duminică, 22 martie 2009

Avion cu motor ia-ma si pe mine-n zbor:)


Mereu am fost fascinata de zbor, avioane, navete spatiale...Chiar visam sa ma marit cu un pilot sau astronaut.( in facultate am fost iubita unui viitor inginer in industria aero-spatiala, deci un pic din vis se implinise; cind facea practica pe aeroportul din Baneasa, ma duceam si eu sa ma sui in avioane). Mereu il puneam sa-mi explice cum functioneaza aparatele astea de zbor, cum e motorul, structura lor. Desigur ca mintea mea de umanista nu intelegea mare lucru, insa era o placere sa aflu cit mai mult despre avioanele mele preferate. De asemenea, mereu am fost atrasa de atmosfera din aeroporturi. Voiam la un moment dat sa ma fac stewardesa. Mi-a trecut pina la urma, mi-am dat seama ca nu ar fi de mine, eu care ma culc la 9 seara...si apoi meseria asta de flight attendant e un fel de chelner (asa o vad eu, cel putin) doar ca in aer, nu pe pamint. Primul meu zbor cu avionul a fost Bucuresti-Sibiu. Eram dezamagita ca avionul nu zburase deasupra norilor. Si era un avion Tarom, cam mic si cam damblagit. Cel mai mult mi-a placut sa merg la air show ( in Cincinnati, Ohio) sa vad spectacolul avioanelor alea supersonice...la un moment dat voiam sa sar si cu parasuta, intre timp insa, gradul meu de aventura s-a anihilat si acum nu cred ca as mai avea tupeul sa stau atirnata de o parasuta chiar daca as avea o plasa moale pe care sa aterizez. Cind ma aflu in aeroport, mereu analizez avioanele. Le vad ca pe niste capsule sau ca pe niste bombe. Turbulentele nu ma sperie, uneori imi plac, deoarece ma scot din amorteala. E minunat sa te plimbi printre nori, sa te uiti in jos si sa realizezi ce mica e lumea asta...e adevarat, nu mai e asa minunat sa dai nas in nas cu niste pasari aiurite care iti doboara capsula zburatoare.... De fapt, aici voiam eu sa ajung. Nu prea inteleg oamenii care au fobia asta de zbor. Am o colega care, inainte sa zboare, ia medicamente de calmare. Ma rog, o femeie mai merge sa aiba temeri de astea, dar un barbat? Ma apuca risul cind un barbat are teama de zbor (sau de dentist). In general, fac misto de barbatii fricosi si fug de ei (fuga fiind reciproca). Poza de sus e mai veche, de pe vremea cind eram mai mica si mai nelinistita, cu capul in nori si la propriu si la figurat si ma duceam la air shows sa casc gura la avioanele dansatoare pe cer. Apropos, mi-e dor sa zbor.Voi reveni curind cu fotografii noi si impresii de calatorie. Pina atunci, va sarut ca intotdeauna, adica cu drag!

PS: AICI sint 2 poze care imi plac mie.( intr-una ma aflam la Air Show, iar in a doua, ma intorceam la New York, din Olanda, unde o vizitasem pe verisoara mea draga)
LATER EDIT: Inmuguresc!!!

29 de comentarii:

Zuzu spunea...

Si pe mine ma fascineaza avioanele si aeroporturile.
Am facut pasiune pentru ele.
Mi-a placut la Praga in aeroport unde puteai sta la capatul unuia din cele 2 uriase terminale si sa vezi pista in toata splendoarea ei. Si in Salonic in micutul aeroport, inainte de inventia atentatelor, era la ultimul etaj un restaurant a carei priveliste era fix deasupra pistelor de aterizare.
Superb!!
IAr in nori....in nori,oh, ce frumos e in nori!!
Si deasupra lor, cand esti numai tu cu soarele.... divin!!

Anonim spunea...

Si mie imi place sa zbor cu avionul!!!!!!!! Mor de drag. Intotdeauna cer loc la geam chit ca ma duc doar pana la Timisoara. Deabia astept, peste doua saptamani, sa zbor iar :D (doar pana la Viena). De asemenea, la fel ca si Ana, imi place la nebunie atmosfera de pe aeroporturi. Preferatul meu este cel din Munchen

Anonim spunea...

Ma depaseste subiectul care l-ai abordat,eu necalatorind niciodata cu avionul.Aici nu prea m-ai nimerit.Mi-ar placea sa zbor,cred,nu sunt total convinsa,insa cred ca-i cea mai eficienta descoperire in materie de mijloace de transport.Tin minte,copil fiind, ca increcam sa zbor aruncandu-ma cu umbrela de pe sifonier.Si,crede-ma,nu o data am facut cascadorii de genul asta.Stiu ca peste doua saptamani pleci in concediu,asadar iti urez zbor placut si distractie frumoasa.Pup,Miha

Anonim spunea...

