat pe acceleratie si am luat-o la goana fara sa ma uit in urma. Nu am stiut dintotdeauna ca, de fapt, sint stapina mea si pot decide cu luciditate ce anume vreau din calatoria asta numita viata.

Desigur, m-am oprit in citeva statii nepriincioase, pina sa poposesc si sa aflu de cea care mi se potriveste. Daca cineva ma intreaba ce am inteles pina acum din viata asta mare, ii raspund asa: ca este doar una singura si, ca atare, trebuie traita linistit si armonios si dupa bunul tau plac si nu al altora!

Daca cineva simte sa ma contrazica, o sa avem o lunga si tulburatoare conversatie. Pe curind!

16 comentarii:

Miha spunea...

Nu te contrazic. Te sustin! Mi-a placut.

Anonim spunea...

viata chiar este o calatorie... sau noi calatori prin ea...
interesant este ca... are sens unic...
asta este ca o provocare... sa facem viata frumoasa... sau calatoria noastra... tot una...
imi plac imaginile...
sa te bucuri de calatorie... alaturi de artistul tau... asa iti doresc... ba chiar si mai mult...

Anonim spunea...

Viata e o calatorie, iar noi calatori prin ea,cu biletul de calatorie primit la nastere, insotiti de prieteni ,care cateodata te parasesc,sau schimba trenul,dar care iti lasa bagajul plin cu amintiri,cu vise,cu trairi dezamagiri si neimpliniri,sperante si bucurii.... peisajul se schimba adesea ,uneori ne incanta,alteori ne obliga la suspine grele,dar de fiecare data gasim resurse suficiente sa mergem mai departe ,sa oprim in alte si alte halte pana la gara finala.

Sa va fie viata o pasionanta calatorie. Te pup,Lili.

americandream spunea...

Ah Ina, parca ma regasesc pe mine cand citesc postul tau! De cand sunt si eu aici, in America, parca totul a prins contur, parca aici imi pot indeplini orice vis, parca aici simt ca puterile mele sunt mult mai mari. Acum cred ca pot muta muntii.....

Anonim spunea...

Buna, Ina!
Sunt o fata cu un vis american, dar nu asa norocoasa ca cei care au ajuns sa-l si traiasca.
Uite asa te-am descoperit si te atunci te citesc ca o poveste frumoasa, ca un jurnal de calatorie... am fost cu tine la San Francisco, la Montreal, Hawaii,etc, dar mai ales la New York... iubesc NY-ul si-mi plac la nebunie pozele tale.
Voi continua sa te citesc...
Sunt din Bacau , la o aruncatura de bat de Comanesti, pe care l-am vizitat de cateva ori, dar de 14 ani stau in Bucuresti....Sper sa castig la loterie si sa ajung sa traiesc si eu ca o calatorie...

Manyka spunea...

Viata pentru mine este ca un fel de mijloc de transport, depinde uneori in care din el ne urcam:) destinatia e aceeasi pentru fiecare, dar calatoria difera de clasa la care ai luat bilet, de felul tau de a privi prin geamul mijlocului de transport, asta daca are geam:)fie ca e tren, avion, masina, vapor sau caruta, viata te face sa poposesti in anumite gari somputoase sau halte saracacioase, important este sa vizualizam si sa simtim ceea ce este bun pentru noi, iar daca pe parcursul calatoriei oamenii din jur iti influenteaza intr-un fel popasul care il alegi pe termen lung si limitat atunci inseamna ca TU ai ales si motivele sunt numai si numai la tine in bagaj. Sa traim frumos, Ina. Eu am ales ca si tine aceasta minunata tara si nu imi pare rau nici o clipa. Aici am aripi sa zbor, aici pot fi EU, omul care mi-a influentat alegerea facuta si bagajul plin de motive care ma face sa cred ca am ales popasul potrivit pentru mine. Te pup din Michigan.

ina bixade spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Liana spunea...

Ca intotdeauna, ai dreptate !

Anonim spunea...

Bunicul sotului meu i-a dat un singur sfat "Andrei, ai grija sa nu iei marfarul pe o linie moarta!" Imi place sa cred ca nu l-a luat. Eu tot astept sa ne luam zborul :)
Vali, aceeasi din BC, Bucuresti...in viitorul apropiat NY (scuze ca am uitat sa ma semnez data trecuta)...
Blogul tau imi da o stare de bine, ma ajuta sa ma relaxez si sa visez frumos, de aceea te imbratisez cu drag.

ina bixade spunea...

:) Vali, -dreams are necessary to life-, spunea Anais Nin, asa ca sa visam tot timpul.

Eu mereu m-am agatat de cite un vis, unul dintre ele a fost sa imi iau zborul spre NY, care sa fie locul unde sa traiesc, asa ca, anunta-ma cind decolezi:) have a safe flight!

Strumful spunea...

Inca te invidiez pentru artistul din dotare:D.

Anonim spunea...

sper sa mori, esti prea proasta. sa vedem, america mai poate pacali moartea. pacalicii cred ca au contract cu eternitatea. cand vad viermi din astia, mai ca mi se face dor de zyclon b. mars de aici, javra proasta si optimista

ina bixade spunea...

Anonim perturbat-disturbat, te salut asa: Hi, HITLER ha ha ha

Pisica Roz spunea...

Sunt curioasa ce porniri bolnave pot misca o persoana sa comenteze ca anonimul de mai sus...
Mare e gradina!!!

ina bixade spunea...

Pisica roz bombon:), cind afli raspunsul curiozitatii tale, poate mi-l dezvalui si mie. Asa ca fapt divers, nu ca as tine neaparat.

Eu ramin la parerea ca cei care au astfel de porniri, (mai ales catre cineva necunoscut) sint bolnavi cu capul (foarte la propriu vorbind).

Anonim spunea...

Ar trebuie sa ai ceve ganduri mai de profunzime daca tot bloghezi .. ca de exemplu faptul ca statele unite a ajuns una din cele mia crase dicatturi de pe planeta unde totta populatia este supravegheata non stop fara mandat.. faptul ca bogatii au devenit mia bogati in vreme ce patura mijlocie dispare .. faptul ca asa zisul presedinte de culoare nu este decit o marioneta care continua directia lui Bush.
Este o societate bolnava care se duce la vale.. da comparat cu Romania sint mai multi bani si multe aspecte sint mai ok .. dar tot ce este bun vine din urma si nu din viitor..
Nu ca Europa sau mai ales UK ar fi cu mult deasupra - este tot o societate muribunda dar macar ai mai multe drepturi si un nivel mai elevat al discursului .. chiar daca multe tari sint mult mai xenofoabe ca statele.
Canada da ceata oricum la state din toate punctele de vedere in afara de clima :-P.
educatie, sistem sanatate, libertate, nivel de cultura etc.. si economic desigur.
Cu un pic de global warming ar putea deveni ultima reduta a lumii "civilizate".
In rest pentr unii oameni care vor doar sa manince si sa viziteze obiecte turistice banueisc ca e cald si bine in puscarie.
Apreciez faptul ca bloghezi doar ca ai continul destul de superficial.. povestesti ca un robot telenovele de intimplari fara substanta (cam in stilul tipelor de romania :-)) ).. Nu e nevoie sa postezi comenatriul up to you am vrut doar sa las feedback speram sa gasesc ceva interesant de San Francisco in schimb am fost f dezamagit. ai descris cateva vederi, carti postale, ai citit cu randuri cvea ghiduri turistice.. cam atit ..