joi, 17 iulie 2014

Pălăria


El  este un barbat din Bangladesh de la care cumpar, deseori, fructe. Vinde la o taraba pe strazile new yorkine. Este tot timpul vesel, bine dispus si mi-a destainuit ca...isi cauta nevasta. I-am sugerat ca asta inseamna de multe ori probleme si ca mai bine isi vede de caisele lui. M-a contrazis inversunat! Dar nu asta vreau sa spun. De cite ori il vedeam imi placeau palariile lui rotunde, vizibil usoare si colorate diferit. Intr-o zi i-am spus: "stii, daca tot cumpar mereu banane de la tine, imi dai si mie o palarie ca a ta?".

Mi-a raspuns cu un zimbet incurcat: "Miss, e pentru barbati si, in general, in cultura noastra, o purtam cind ne rugam."I-am raspuns ca asta nu e treaba mea, eu imi doresc o palarie ca a lor. I know how to make it fashionable si, eventual, ca sa ma supun ritualului, cind o port, ma si rog sa-mi fie bine mie si...aproapelui.

Dupa vreo saptamina, mi-a adus doua palarii. Le-a cumparat de la magazinul lor traditional. M-a taxat cu $10. De bucurie, am cumparat si o sacosa mare cu struguri, piersici si banane! Feeling fashionable with the Bangladesh hat

2 comentarii:

drstoica spunea...

You can leave your hat on... :)
Să pui o poză cu tine și cu cele două pălării, că m-ai făcut curios, în sensul bun al cuvântului. :)

ina bixade spunea...

hey, stranger, o palarie e neagra (ai vazut poza) si cealalta are niste camile pe ea. Ma mai gindesc daca sa o port sau nu! Allah bless the hats:)