Draga Ina,imi plac avioanele,imi place sa zbor,ma simt asa,mai speciala,cand calatoresc cu avionul..nu stiu dc intelegi ce vreau sa spun.Aeroportul din Nice e dragut,il cunosti,nu mai stiu de pe ce terminal ti-ai luat tu zborul,am uitat..Imi place in special sa privesc oamenii care fug in stanga,in dreapta cu valize dupa ei,cu ochii dupa indicatoare..E fooarte,,vivant"un aeroport..Bisous,E.

ina bixade spunea...

Dragele mele, am uitat sa va spun, aeroportul meu preferat din Europa este cel din Amsterdam, iar din US, JFK (NY) si cel din Colorado!!! va puuup, muahhh

Miju spunea...

se vede ca n-a comentat inca nici un barbat:

inmugurire placuta Ina!

Anonim spunea...

Mda,:)) imi amintesc ca ai alergat prin aeroport in Amsterdam cand ai avut escala.
Si mie mi-a placut tare mult sa zbor,dar in ultimul timp am cam facut exces si m-am cam plictisit,nu mi se mai pare fascinant.
Am zburat si eu din Bucuresti-Bacau cu Tarom,un mic prapadit de avion care mergea ca o carutza.
Te pup!Gia.

Alia spunea...

eu imi doream sa fiu stewardesa cand eram micuta... dar nu pt ca as fi zburat, ci pentru ca imi placeau uniformele (intotdeauna mi-au placut) si pentru ca auzisem ca poti bea cat pepsi vrei... deh, copil crescut in comunism... visam ce nu prea aveam. :)

Anonim spunea...

Am scris saptamana trecuta, in Adevarul, un articol despre faptul ca doar 3% dintre romani zboara cu avionul. Motivele: nu au bani de asa ceva :(

Anonim spunea...

despre prietenie:

sondaj - maxima sinceritate, va rog!

http://chrisalida.wordpress.com/2009/03/21/398/

Anonim spunea...

pilot m-as fi facut de itzi stiam placerea de-a zbura... te-as fi purtat pana departe... dincolo de nori... spre inalt doar de dragul zborului...
pasager mereu prin aeroprturi grabit as fi fost... sa nu pierd cursa in care tu ai fi ales sa fii stewardesa...
drumurile insa... ne-au ramas amandoura mai mult terestre... doar cu gandul mereu plecatzi spre departe...
imi amintesc de o reantoarcere din Atlanta cu avionul... la debarcare am rugat pilotul sa imi arate cabina... si asa de amabil a fost ca... mi-a dat voie inaluntru... mi-a explicat cate ceva de pe acolo... am facut si o fotografie... apoi am plecat multumindu-i... uluit de cate cadrane si butoane am vazut...
si depsre avioane vorbind... regret cursa directa dintre New York si Bucuresti... cum oare expica desfiintzare ei... cand mereu avionul era plin cu doritorii de calatorie????

Anonim spunea...

aha

da de ce iti place cel din denver?si arati super tare in poza !

ina bixade spunea...

about2run: da, inmuguresc pe zi ce trece:) aha, nu ma plac barbatii nicicum, dar sanatoasa sa fiu(totusi, intre timp au aparut 2:)
Gia: fata, am alergat in aeroport in Amsterdam cu un an in urma, cind am facut escala pentru Coasta de Azur. Cind am venit la tine(la un an dupa:) nu am mai alergat, iti amintesti ca te-am asteptat un pic sa vii sa ma iei.
Alia: eu inca admir stewardesele cind le vad. Imi place sa le vad cind vin in grup cu pilotii, inainte de imbarcare(pilotii imi plac si mai mult:)
Otilia: cum? romanii nu au bani:)?)
chrisalida: OK
Ovi: si eu am intrat in cabina pilotului si nu-mi venea sa mai ies:) cit despre cursa directa NY-Bucuresti, mi-a zis cineva ca o vor baga din nou la vara. Inainte imi pasa mai mult de cursele in Romania, deoarece mergeam anual acolo....acum, nu ma mai intereseaza destinatia(ca inainte:)
Dan: aeroportul din Denver este, daca nu ma insel, cel mai mare din US si cel mai nou(s-ar putea sa gresesc la una din astea), insa mi-a placut ca era mare si curat si bine prezentat. hai va pup

Anonim spunea...

cel mai mare aeroport este cel din chicago... cel mai aglomerat JFK din NY... un avion pe minut timp de 20 de ore pe zi

Anonim spunea...

rectificare... 24 de ore pe zi...

Strumful spunea...

Eu visam mereu pictori.........si azi am vazut la o expozitie un pictorrrrrrr.....oftez, pai sunt maritata, deci nu ma ioftez!

ina bixade spunea...

ovi, deci chicago e cel mai mare,nu stiam...de jfk stiam, insa, ca e cel mai aglomerat
sofia: o daaa, pictorii...indragesc si admir pictorii ...la un moment dat, mi-a zis un pictor talentat (care nu a mai apucat sa-mi traseze nudu' in culori:), ca la cit sint de mica, nici nu-i trebuie multa pinza sa ma cuprinda:) Ce artistic din partea lui, nu?:) va puuuup ma'

Antoaneta spunea...

Mie-mi place foarte mult sa zbor, sa fac fotografii din avion, sa fiu suspendata intre doua puncte, intr-un timp fara timp.

Off topic, raspuns la comentariul tau, I'm not a meat person either, de-aia...cu pestele si alte dihãnii. O sa fim la NY pe 16 - 18 mai, si neaparat vreau la expo Francesco Clemente, la Deitch Project (în So-Ho). Pânã atunci sa înfloresti în continuare:)

Carmen spunea...

avion cu motor ia-ma si pe mine in zbor...si du-ma departe...
...n-am zburat niciodata...si cred ca mi-ar fi frica prima data.

Anonim spunea...

Pacat ca esti atat de ignoranta cand compari chelnerii cu stewardesele, ar trebui sa stii rolul lor in accidentele aeronautice sau macar trebuie sa iti aduci aminte de rolul lor important din 9.11.2001.

ina bixade spunea...

Antoaneta: se spune ca NY-ul este cel mai frumos in luna Mai, deci ai ales bine vizita ta.(eu inca ma gindesc la ariciul ala:)
Carmen: eu nu cred ca o sa-ti fie teama in primul tau zbor
calinvd: tonul tau ma lasa rece...iar parerea ta, de asemenea. Ma refeream STRICT la rolul lor de a servi pasagerul, asa cum chelnerul serveste clientul, fara sa subestimez niciuna din aceste profesii, doar ca mie nu mi-ar placea sa o fac nici pe prima nici pe a doua. Intentia mea nu a fost sa jignesc pe nimeni. In rest, scriu ce vreau si fac ce comparatii am chef. Whatever!

Vlad Iorga spunea...

Da. Imi pare bine ca inca te fascineaza avioanele. Eu inca ma mai ocup de aviatie, asa am ramas de cand imi toceam coatele impreuna cu prietenul nostru comun "inginerul de aviatie" despre care vorbesti. Chiar acum cand imi scrii trebuie sa ma duc la aeroport sa plec pe aici prin zona pe plaiurile mioritice. De ceva timp, nu mai imi trebuie un pilot sa ma duca in vacanta, duc eu pe altii.
Chestia asta cu aviatia, cel putin pentru unii este ca un microb. Mie nu imi mai iese...

ina bixade spunea...

hey, vlad, ce vremuri! mi-amintesc ca eram incintata sa ma aflu printre baietii de la Aeronave, mi se parea ca sinteti cei mai tari din toata Politehnica:) Sa vedem daca imi aduc aminte bine cele 3 sectii: Structura, Motoare, Aparate de bord?:)
PS: pozele de la airshow sint facute de our mutual friend:) uhhh, my hottest summer ever:)
hai te puuup si zbor placut

away spunea...

misto, misto avioanele:).

apropo, gata, chiar ca vine si primavara! de abia acum imi dau seama ce iarna insuportabila a fost:)

http://www.youtube.com/watch?v=GUKRBeG-sGQ&feature=related

Anda spunea...

Off...nimic nu se compara cu o plecare, cu o regasire...Stii ca iubesc avioanele, viteza si pilotii :) Si, in general, motoarele si butoanele si lucrurile despre care n-am habar...sa-mi fie explicate in timp ce eu ma gandesc la altele...hihihi...

ovi spunea...

ina... ce faci?
a venit primvara... astzi a fsot o zi absolut superba... hai cu ceva nou si frumos aici... asa cum doar tu stii sa vii...
hai... te astept...

ina bixade spunea...

away: si eu mi-am dat seama dintotdeauna ce insuportabila e iarna in general.
Anda: si mie imi place viteza, de piloti, ma repet, nu mai zic:)
Ovi: intr-adevar, azi a fost minunat, un cer albastru cum nu am mai vazut de anul trecut, din vara.Voi reveni aici pe blog, dar mai intii trebuie sa plec:) va puuuup si o primavara insorita

Vic spunea...

Si eu am avut un fetis pentru zbor. Cand eram mic visam sa ma fac astronaut. Nu m-a lasat matematica si fizica, obiecte care mi-au ramas straine. Cine stie, o fi vreo mostenire arhaica treaba cu visul nostru de a zbura :)
O mostenire colectiva cu zicea prietenul C.G.Jung ;)

Ionut spunea...

bunaciune! :>